Amartisör Değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bozcurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ankara'da iken bir arkadaşın çok övmesi üzerine ben de amortisör tamiri yaptırmıştım. O zamanki aracım Doğan'dı. Ben bu işlemden çok memnun kalmamıştım. Opel araçlarının orjinal amortisörleri pahalı olabilir ama çok uzun ömürlü olduklarından ödenen paranın karşılığını veriyor. 11 senelik aracında halen amortisör değiştirmedim. Ama zamanı ağır ağır gelmeye başladı. Üç sene evvel takozları değiştirdim. Zaten Vectra'larda amortisörden ziyade takozlar daha çabuk arızalanıyor. Garanti konusunda şüphen olmasın, servisler yapılan her türlü işleme iki sene garanti veriyorlar.

bence tek değiştir, diğeri sağlam nede olsa, araç garanti kapsamında olsa servis çiftinidemi değiştiricekti sanki, bence sanayiden parçacıdan orjinalini al, özel bir servisde değişsinler, sonrada rot ayarı yaptırırsın mis gibi olur. bu arada eskişehrin sanyisi güzeldir 6 yıl kaldım orda, güzel bi ustada tanıyorum

özel servise de gitsen ikisi bir değişir. ben özele gittim. o da aynısını diyor..
sebebi ise amortisör kullandıkça yumuşama yapar. mesela yeni aldığın bir amortisör çukura düşünce iki kez zıplamayla toparlar kendini. ama iki sene sonra bu zıplama sayısı üçe çıkar. ve düşün sen tekini değiştirirsen ne olur. yeni taktırdığın iki kez zıplayıp duracak, eski olan üç kez zıplayap duracak.. araç ta dengesizlik olur.

arkadaşlar guzel başlık açmışsınız benimde ciddi bir problemim var. araba ile rampa inerken, yani ön taraf yüke bindiğinde ön soldan lak lak diye bi ses gelıyor her çukur veya tumsekte. sizce bu ses amortisorumun patladıgına mı işarettir? amortisorumun patladığını nasıl anlayabilirim?

amortisör patlayınca araç çukurlarda zıplama sayısı artar. lak lak diye sesi belki çok sert çukurlarda yapabilir. ama aracın çok zıplamasından anlayabilirsin. yada eğil amortisöre bi bak dışına yağ akıtmışmı.. yağ dışına akar ve çamurlu bi görünüm oluşturur..

amortısorum de bugun lıfte kaldırıp baktım, hafif nemlenme var... ama çok çok hafif. sesin sebebi askı rotları ve salıncaklarda boşluk varmış.. amortisor değişse ıyı olurmuş. her iki taraftada aynı sorun var . speedy bu işlemlerin hepsinin değişmesine 1087 lira fiyat çıkardı. araç imzamda gorulen honda civic. ama ustanın demesine gore acelesi yokmuş. nasıl olsa tamırı olmazmış bu parçaların. bıgun değişmesi gerekirmiş. daha tazeyken biraz daha kullan. ekonomi düzelsin sonra yaptırırsın dedi. ne dersiniz?

Arkadaşlar görünen o ki herkeste amartisör sorunu var. Yardimim olacaksa tavsiyem yağli amartisörler kullanin heleki yaşadiğiniz şehirlerde hava sicakliklari eksilere fazla ddüşmüyorsa kesinlikle yağli kullanin. Fiyatlar değişiklik gösterebilir ama ortalam üç aşaği beş yukari aynidir kalitede olarakta çok fazla fark yoktur. Ama orjinal herzaman daha ucuzdur. Bir kere değiştirirsin tertemiz çikar korkulu rüya görmezsin.

benim amortisörler orginal ve savaş abininki gibi 11 yıldır üzerinde.yenisi muhtemelen 10 yıl daha götürür ama ben bir 10 yıl daha binebilirmiyim bilmiyorum.amortisman giderleri bakımından tamir ettirmeye karar verdim.en kötü ihtimalle 2 sene dayanır dediler tamir görünce.durumu yazıcam buraya.bu at yenisini tak sistemi zaten kapitalist düzenin sermayesi.sanaatkar ustaların elinden çıkan işler orjinalden bile iyi olabiliyor (her konuda).bakalım görce tamir sonuçlarını.

benim amortisörler orginal ve savaş abininki gibi 11 yıldır üzerinde.yenisi muhtemelen 10 yıl daha götürür ama ben bir 10 yıl daha binebilirmiyim bilmiyorum.amortisman giderleri bakımından tamir ettirmeye karar verdim.en kötü ihtimalle 2 sene dayanır dediler tamir görünce.durumu yazıcam buraya.bu at yenisini tak sistemi zaten kapitalist düzenin sermayesi.sanaatkar ustaların elinden çıkan işler orjinalden bile iyi olabiliyor (her konuda).bakalım görce tamir sonuçlarını.
Bence bir kere daha düşün.

arkadaşlar bende c kasa elegance war 2004 benim de arkadan lakırtı geliyodu oynak burç ları değiştirdim ses yumuşadı ama sonra monreo marka amartisör taktım ses seda kalmadı ama araba soğuok iken sert rampadan geçerken vızt diye bi ses geliyor belkide araba soğuk olduğu içindir ne dersiniz

Bence bir kere daha düşün.
Abi bikere daha düşündüm ve; 2 adet delphi yeni amortisör aldım. onunla birlikte 2 adet tabla(yan sanayi) ve sağ rotil başı.hepsi değişti ses falan kalmadı.cillop gibi oldu kanımca.

Artık uzun bir süre kafan dinç olur. Güle güle kullan.

Geri