Alt devirlerde silkeleme.... bir de size sorayım dedim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Lz53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lz53

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar!
Aracım vectra b 2.0(lpg li ). Araç alt devirlerde silkelemeye başladı. Bunla beraber çekiş düşüklüğü hissediyorum. Aynı zamanda aracı ilk çalıştırdığımda sanki gaz yemiyo gibi oluyor stop etmiyor ama gaz verdiğimde tekleyerek gaz alıyor. Ateşleme bobini, bujiler, buji kablosu ya da benzin pompasından şüpheliyim :) Sizce nedir sorun . TEŞEKKÜRLER

büyük ihtimal buji kablolarıdır..

Merhaba arkadaşlar!
Aracım vectra b 2.0(lpg li ). Araç alt devirlerde silkelemeye başladı. Bunla beraber çekiş düşüklüğü hissediyorum. Aynı zamanda aracı ilk çalıştırdığımda sanki gaz yemiyo gibi oluyor stop etmiyor ama gaz verdiğimde tekleyerek gaz alıyor. Ateşleme bobini, bujiler, buji kablosu ya da benzin pompasından şüpheliyim :) Sizce nedir sorun . TEŞEKKÜRLER

bunları sadece benzindemi yapıyor, çünki benzin pompası demişsiniz. şayet hem benzin hem lpg de yapıyorsa sıralamanızı şöle yapın. buji - buji kablosu - bobin.

lpg ayarınızda bozulmuş olabilir.

bu hatayı sadece benzinde alıp, araç lpg de düzenli ise mutlaka lpg ayarı bozuk yada ecu bozulmuştur.
lpg ayarı için düzgün usta bulmaya özen gösterin yoksa hatayı görmez size bir sürü masraf açar.

geçmiş olsun.

eğer sorun lpgde var ama benzinde yok ise buji ,buji kablosu ve bobine bakmak lazım; eğer hem benzinde hem de lpgde varsa benzin pompasıyla alakası yoktur çünkü lpgde benzin pompası çalışsada enjektörler susturulduğu için araç benzin yakmaz...

Teşekkürler!

Büyük ihtimalle bobin yada buji kabloları servise göster derim.

arkadaslar aynı sorun bendede var inanın 10 gundur dunyam karıstı. guzelim astramı satacam nerdeyse.
arac 2001 astra brc kit var arabada. 92 binde.
10 gun once gaz aldım. aniden tekleme basladı. tekleme 1500 2000 devir arası öksurur gibi. ozellikle 2 ve 3 viteslerde. rolantide aniden gaza yuklelincede aynı. hemen benzine cektim bi sıkıntı yok.
lpg ustasına gittim 100 ytl ye butun sistemi kontrol ve bakımını yaptım nafile.
2 gun sonra benzindede yapmaya basladı.
opele gittim.
enjektorler sokulup temizlendi... egr valfi...hava filt...gaz kelebegi...bujiler...atesleme bobini...bakıldı bu ustanın soledikleri.
sonra 1 depo benzin al icine su nano katkılardan koy duzelir dendi.
60 ytl artı 1 depo benzin haybiye gezdim.
sonuc koskoca sıfırrrrrr.
napacam bilmiyorum arkadaslar.

usta motoru acıp subaplarına bakacam. gec kapanıyo elimi surersem 1000 ytl gider diyo.
ya satacam bu arabayı. yada....?????
1000 ytl ye duzelse sorun degil.
acacam derken sorun ordaysa diye soluyo. sorun orda degilse. bosuna okadar paralar.
napayım arkadaslar yardımınızı bekliyorum.
simdiden tesekurler.
bu arada arac 40 bin km lpg kullanıldı.
cekisinde hic bir sorun yok.:sorry::sorry:

Geri