Amartisör Değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bozcurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yaw savaş abi sanırım nazara geldik.cuma gecesi ankaraya kar yağdı c.tesi sabah yollar cam gibi olmuş.kışlık lastikleri geçen hafta havalar düzeldiği için değiştirmişti.otoparktan çıktım rampa aşağı 10 km hız ya var ya yok, hafif rene dokundum kontrolden çıktık.sağa dönmem gerekiyodu abs falan çalıştı ama buz çok fenaydı.ara vardı karşımda ona vurmasın diye ayağımı frenden çektim çümkü yön değişmeden düz kaydırıyodu abs olsada.sonra bordüre çıktık.sol lastik askıda kaldı.baktım tabla bordüre oturmuş zaten 2-3 m. falan üzerinde kaydı araç.neyse krikoyu faşan koyduk kaldırdık lastiğin altını doldurduk çıkardık aracı.hemen rotcuya gitti.tam şaseye denk gelmiş dedi
istresen böyle denk gelmez dedi.Allah dan bu şekilde kurtulduk daha büyüğünden esirgesin.

Geçmiş olsun kardeşim. Ankara gibi kış mevsiminin uzun sürdüğü, ne zaman karın yağacağı belli olmayan bir yerde kışlık lastiklerini erken değiştirmişsin. Ben Ankara'da bulunduğum zamanlarda nisan ayının sonuna kadar kışlıklarımı kullanırdım. Şimdi İzmir'deyim ve halen kışlıklar aracın üzerinde duruyor. En az 15-20 gün daha çıkartmayı düşünmüyorum. Kışlıklar illa kar yağınca kullanılır diye bir uygulama yok, havalar ısınana kadar kullanılabilir. Gündüz havalar iyi gibi ama geceleri halen soğuk. Bir de ben Ankara'yı çok özlediğim zaman yollara düşerim. Genelde akşam yolculuklarını sevdiğim için Dumlupınar ve Afyon geceleri bayağı soğuk oluyor.

arkadaşlar yeniden konu açıp kirlilik yaratmak istemedim ve soruma en yakın konu bu olduğunu düşündüm, benim aracın ön iki amartisörü patlamış, eğer amarsitörleri orjinal gm takmazsam ne olur?
bana uygun ve kullanınca memnun kalacağım bir amartisör tavsiye edermisiniz, malum gm ler aşırı pahallı, gerçi delphi falanda pahallı, sanayideki usta burdan almada nerden alırsan al dedi, sanırsam burda çok pahallıymış
kısaca tavsiyeleriniz ve fiyat aralığını yazarsanız sevinirim

Arkadaslar arcımın on sol patlakmıs tek olmadıgı ıcın çift olarak değiştirecekler 330ytl dedıler orjinal marka ustundekıelrının aynısı monroe sızce fıyat uygun mu yoksa fazla biliginize ihtiyacım var
Bence 330 lira çok demişler yaklaşık iki katı fiyat vermişler. Diğer servis ve/veya parçacılardan da fiyat alsanız daha iyi olur. Ben 15 gün önce özel serviste sordum "MONROE takıyoruz tanesi (önler) 75 lira" dediler.

gecen cumartesi onlere orjinal tanesini 85 den aldim Gm+50 iscilik verdim 50 ytl isciligin icin balata degisimi z rot degisimi de war bence parcacilari dolas en uygun fiyati bul taktir arastirmadan kalkisma

75 monroe- 85 gm
yani fiyatlar bu arada, monroe nasıl peki, yani nasıl desem ne farkı var, bir sıkıntı çıkarırmı sonradan?

monroe gmden biraz daha yumusak ama inan bana aradaki farki hissetmezsin bile Butcene hangisi uyuyorsa onu al ama amortisor degisitrirken takozlari kontrol ettir sertlesmisse mutlaka degistir

yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim, bugün akşama doğru gittim fiyat öğrenmek için her zamanki gittiğim özel servise, şimdi değiştirmeyelim yollar berbat seçimler bitti 1 aya kalmaz asfaltı düzeltirler dedi, sana eski liste fiyatından hallederiz dedi, benimde her zaman girip çıktığım yer olduğu için birşey diyemedim çünkü haklı yollar berbat ve amacı sadece para kazanmak olsa hemen değiştirelim derdi.

Geri