Amartisör Değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bozcurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bozcurt

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar arcımın on sol patlakmıs tek olmadıgı ıcın çift olarak değiştirecekler 330ytl dedıler orjinal marka ustundekıelrının aynısı monroe sızce fıyat uygun mu yoksa fazla biliginize ihtiyacım var

eger amortisor takozlarida falan degisecekse fiyat iyi monroe amortisorun tanesi 125 tl olmasi lasim 15-20 lira civarinda takoz

değişim esnasında yanlarında bulun ve takılmadan evvel kendin kontrol et amortisörleri.. ve muhakkak sözlü-yazılı garanti al, çünkü bu amortisörlerin 2 yıl gibi bir süre garantileri oluyor. Patlaması halinde garantiden değiştiriyorlar.

değişim esnasında yanlarında bulun ve takılmadan evvel kendin kontrol et amortisörleri.. ve muhakkak sözlü-yazılı garanti al, çünkü bu amortisörlerin 2 yıl gibi bir süre garantileri oluyor. Patlaması halinde garantiden değiştiriyorlar.

eger amortisor takozlarida falan degisecekse fiyat iyi monroe amortisorun tanesi 125 tl olmasi lasim 15-20 lira civarinda takoz

bilgileriniz için tşke derım ewt yanlarında bulunacağım :)

benimki serviste tek olarak değişmişti ses yapıyordu. evet çift değişmesi iyi olur ama. para yoksa tek niye değişmesin ki. onu anlamadım.

tek niye degişmiyomuş yola tutunmada sorun çıkar diye mi?

bence tek değiştir, diğeri sağlam nede olsa, araç garanti kapsamında olsa servis çiftinidemi değiştiricekti sanki, bence sanayiden parçacıdan orjinalini al, özel bir servisde değişsinler, sonrada rot ayarı yaptırırsın mis gibi olur. bu arada eskişehrin sanyisi güzeldir 6 yıl kaldım orda, güzel bi ustada tanıyorum

ya benimkininde arkaların 2 de patlak internette gazlı falan yazıyo bu ne demek arac astra g

arkadaşlar guzel başlık açmışsınız benimde ciddi bir problemim var. araba ile rampa inerken, yani ön taraf yüke bindiğinde ön soldan lak lak diye bi ses gelıyor her çukur veya tumsekte. sizce bu ses amortisorumun patladıgına mı işarettir? amortisorumun patladığını nasıl anlayabilirim?

Herkese slm, konuyu yeniden hortlatacağım sanırım ama tüm forumu arattım derdime en yakın başlık buydu.
Yukarda anlatılanların bir kısmı benimde başıma geldi.Aracım 98 astra F kasa.h.sonu kış lastiklerimi söktürdüm normal lastiklere döndüm nitrojen basıldı balansıda yapıldı.kış lastiklerindeyken yavaşlayınca neredeyse durmaya yakın araçta bir topallama hisii yada böyle farklı bir tribe girme hissi vardı.kalın kış lastiklerine yoruyodum ama ustama gösterdim beraber rotcuya gittik, tablaların ve fişeklerin değişmesi gerektiğini bunla birliktede ön iki amortisörümün patlak olduğunu değişmesi geretiğini söylediler.patlak olma konusunda hem fikiriz uzun süredir öyle olduğunu biliyordum zaten.

Amortisörü tamir ettirebilirsin dedi rotcu.yenisine vermiyolar ama tamirine 1 sene garanti veriyolar dedi.randıman verebilir dedi.bizde amortisör tamisrcisine gittik yaparım abi bozulana kadarda garanti veririm dedi:) fiyatınada 30 lira dedi.tanesi yani.yeni amortisör fiyatı almak için parçacıya gittim elinde monreo olduğunu çok iyi mal olduğunu ve tanesini 80 e vereceğini söledi.tablaların orjin marka olan yenilerininde tanesine 45 dedisonra ustam parçacıdan çıkınca elinde lucas marka tabla takımı olduğunu istersem onları takabileceklerini söyledi.bende lucası tercih ederim dedim.şimdi birkaç konuyu kendi içimde netleştiremedim;

Amortisörü tamir ettirsem 2 tanesi 60 lira ve 1 sene garantili en azından.ancak randuman verirmi bilmiyorum.keçeleri değiştirip içine yağını gazını neyse basıyolarmış işte.monreo reklamı iyi yapsada bana pek güven veren bir marka gibi gelmemesiyle birlikte fiyatı çok yüksek.gm yada delphiyi tavsiye edenler var gm çok pahalı delphinin fiyatı 70 yazmışlar yukarda.ankarada henüz onun fiyatını sormadım.ama forumda bazıları muttlu bazılarıda tavsiye etmemiş delphiyi.

Sizce ne yapmalıyım.yeni al tak derseniz 70-80 civarı verdikten sonra hangi markayı almalıyım.birde tablalar ve amortisör değişirken nelere dikkat etmeliyim?amortisör takozlarını ve rotlarıda değiştirmem gerekirmi? teşekkürler ilginize.

Not:başka bir başlık altınada yazdım ancak bu başlık daha güncel olduğundan buraya aktardım konumu.

Geri