• Ağımız Büyüyor!

    Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

ani fren yaparak en kısa mesafede durmak

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siezma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bugün discovery science channelda izlediğim kadarıyla abs çok daha kısa durmayı sağlıyor. Youtube'da bu 2 video hariç pek birşey bulamadım.

abs sadece kaliteli kuru asfalt, kaliteli ve düzgün montajlı fren balatası ve diski, kaliteli ve uygun lastik olduğunda daha kısa mesafede durmaya yardımcı olabilir.
 
C2 VTR varken elfreni ile çok eğleniyordum, Dönüş çapı biraz fazla olduğundan çoğu yerde zorunluluk olmuştu alışmıştım, Corsa güzel döndüğünden biraz da daha yeni olmasından ötürü çok oynamadım.

El freni ile dönmek iyidir, (tabiiki baba parası lastiklerle daha da iyi olabilir :) )
 
El freni bi ani frenlemede de beni kurtarmıştı.
Şehirdışında yüksek hızda zaten yeltenilmez de connect te deneme fırsatımız olmuştu belli bi hızdan sonra(~50km/s civarıydı sanırım) el freni çekilmesi birşeyi değiştirmiyor standart mı acaba bizim araçta denemeye cesaret edemedik tabi :)
 
fiesta'da aynı durum var. sürat biraz fazla ise el freni kilitlemiyor. birinde ön yolcu koltuğunda oturuyorum baktık duran bir aracın arkasından hızla yaklaşıyoruz ben hemen asıldım el frenine ama bana mısın demeyince son çare direksiyona atladım :) acemi sürücü başa bela arkadaş durmayı kalkmayı bilmiyor :kop:
 
Şimdi birden kıllandım, 2.el araç alırken "el freninin aşırı kullanılmamış" olmasına da dikkat etmeye başlarım artık :) El freni dediğimiz araç duruyorken kullanılmak üzere tasarlanmış hassas bir şey arkadaşlar, öyle her hızda yavaşlamak için çekilirse bir gün elinizde bile kalabilir valla.
 
Doğada eylemsizlik kanunu gereği hareket eden bir cisim hareket etme eylemini sürdürmeye yönelirken, duran bir cisim de durmaya yönelik eğilim gösterir..Haliyle bir aracı en kısa sürede durdurabilmek için frenlerin kitlenmesi ya da lastiklerin yola yapışması süreç içinde durması gerekliliğini sağlayamaz..Örn kızaklama olarak tabi edilen aracın fren yapılsa dahi durmaması bunu ifade etmektedir..Bu yüzden fren yapılırken aracın yola sanki yapıştırıyormuşuz gibi, lastiklerin en düşük turda dönmesini sağlayarak aracı durdurmalıyız... Birden frene asılmak yerine... kanaatindeyim..
 
Dikkat ette el frenini çekip yolun ortasında ters dönme.

yok merak etme hızım fazla değildi
 
Şimdi birden kıllandım, 2.el araç alırken "el freninin aşırı kullanılmamış" olmasına da dikkat etmeye başlarım artık :) El freni dediğimiz araç duruyorken kullanılmak üzere tasarlanmış hassas bir şey arkadaşlar, öyle her hızda yavaşlamak için çekilirse bir gün elinizde bile kalabilir valla.

bizim fiesta 2012 model ve henüz 13000km'de, sıfır alınmıştı. muhtemelen arkanın kampana olmasından dolayı böyle birşey oluyor. ayrıca kışın el freni donmuyor ilginçtir.
 
Geri
Üst