Analog Klima çalışma sorunu !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan scuf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

scuf

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracım 2000 model opel corsa B , aracımı 2 ay önce aldım ve o günden bu güne klimayı hiç çalıştırmamıştım bugun forumda okudum haftada 1 çalıştırmak gerekiyor diye açayım dedim hava üflemiyor acaba ben mi yanlış yeri açıyorum fanla klimayı karıştırdım galiba kafa gitti bi an acaba bozukmu diye o kafayla direk eve geldim size bi yazayım dedim , resimde ilk gösterdiğim sıcak-soğuk düğmesini yanıma çekiyorum başka bişey yapmama gerek varmı , fan düğmeleriyle onamam gerekiyormu 1-2-3-4 bunlar klimayla alakalı mı , biraz garip olucak kısacası aracta klimayı nasıl acarım

uuuuow.png

Eğer fotoğraf aracınıza aitse ya aracınız klimalı değil yada o tuş klimasız aracınki ile değiştirilmiş.Klimalı Corsa B'de o tuşun tam ortasında kar amblemi olur ve o tuşu kendinize doğru çektiğinizde kar amblemi içindeki ampul yanıp klima devreye girer.

Saygılar...

bu araç benim değil interentten buldum resmi tuşu gösterme amaçlı , benimkinde kar amblemi var o tuşu yanıma çektiğimde ne lamba yanıyor nede bir çalışma vs belirtisi var sorun nerdedir acaba .

bu araç benim değil interentten buldum resmi tuşu gösterme amaçlı , benimkinde kar amblemi var o tuşu yanıma çektiğimde ne lamba yanıyor nede bir çalışma vs belirtisi var sorun nerdedir acaba .

ortadaki kademe tuşunu ( kırmızı ile işaretli) kendinize doğru çekeceksiniz.sarı lambası yanacak tuş içinde...

uuuuow.jpg

Son düzenleme:
kademe tuşu fanla alakalı değilmi klimayı açmak için kademe tuşunla oynamaka gerekiyormu ki inip bi bakayım bir daha ama onu çekincede sanki ışık yanmıyordu .kısaca sıcak-soğuk tuşu ve kademe tuşunu kendime çekince klima devreye girmesi gerek öylemi + olarak klima sıcak hava veririmi içeri sıcak soğuk tuşunu kırmızıya getirsemde soğuk üfler diye biliyodum , klimanın soğutma seviyesi 1-2-3-4 kademe tuşlarıyla ayarlanıyor öyleyse.

kademe tuşunu kendinize çekip kadame ayarını 1-2-3-4 getirip sıcaklık ayar tuşunu mavi bölgeye alın...

İçinde basit bir ampul olduğundan ışık yanmasa bile rolantinin yükseldiğini görmeniz gerek.

Saygılar...

ışık yanmıyor heralde ampul zarar görmüş , ancak klima ile fanın ayrımını nasıl yapıcam kademe ayarını 1-2-3-4 de getirdiğimde üflüyor ama klimamı fan mı üflüyor anlamadım 2 side soğuk üflüyor , pek bir fark göremedim .Kademe tuşunu yanıma çektiğimde direk klima devreye girip fanın etkisi yok mu oluyor .

fan dışardaki havayı direk içeri verir klima ise soğutup verir.Şu kış aylarında ayırt etmesi zor olabilir.En güzel yöntem.Araç rölantide çalışırken tuşu kendinize çekin.Tık gibi bir ses duyduğunuz an aracın rölantisi 1000-1100 d/d seviyesine çıkar.Eğer bu hareketler yoksa klimanız çalışmıyordur.

Saygılar...

hocam bence bi servise sorun klima yı çalıstırdıgınız zaman ışıgı yanmasa ampülü patlak olsa bile belli olur...

Geri