Altın almalımı

Mesela;

"kur'an a göre evet, ama kur'an indiginde faiz TEFECİ FAİZİ idi, yani
sistemde ne bankacılık vardı nede KOBI nede kredi
yani mafyavari tipler yuksek faizle borc verirdi."

Buna bir itirazın var mı?

"bugun bankaların varolma sebebi mevduatlardır. Bu mecduatların
birkısmı firmalar bir kısmı devlet gerisi insanlardır. "

Bankaların bizlerden topladığı mevduatlar kasalarda saklanmaz, ekonomide kullanılabilmesi için ihtiyacı olanlara belli bir "faiz" uygulanarak kredi adı altında verilir. İslami bankalar bu işi nasıl yapıyorlar? Ben onlardan kredi çektiğimde "0" faiz mi uyguluyorlar?

"Gelelim konuya, mesela altın aldıgınızı varsayalım , her altında bir alış
birde satış degeri vardır ve KUR'AN a göre bu bir ticarettir ve HELAL'dir.
peki kur'an da VERGİ denen kavram varmıydı ???"

Ben yok diye biliyorum, yanlışım varsa düzeltin. Ben bazı dini bütün kişilerden vergi=faiz anlamında söylemlere de denk geldim, o nedenle bazı kişiler devlete vergi vermeye sıcak bakmıyorlar.

"FAİZ'e haram diyenler, nedense KAR PAYI dendiginde HELAL
para derler, aslında FAİZ'in gunumuzdeki tam karşılıgı KAR PAYIDIR."

Bankacılık işlemleri açısından ben de aynı şeyi düşünüyorum. Bankalar faiz alıyor diye onları günah yuvası olarak görülmesine de karşıyım. Madem haram olduğu için faiz vermek istemiyoruz o zaman neden ev, araba alırken bankalardan kredi çekiyoruz? Neden ihtiyaç kredisi kullanıyoruz? Faiz vermek istemiyorsak neden eş dosttan sıfır faizli borç para istemiyoruz? ;)

"Zekatın dinde ki tanımı açık ? Faizinde açık ? Haramın da açık ?

İşlem yapmadan paraya para kazandırmanın adı faizdir. Alanda verende aynıdır. Kuran bu konuda net, pergamberimiz (S.A.V) efendimizin hadisleri nettir. Çıkıpta faizden alınan kazancın devlet kesintisini zekat dersen kızarım yani."

Bu konuda seninle aynı fikirdeyim

Bu arada devlet şans oyunlarından, tütün ve alkolden, vatandaşını kazıklayarak aşırı fiyata sattığı petrol ürünlerinden acayip paralar kazanıyor, kazandığı o paralarla maaşlar ödüyor, vatandaşa hizmet götürüyor, bu durumda o paraların da sorgulanması gerekmez mi? ;)
Ticaret olması için elinizde bir mal olması gerekir.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben aynı fikirde degilim, eger faiz haramsa o zaman bu arapların hicbirtanesi
cennete giremez kardeşim , o kadar cok faiz ile iş gören (bakız ticaret demiyorum) adam varki arap dunyasında, lafa gelince FAİZ haram işlerine
gelince degil ha, yaw beyler siz en guzeli yazımı yeniden okuyun.

SAYIN YONETİM, ben geldim diyelim sizden 1 milyon tl borc aldım ve dedim ki 36 ayda bunu ödeyecem sana , ben bu parayı işletecem şirketimi buyutecem
sizde bir bankasınız mesela, bu durumda 1 milyon tl yi siz bana faizsiz
vercem derseniz hemen geliyorum almaya. Ben sizin paranızla para kazancam belki onu beşe katlayacam ve siz verdiginiz 1 milyonu 36 sonra
benden aynen alacaksınız. VARMI BU KURAN'^DA.. buna enayilik denir, eger bu kadar safsanız abisi ben hemen almaya geliyom para sizden

Şimdi bu alınan para FAİZ olmuyorda ne oluyor BANA ACIKLARMISINIZ ulu
din bilgini arkadaşlarım

Osman bey , size bunların tek tek Fıkıh açılımlarını yaparım ama sizi geçmişten bildiğim için bunları anlamamak için elinizden geleni yapacağınız aşikardır ... , başka yönlere çekecek ve olayı farklı değerlendirecek potansiyeliniz olmasında cabası ... Bu sebeplerden dolayı hic o işe girmiyorum ...

Bir soru , Arapların yapmış olduğu yanlış veya doğrudan mı ibaret Islâmiyet ? Neden Arap Örneği verdiniz çok garip ?

Diğer konu 1 milyonu size kim neden Bila bedel versin ??? Bunu neden yapsın velev ki yaptı buldunuz hemen alın . Islâmiyet te borç para verme Kuralı Açıktır , altın verirsen altın alırsın 40 gram ver 40 gram al . 41 gram alırsan adı faizdir . 1 milyon tl yi borç verdiysem geri alırkende 1 milyon alırım bu fıkıhta böyle ... Ha şimdi ... 1 milyon koyup 5 e katlanacak iş varsa o işi yapan da sadece sizseniz size parayı Verenin düştüğü duruma ticarette ORTAKLIK denir bunu bilmiyormusunuz kuzum siz :) ? Bunun için Verdiğiniz örnek çok saçma oluyor...

Savaş abinin verdiği kar Payı Örneği ise ticari ve dini bir oyundur . Islami (sözde) bankaların uydurduğu bir hülle yöntemidir samimi bulmuyorum ve Cübbeli Ahmed Hocanın bu konuda TV kanallarında ciddi Açıklamaları olmustu zamanında . Para ile çalışan müesseler kar amacı güderler , bunun adına faiz de , kar Payı de, vade farkı de işte ne dersen de hepsi Emeksiz para ise Haram dır ... Haşa huzurda Allah ' ı kandırdığını sanan ahmakların işidir ...

Son paragrafına cevaben ise , ne diyoruz biz faiz oluyor allasen :) farklı bir şey mi dedik . Faizi kitabına uydurmaya çalışan sensin ...

Söz meclisten dışarı AKP ve destekçileride o küçücük beyinleri işe dine by-pass çekip oyun oynuyorlar . Hırsızlığın adı siyaset , faizin adı kar payı oluyor . Temelde Osman bey sizin zekat yaklaşımınızda buna paralel zaten ...

Iyi geceler

Mesela;

"kur'an a göre evet, ama kur'an indiginde faiz TEFECİ FAİZİ idi, yani
sistemde ne bankacılık vardı nede KOBI nede kredi
yani mafyavari tipler yuksek faizle borc verirdi."

Buna bir itirazın var mı?

"bugun bankaların varolma sebebi mevduatlardır. Bu mecduatların
birkısmı firmalar bir kısmı devlet gerisi insanlardır. "

Bankaların bizlerden topladığı mevduatlar kasalarda saklanmaz, ekonomide kullanılabilmesi için ihtiyacı olanlara belli bir "faiz" uygulanarak kredi adı altında verilir. İslami bankalar bu işi nasıl yapıyorlar? Ben onlardan kredi çektiğimde "0" faiz mi uyguluyorlar?

"Gelelim konuya, mesela altın aldıgınızı varsayalım , her altında bir alış
birde satış degeri vardır ve KUR'AN a göre bu bir ticarettir ve HELAL'dir.
peki kur'an da VERGİ denen kavram varmıydı ???"

Ben yok diye biliyorum, yanlışım varsa düzeltin. Ben bazı dini bütün kişilerden vergi=faiz anlamında söylemlere de denk geldim, o nedenle bazı kişiler devlete vergi vermeye sıcak bakmıyorlar.

"FAİZ'e haram diyenler, nedense KAR PAYI dendiginde HELAL
para derler, aslında FAİZ'in gunumuzdeki tam karşılıgı KAR PAYIDIR."

Bankacılık işlemleri açısından ben de aynı şeyi düşünüyorum. Bankalar faiz alıyor diye onları günah yuvası olarak görülmesine de karşıyım. Madem haram olduğu için faiz vermek istemiyoruz o zaman neden ev, araba alırken bankalardan kredi çekiyoruz? Neden ihtiyaç kredisi kullanıyoruz? Faiz vermek istemiyorsak neden eş dosttan sıfır faizli borç para istemiyoruz? ;)

"Zekatın dinde ki tanımı açık ? Faizinde açık ? Haramın da açık ?

İşlem yapmadan paraya para kazandırmanın adı faizdir. Alanda verende aynıdır. Kuran bu konuda net, pergamberimiz (S.A.V) efendimizin hadisleri nettir. Çıkıpta faizden alınan kazancın devlet kesintisini zekat dersen kızarım yani."

Bu konuda seninle aynı fikirdeyim

Bu arada devlet şans oyunlarından, tütün ve alkolden, vatandaşını kazıklayarak aşırı fiyata sattığı petrol ürünlerinden acayip paralar kazanıyor, kazandığı o paralarla maaşlar ödüyor, vatandaşa hizmet götürüyor, bu durumda o paraların da sorgulanması gerekmez mi? ;)

Var tabii abi itirazım ama ne desek boş ...

Iyi geceler

ben bugune dek kimsenin kul hakkını yemedim, kimseye bilerek kötülük edmedim
eger ediyor olsam cevremde bu kadar cok sevilmezdim, bu dunyada bir gunahım olacaksa
buda faiz olsun, haaa faiz yemeyip de KUL hakkı yiyende kendi derdine düşsün.
Bu arada devlet şans oyunlarından para dagıtıyor, maaşları HARAM paradan (kumar oyunları) kazandıgı paralar ile ödüyorken sorun olmuyor canım devlet HARAM gelir
elde edebilir mi oluyor??? Hah ha ha,

Cehennemde biz muslumanlarca o kadar cok dolacakkı, gavurlar garibim epey
bekleyecekler, unutmayın KAFİR'den daha kötüsü MÜNAFIK'dır. MUSLUMANIM
ayagı cekip dindarım ayagı cekip malı götürendir, namaza gidip fotosunu paylaşandır.
Sokakda elinde tesbih cekip musluman ayagı cekip sonra kul hakkı yiyendir.
Boşverceniz bu durumları.

Ha bu arada o faizi ne mi yapıyorum, maddi durumu kötü olan bir üniversite
ögrencisine CEP HARCLIGI olarak anasına veriyorum, babaları yok kadın temizlik
yapıp oglunu okutuyor. Hanım teklif etti bende cocuk meslegini kazanana kadar
okutuyorum, ondan oncede baska bir aileye yardımda bulunuyordum. SOnra
onların durumu iyileşince buna döndüm. Ne yaparsınız kazandıgım HARAMLA
bunları yapıyoruz..

Peeee bombo* bir dünyada bo*a batmışız .Qoyayım...

ben bugune dek kimsenin kul hakkını yemedim, kimseye bilerek kötülük edmedim
eger ediyor olsam cevremde bu kadar cok sevilmezdim, bu dunyada bir gunahım olacaksa
buda faiz olsun, haaa faiz yemeyip de KUL hakkı yiyende kendi derdine düşsün.
Bu arada devlet şans oyunlarından para dagıtıyor, maaşları HARAM paradan (kumar oyunları) kazandıgı paralar ile ödüyorken sorun olmuyor canım devlet HARAM gelir
elde edebilir mi oluyor??? Hah ha ha,

Cehennemde biz muslumanlarca o kadar cok dolacakkı, gavurlar garibim epey
bekleyecekler, unutmayın KAFİR'den daha kötüsü MÜNAFIK'dır. MUSLUMANIM
ayagı cekip dindarım ayagı cekip malı götürendir, namaza gidip fotosunu paylaşandır.
Sokakda elinde tesbih cekip musluman ayagı cekip sonra kul hakkı yiyendir.
Boşverceniz bu durumları.

Ha bu arada o faizi ne mi yapıyorum, maddi durumu kötü olan bir üniversite
ögrencisine CEP HARCLIGI olarak anasına veriyorum, babaları yok kadın temizlik
yapıp oglunu okutuyor. Hanım teklif etti bende cocuk meslegini kazanana kadar
okutuyorum, ondan oncede baska bir aileye yardımda bulunuyordum. SOnra
onların durumu iyileşince buna döndüm. Ne yaparsınız kazandıgım HARAMLA
bunları yapıyoruz..

Peeee bombo* bir dünyada bo*a batmışız .Qoyayım...

Ne demiştim evirir çevirir farklı yere çekersin diye tek kelimesini bile anlamadın işte ... , benden size tavsiye haram ile iyilik yapacağına helal ye iyilik yapma ;)

Kul hakkı başka günah , faiz başka , hırsızlık başka ...

Ayrıca evet devlet maaşı haram ile ödüyor maalesef . Bunun sorun olmadığını kimse söylemedi, çok memur biliyorum Hac gorevini tarla satarak yapan, bence kendi dar bakış açınla yorum yapıyorsun ... Örnek benim ailemde amcamdır , tarla satıp Hac Görevini eda etmiştir , sırf bu devlet parası yüzünden ... boş Beleş altı boş sallıyorsun . Kafir nedir , münafık nedir biliyor herkes . Osman bey İslam sana başka bana başka değil herkese aynı ...

Ha Çıkarım yapmışsın bende kendi uygulamamı yazayım aldığım arabamı da evimide kredi ile almadım. Tercihtir hocam .

Yaptığınız iyilikler beni bağlamaz , Yazdığınız an itibari ile namaz kılıp foto paylaşan ile aranda bir fark kalmadı ... Ibadetin azıda çoğuda kul ile Allah arasında yazmayı ver kardeşim .

Kısaca sana laf anlatmak deveye Hendek atlatmaktan zor . O yğzden kendi kendine bırakıyorum seni . Ortak tek paydamız var seninle oda ney sende bende AKPKK yı sevmiyoruz dostum ama o bile sana tahammül etmeme yetmiyor :D

Son düzenleme:
Arkadaşlar sakin, asıl konumuz altın yatırımı.

Mustafa bizim sülalenin düğün sezonu açıldı, o nedenle bir kaç gün içinde (altın fiyatlarına göre) bir iki çeyrek altın alacağım, tanıdığım bir kuyumcu var, bakalım o bu konuda ne diyecek? İyi şeyler söylerse burada paylaşırım.

altını yatırcan altını baglayacan emzircen bekleyecen abisi
arka fonda da e bebegim eeee eeee eee melodisi olacak

Mustafa bizim sülalenin düğün sezonu açıldı, o nedenle bir kaç gün içinde (altın fiyatlarına göre) bir iki çeyrek altın alacağım, tanıdığım bir kuyumcu var, bakalım o bu konuda ne diyecek? İyi şeyler söylerse burada paylaşırım.
Anladım savaş bey konu epey uçmuş ama ben daha bekliyorum yarin FED in açıklaması var düşecek diye umuyorum 93 lere kadar taa ki koalisyon olana kadar.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri