- Konuyu Başlatan
Ticaret olması için elinizde bir mal olması gerekir.Mesela;
"kur'an a göre evet, ama kur'an indiginde faiz TEFECİ FAİZİ idi, yani
sistemde ne bankacılık vardı nede KOBI nede kredi
yani mafyavari tipler yuksek faizle borc verirdi."
Buna bir itirazın var mı?
"bugun bankaların varolma sebebi mevduatlardır. Bu mecduatların
birkısmı firmalar bir kısmı devlet gerisi insanlardır. "
Bankaların bizlerden topladığı mevduatlar kasalarda saklanmaz, ekonomide kullanılabilmesi için ihtiyacı olanlara belli bir "faiz" uygulanarak kredi adı altında verilir. İslami bankalar bu işi nasıl yapıyorlar? Ben onlardan kredi çektiğimde "0" faiz mi uyguluyorlar?
"Gelelim konuya, mesela altın aldıgınızı varsayalım , her altında bir alış
birde satış degeri vardır ve KUR'AN a göre bu bir ticarettir ve HELAL'dir.
peki kur'an da VERGİ denen kavram varmıydı ???"
Ben yok diye biliyorum, yanlışım varsa düzeltin. Ben bazı dini bütün kişilerden vergi=faiz anlamında söylemlere de denk geldim, o nedenle bazı kişiler devlete vergi vermeye sıcak bakmıyorlar.
"FAİZ'e haram diyenler, nedense KAR PAYI dendiginde HELAL
para derler, aslında FAİZ'in gunumuzdeki tam karşılıgı KAR PAYIDIR."
Bankacılık işlemleri açısından ben de aynı şeyi düşünüyorum. Bankalar faiz alıyor diye onları günah yuvası olarak görülmesine de karşıyım. Madem haram olduğu için faiz vermek istemiyoruz o zaman neden ev, araba alırken bankalardan kredi çekiyoruz? Neden ihtiyaç kredisi kullanıyoruz? Faiz vermek istemiyorsak neden eş dosttan sıfır faizli borç para istemiyoruz?
"Zekatın dinde ki tanımı açık ? Faizinde açık ? Haramın da açık ?
İşlem yapmadan paraya para kazandırmanın adı faizdir. Alanda verende aynıdır. Kuran bu konuda net, pergamberimiz (S.A.V) efendimizin hadisleri nettir. Çıkıpta faizden alınan kazancın devlet kesintisini zekat dersen kızarım yani."
Bu konuda seninle aynı fikirdeyim
Bu arada devlet şans oyunlarından, tütün ve alkolden, vatandaşını kazıklayarak aşırı fiyata sattığı petrol ürünlerinden acayip paralar kazanıyor, kazandığı o paralarla maaşlar ödüyor, vatandaşa hizmet götürüyor, bu durumda o paraların da sorgulanması gerekmez mi?![]()
ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi