Ampul tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hardcat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

hardcat

Bilgi Girilmemiş
Değerli Arkadaşlar aracım astra g ampullerini değiştirmek istiyorum orjinale yakın ama daha iyi aydınlatan xenon gibi beyaz olmıyan orjinalinden daha sarı olan ampul tavsiyelerinizi bekliyorum üzerindeki ampuller fabrika ampulleri ve üzerindeki uç kısımlardaki siyah boyalı kısımlar dökülmeye başlamış ve aydınlatmada sorun oluyor dökülen kısımlar yansırken belli oluyor

Son düzenleme:
Ampülde alınması gerekli marka OSRAM'dır.

osramın modeli hangisi olmalı

bilgi düzeltmesi yapıyım xenon hiç bir zaman beyaz değildir.. ne yazık ki bizde gösteriş için satılan kitler 6000k beyazdır.. aslında fabrika çıkışı tüm araçlardaki xenon kelvin değeri 4300k dır yani sarıdır gün ışığı rengi diye geçer.. bu evrensel olarak bilimsel olarak belirlenmiş ve fabrikaların standart olarak belirlediği bir değerdir.. nedeni ise 4300k insan gözünün verimli olarak yorulmadan göz yorulması yaşamadan görebildiği tek renkdir.. insan gözü beyaz renge göre evrimleşmemişdir sarı gün ışığı renginde evrimleşmişdir.. bu yüzden insan gözü sarı güneş renginde daha iyi görür.. ama bizimkiler için hava atmak görmekden daha mühim olduğu için 6000k takarlar..

philips de iyidir bilhassa performans serisi çok iyidir..

benim tavsiyem ise 4300k orjinal değerlerde xenon kit takmanızdır çok memnun kalıcağınıza eminim çevrenizdeki çoğu insan anlamıycakdır bile normal ampülden farkını hatta bazı bilgisiz insanlar madem sarı aldın niye xenon takdın bile diyebilirler xenonu beyaz renkden ibaret sanan o kadar çok cahil cühela varki anlatamam.. Xenon ampuller, halojen ampullere oranla yaklaşık üç kat daha fazla ışık üretir. Daha çok ışık üretmesine karşın harcadığı enerji halojen ampullerin yarısı kadardır. Ayrıca halojen ampullere oranla beş kat daha fazla ömre sahiptirler.şimdi gelde bunu anlat bazı insanlara..

osram night brake hocam. Forumda çok konuştuk. Kesinlikle tavsiyedir.
Çok sarı değil çok beyaz değil ortası. ama aydınlatması performansı çok çok iyi.

Teşekkürler arkadaşlar

Xenon harici tüm ampullerimde 3 araçtır Osram Nightbreaker kullanıyorum. Üzerine tanımam. Kesinlikle tavsiye ederim, araştırırsanız gerekli bilgiler videolar falan var zaten...

Xenon harici tüm ampullerimde 3 araçtır Osram Nightbreaker kullanıyorum. Üzerine tanımam. Kesinlikle tavsiye ederim, araştırırsanız gerekli bilgiler videolar falan var zaten...
Ben kullandım aydınlatması gerçekten çok güzel ama 8 ayda ikiside patladı. Ömürleri çok kısa bence. şimdi yenilerini aldım taktım. Tanesi 15 TL aslında çok ucuz değiller. Orjinal ampulleri 2 sene kullandım söktüm halen sağlamlar :D

Geri