amortisör vs süspansiyon ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Babu_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Babu_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
beyler bu iki terimin arasındaki fark nedir?
Bide kendi sorunumu belirteyim benim ön amortisörler rot başları vs. hepsi değişti.Tabi orjinal olmayanları ile sonra biraz sert kullandım arabayı ki yine aynı sorun oluyor.Sorunumda şu. Sanki tahtayla bağlanmış araba tekerleklere bütün kasislerde durmak zorundayım içeride sarsılmamak için acaip bir şekilde zıplıyor vede lögar kapaklarında bile içeride sarsıntı oluşuyor.Tabiri yerindeyse yerdeki taşı hissediyorum.Çok rahatsız edici bir durum.Bana yardım edebilirmsiniz? Yani marka model söyleyebilirmisniz? gerçekten konforu tadabileyim aracımda gm markası pahalımıdır acaba ? yada tamiri olurmu ? :D

sorunun amortisör ve yay grubundan ola bilir fakat birde lastik havalarını kontrol et. basınçları fazla olmasın. ben önlere 32 arkalara 30 basıyorum. (araba boş ise uzun yolda birazdaha artırıyorum)

Aracı aldığımda ön amortisörler patlaktı, orijinalleri ile değiştirdim ( GM ) gayet iyi. Monroe düşünüyordum, fiyatları aynıydı aşağı yukarı ama GM tavsiye ettiler. Memnunum. Tamir olayına hiç girme bence al orijinalini rahatla...

Ayrıca amortisör, süspansiyon sisteminin bir parçasıdır. Yani süspansiyon genel anlamda aracın yoldan aldığı darbeleri azaltan sistemdir. Amortisör ve yaylar ise bu sistemin elemanlarıdır..

Son düzenleme:
beyler bu iki terimin arasındaki fark nedir?
Bide kendi sorunumu belirteyim benim ön amortisörler rot başları vs. hepsi değişti.Tabi orjinal olmayanları ile sonra biraz sert kullandım arabayı ki yine aynı sorun oluyor.Sorunumda şu. Sanki tahtayla bağlanmış araba tekerleklere bütün kasislerde durmak zorundayım içeride sarsılmamak için acaip bir şekilde zıplıyor vede lögar kapaklarında bile içeride sarsıntı oluşuyor.Tabiri yerindeyse yerdeki taşı hissediyorum.Çok rahatsız edici bir durum.Bana yardım edebilirmsiniz? Yani marka model söyleyebilirmisniz? gerçekten konforu tadabileyim aracımda gm markası pahalımıdır acaba ? yada tamiri olurmu ? :D

kardeş,

bende de corsa var, ve malesef bende senin şikayetçi olduğun konulardan şikayetçiyim, benzer araştırmalar yaptım, bana yapılan tavsiyeler şu şekilde idi;

1. boge marka amortisör takacağız. bu bmw ve volkswagen grubunda kullanılan standart amortisörmüş sanırım, ben bu tavsiyeyi pek araştırmadım. sen araştırır ve kayda değer bir sonuç bulursan paylaşırsın artık.

2. yumuşak lastğe geçiş yapılacak. benim jantlar 15"lik idi, lastiklerim 185/55R15 p6000 idi. amortisör sert, lastik sert, birde lastikte yanak olmayınca senin yaşadığının iki katını yaşıyordum. lastiği 185/60R15 michelin energy'e çevirdim. bir iyileşme oldu kesinlikle. ama hala yeterli değil.
senin lastiklerin sanırım, 175/65R14 dür. sen michelin energy lastik takarsan sanırım memnun kalırsın.
burda anlatmaya çalıştığım yumuşak bir lastiğe geçiş yapmandır. markaya takılma. benim bildiğim tek yumuşak lastik michelin o yüzden onu yazdım.
yoksa lastikte NOKIAN'ı tek geçerim. polo'mda vardı herşeyi süper. ama michelin energy kadar yumuşak değil.

3. arkaya biraz ağırlık atmak :) dolu depo ile boş depo bile fark ettirir dediler.
dikkat ettim oyle hakkaten, ama bir agırlık ile gezmek mantıklı değil tabiki.

benim derlediklerim bunlar, sen memnun kaldığın bir çözüm bulursan paylaşırsın burda
.

sevgi & saygı ile ...

Geri