anahtar

Bugün evde algılamayacak bir yere koydum immoyu ama yine çalıştı, araç ilk günden beri bende, herhangi bir oynama olmadı acaba immonun çalışma prensibi benim bildiğimden farklımı işliyor, yani aracın kendi anahtarıyla chip olmadan araba çalışabiliyor mu?

o zaman immobilizer da sorun var.Başka bir acıklaması yok yanii;)

cabbar, demişsinki araç kendi anahtarıyla çip olmadan çalışabiliyormu ? benim bildiğim zaten o çipler anahtarın içinde... yani o anahtar arabanın kendi anahtarı olduğu için zaten sorun yok...

O olayı denemek için ya test cihazına bağlatman lazım yada bi anahtarcıya gidip anahtarın kopyasını ama sadece anahtarı.. yani immoyu kopyalatmadan yeni anahtar yaptırıp dene derim...

anahtarcıya sadece anahtar'ı çoğaltmak istediğini belirt, yoksa elemanlar gene immobilizerli anahtar verirler sana... oda zaten pahalı biraz... sen standart bi anahtar yaptır onla dene...

yani bu benim fikrim.. tabiki işin daha uzmanları başka yorumlar yapabilirler...

cabbar, demişsinki araç kendi anahtarıyla çip olmadan çalışabiliyormu ? benim bildiğim zaten o çipler anahtarın içinde... yani o anahtar arabanın kendi anahtarı olduğu için zaten sorun yok...

O olayı denemek için ya test cihazına bağlatman lazım yada bi anahtarcıya gidip anahtarın kopyasını ama sadece anahtarı.. yani immoyu kopyalatmadan yeni anahtar yaptırıp dene derim...

anahtarcıya sadece anahtar'ı çoğaltmak istediğini belirt, yoksa elemanlar gene immobilizerli anahtar verirler sana... oda zaten pahalı biraz... sen standart bi anahtar yaptır onla dene...

yani bu benim fikrim.. tabiki işin daha uzmanları başka yorumlar yapabilirler...

bencede dediğin gibi arkadaşım ama, anahtarın üst kısmını ayırdım, yani chipin olduğu kısmı başka biryere koydum sadece metal kısmını kullanarak denedim, dediğin gibi chip anahterın metal kımının içindeyse anahtar nerde, nasretddin hocanın hikayesine döndü bu olay, araba şu anda serviste yarın bir sorayım ustaya aldığım bilgiyi paylaşırım sizlerle

hmm walla ne diyim bilmioyrum, çipin anahtarın metal kısmında olduğunu zannetmiyorum... işallah büyük arıza yoktur sadece disable edilmiştir... servisçi amcalar çözerler sorununu umarım

araba hala serviste da immoyu sormaya fırsat bulamadım, yarın ustayı bir yakalayayım bakalım ne diyecek, devre dışı bırakılmış olması mümkün değil ha kendi kendine arıza yapmışsa orasını bilemem ama ilginç olanı aynı şeyi 2003 astra da ve 2004 corsada denedim ikiside çalıştıacaba bu araçlarda immo olmama olasılığı varmı

olurmu öyle şey yaaaa 98 den beridir bütün opellerde var

Geri