Ampulü Patlatan Türk Buluşu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan masques
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
osram, philips vs gibi şirketler ayvayı yedi desene...

Paylaşım için teşekkürler ...

yaaa iyide ben bunu 3 sene önce duydum hemde japon bir firma üretmiş cin üzerinnde dünyaya pazarlıyordu, bize de TÜRKİYE distiribütorlüğü teklif edildi yüksek rakamlı teminat istedi girmek bu işe halda yok bu işi yapan TÜRKİYEde yanii yeni bişey değil bu bahsedilen hemde ben tasarruf miktarlarınıda veriyim size 4 w tüketip 100 w ışık verecek orda yazılandan daha düşük sarfiyatı var yanii;)

tip mevzusundada şuanda piyasada satılan tasarruflu ampullere benziyor fakat daha biraz farklı içinde verdiği ışığa göre ledler mevcut mercek sistemi ilede ledlerin ışıkları fazlalaştırılıyor;)

Yerli üretilmesi bir başka.. Rengi ayarlanabiliyormuş bunun bide.. demekki farklı bir teknoloji..

bunda nano üzerine kurulmuş sistem yani led sistemini geliştirmişler kendini yenileyen bir sistem kurmuşlar üstüne ama led sistemi eski bir sistem bence gerçekte degil bu olay yanii tamamen TÜRK lere ait degil hazır bir sistem üzerine kurulmuş bir sistem bence genede büyük başarı tabiki;)

Kafa yormak gerek..Kafa yorunca oluyor demekki..

artık arabaya xenon yerine bunlardan taktırırız,kafamıza göre rengini de değiştirir dururuz :D
güzel bir haber,biz bişey beceremiyoz hep batıda oluyo demesin kimse :)

winner' Alıntı:
umarım bu buluşa sahip çıkılır da yurt dışına kaçmaz buda... vatana millete hayırlı olsun:alkis:

Bir yere kaçmaz merak etmeyin yıllardır burada :D Şimdiye kadar kaçmadıysa şimdi de kaçmaz.

LND' Alıntı:
tip mevzusundada şuanda piyasada satılan tasarruflu ampullere benziyor fakat daha biraz farklı içinde verdiği ışığa göre ledler mevcut mercek sistemi ilede ledlerin ışıkları fazlalaştırılıyor;)

Yanlış bilgi. Ledlerin fazla ışık vermesinin mercekle çok az alakası vardır. Onların ışığı fazla vermesinin nedeni aldığı enerjinin sadece %5 ini ısı olarak kaybederek %95 ini ışık enerjisi olarak vermesidir. Sıradan ampullerde bu oran %55 e %45 gibidir.

bunda nano üzerine kurulmuş sistem yani led sistemini geliştirmişler kendini yenileyen bir sistem kurmuşlar üstüne ama led sistemi eski bir sistem bence gerçekte degil bu olay yanii tamamen TÜRK lere ait degil hazır bir sistem üzerine kurulmuş bir sistem bence genede büyük başarı tabiki;)

Gayet doğru bir haber hatta benim okulumda (Bilkent Üniversitesi) zamanında savunma bakanlığının desteği ile kurulan nanoteknoloji araştırma merkezinde yapıldı bu olay. Yapan hoca da Hilmi Volkan Demir kendisi daha 30 küsur yaşında. İlerde çok duyacaksınız onun adını. Özgeçmişini incelerseniz başarılarına hayran kalırsınız.

http://arsiv.sabah.com.tr/2007/05/16/haber,69AEB33896B14F088C54BA717CB536FD.html

Bugünün hürriyetinde de çıktı bu haber.

Son düzenleme:
Yanlış bilgi. Ledlerin fazla ışık vermesinin mercekle çok az alakası vardır. Onların ışığı fazla vermesinin nedeni aldığı enerjinin sadece %5 ini ısı olarak kaybederek %95 ini ışık enerjisi olarak vermesidir. Sıradan ampullerde bu oran %55 e %45 gibidir.

Gayet doğru bir haber hatta benim okulumda (Bilkent Üniversitesi) zamanında savunma bakanlığının desteği ile kurulan nanoteknoloji araştırma merkezinde yapıldı bu olay. Yapan hoca da Hilmi Volkan Demir kendisi daha 30 küsur yaşında. İlerde çok duyacaksınız onun adını. Özgeçmişini incelerseniz başarılarına hayran kalırsınız.

ben bu sistem hakkında demedim zaten onları;)
benim bahsettiğim sistem 3 yıl önce pazarlanmaya başlayan ve Dünyanın çopu ülkesinde suanda satışta olan bir mal hakkındaydı o ürün benim bahsettiğim gibi calısmaktaydı, bilkentli hocanın(adını daha önce duydum;)) geliştirdiği bir sistemdir, ama şuda olabilir tamamen kendisi böyle bir sistem kurmuştur diger yapılanlar ilgi olmaya bilir fakat daha önce yapılmıştı yanii ilk yapan o degildir, belki daha öncede yapılmıştır ama ben bu haberden öncede duydumugumu belirttim...

Eğer led teknolojisi araştırırsanız mercekler cok alakalıdır ama burda led teknolojisi degil led teknolojisi üzerine nano uygulanarak elde edilmiştir yanii aynı bağlam değil...

Hilmi demiri daha öncede duyduğumu belirtmiştim çünkü bilkentte 2 tane abim okuyordu mezun olmuştu fazla bir bilgiye sahip degilim tanımam ama adını duydum, başarılarının devamını dilemekten başka bir şey yapamayız...

Geri