amperi küçük akü takılırsa sorun olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan irfan_1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

irfan_1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
vectra b 2000 motor bir araça 60 amperlik bir akü takılırsa marş veya şarj motorunun diyotlarının patlamasına veya bozulmasına neden olabilir mi?

bence araba zor çalışır çabuk bitirir aküyü

en ideali 75 amp olması.ama imkan yoksa 60 amp de işini görür.ancakgökalpın dediği gibi kısa ömürlü bir akü olur

marş ve şarj dinamosunun diyotlarını patlatmaz. ama arkadaşların dediği gibi uzun ömürlü olsun kış mevsiminde sorun çıkarmasın diyorsan 75 Amper almanda fayda var...

60 lık kurtarır dostum. aracın ekipman aküsü bile 60 amper senin

vectra b 2.0 motor arcın aküsü 66 ah.1.6 motorun 55 ah ama 60 ah atkarsan ömrü uzun olmaz.alarm yada müzik sistemi gibi güç çeken özellikler varsa bence takma derim..yüksek amper takman daha faydalı olur

60 amperlik bi aküü takarsann kullanış bakımından sorun yaşamazsın amaa ömrü kısa olurr!akü erken biterr!ama bariz bi fark olmazz!

60 amperlik akü kullanış bakımında kısa sürede sorun yaratmazz!ama uzun vadede 75 amp likten ömrü kısa olur!ama bariz bi fark olmaz

Bu yorum ve paylaşımlara göre 75 ah kullanama sakıncasının olmadığı anlaşılıyor.
Örneğin benim 1.6 motor şuanda üzerinde 66 ah var . değişiminde gönül rahatlığı ile 75 ah takabileceğim anlaşıldı.Eğer yanlış yorumlamadıysam.:good:

kurt.ibrahim' Alıntı:
Bu yorum ve paylaşımlara göre 75 ah kullanama sakıncasının olmadığı anlaşılıyor.
Örneğin benim 1.6 motor şuanda üzerinde 66 ah var . değişiminde gönül rahatlığı ile 75 ah takabileceğim anlaşıldı.Eğer yanlış yorumlamadıysam.:good:
kardeş sen 75 felan takma gerek yokk

Geri