amasör sorun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patates
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

patates

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
akadaşlar aracımla herhangi bir tümsekden geçdiğimde sağ ön tarafdan gacır gucur bir ses geliyor sanıyrum ki amortisör ömrünü doldurdu birde değişdirişken komple önler ve arkaları değişdireyim diyorumm yanlız komple arka ön amortisörlerin değişmesi ne kadar patlar bana komple takım

Malzemeye göre değişir fiyat ama benim bildiğim eğer ön değişecek ise ikisi birden eğer arka değişecek ise ikisi birden değişmesi gerek ;)

o gacır gucur ses viraj rotlarından geliyor olmasın. viraj denge çubuğu da deniyor sanırım. ben değiştirince o sesler kesilmişti. çok pahalı birşey değil.

Viraj demir lastikleri bence. 3 defa değiştirdim çünkü. Kışın yapıyor, yazın degistiriyorum düzeliyor :) maliyet 20–30 tl.

amortisör takozlarından da olabilir

ön tarafta bi boşluk varsa, bıdı bıdı bıdı bi ses geliyosa takozlar yıpranmıştır, tokur tokur ses varsa rot kolları ve duruma göre rot başları değişir.

şöylede bir şey var mesela örnek veriyorum 10 km yol yapıyorum ilk ses geliyor ama sadece tümseklerde felan sonra geçiyor tümseklerden geçsemde gelmiyor ses bazenleri geçiyor bazenleri ses geliyor kafasına göre takılıyo anlayamadım nedendir acaba şimdi şöylede bir şey var ben aracımı hangi ustaya götürsem usta burada bir problem varmı diye sorsam nereyi gösterirsem göstereyim hemen değişmesi lazım diyor ben hiç dürüst usta bulamadım arkadaş örnedğin geçengün baskı balatalarımı değiştirdim gittim başka ustaya sordum usta baskı balatalatım sağlammı diye şöyle bir bakdı değişmes lazım dedi :D o yüzden sizlerin yorumları benim için önemli sizlerin yorumlarıyla değişdiricem ben daha dürüst bence

mesela tümsekden geçerken sağ tarafdan kapı gıcırtısı gibi ses gel,yor işde takır tukur felan değil

Bu devirde usta bulmakta zor en iyisi kendi ustan olacaksın.
Amasörlerin yıpranmışsa normalden fazla esneme yapmaya bağlar iki elinde kaputun üstüne çöküp ağırlığını verdiğinde beşik gibi sallanıyorsa amasörlerin deforme olmuştur. opellerinki biraz sert olur çok esnemez normalde.

Orjinal amasör (GM) fiyatı çift olarak 250 tl. yan sanayi 200 felan. ama sakın orjinal gm harici taktırma. bazen yuvasına tam oturmuyor problem çıkarıyor ayrıca yolda vuruntu yapıyor. konfor sıfır yani.

Geri