allah kurtarsın

şimdi nette gezerken vw nin forumuna girdim onların hali bizden beter adamlardaki arızaların yarısından çoğu hayalet arıza 2010 passat 500 km de adam bıkmış bi girin okuyun onları opel yine iyi yani

biz koltuk sesine uyuz oluyoruz sadece gıcırtı sesi adam inanılmaz ses geliyor diyor

örnek
alıntıdır....

Arkadaşlar 2004 passatımın şürücü koltuğundan inanılmaz ses geliyor. Koltuğa oturma esnasında ve yoldaki sarsıntılarda ''kat,küt'' diye inanılmaz rahatsız edici sesler geliyor. Sanırım kızakların zamanla aşınmasından dolayı oluşan boşluklardan kaynaklanıyor. Aynı sorunu yaşayan kimse varmı? Çözümü varsa nerde ve nasıl yapılıyor?

Merhaba arkadaşlar,

2000 model 1.9 TI Passat aracımla 160.000 km'deyim.

Aracın yaşı nedeniyle oluşan bir kaç ufak sorunla uğraşmak hoşuma gidiyor.

Benden önceki sahibinin de başına bir iki kez gelmiş. Kışın soğuk havalarda ön yolcu ayak bölmesine bir yerden su geliyor. Çok nadir oluyor bu. Benim başıma geldiğinde bir fıssssss sesi ardından basınçlı suyun sızma sesi geldi. Ön yolcu ayak paspasının altı su olmuştu. Bir kaç bardak su dökseniz ancak bu kadar ıslanır. Oradaki döşemenin arkasındaki bir hortumdan sızıyor sanıyorum. Donla ilişkili. Klima sisteminin bir sıvısı olsa gerek.

Benzer bi sorun yaşayan var mı? Bunla karşılaşıp da çözüm bulan var mı?

İyi günler VW'ciler!

siz hangi 2000 model vectrada su sızması gördünüz adamın passatı tazikli su püskürtüyor içeri bide fıssss diye ses yapıyormuş :D

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

2000 model 1.9 TI Passat aracımla 160.000 km'deyim.

Aracın yaşı nedeniyle oluşan bir kaç ufak sorunla uğraşmak hoşuma gidiyor.

Benden önceki sahibinin de başına bir iki kez gelmiş. Kışın soğuk havalarda ön yolcu ayak bölmesine bir yerden su geliyor. Çok nadir oluyor bu. Benim başıma geldiğinde bir fıssssss sesi ardından basınçlı suyun sızma sesi geldi. Ön yolcu ayak paspasının altı su olmuştu. Bir kaç bardak su dökseniz ancak bu kadar ıslanır. Oradaki döşemenin arkasındaki bir hortumdan sızıyor sanıyorum. Donla ilişkili. Klima sisteminin bir sıvısı olsa gerek.

Benzer bi sorun yaşayan var mı? Bunla karşılaşıp da çözüm bulan var mı?

İyi günler VW'ciler!

siz hangi 2000 model vectrada su sızması gördünüz adamın passatı tazikli su püskürtüyor içeri bide fıssss diye ses yapıyormuş :D
Benim 97 modeli 2 defa bastı :D bulduk tabi biraz düşününce basit: ya kalorifer peteği ya da hortumu...

Her arabanın masrafı olur, masrafsız araba henüz imal edilmedi. Bizler aracın bakımlarını zamanında yaptırmazsak, hesaplı olsun diye kalitesiz malzemeler kullanırsak, onarımlarını arabaya yabancı, yetersiz ustalara yaptırırsak gün gelir araçlarımız da isyan edip yeter artık der.

Her arabanın masrafı olur, masrafsız araba henüz imal edilmedi. Bizler aracın bakımlarını zamanında yaptırmazsak, hesaplı olsun diye kalitesiz malzemeler kullanırsak, onarımlarını arabaya yabancı, yetersiz ustalara yaptırırsak gün gelir araçlarımız da isyan edip yeter artık der.
Savaş abi 93 model şahini 2004 yılına kadar yetkili servise götürdük, daha da götürürdük ama tüp takılınca bakmaz oldular...

Bu vectrayı bayandan aldık güya, elimi attığım yerden akıllı vida çıkıyor, neresi koptusa basmışlar vidayı.

öküz öldü ortaklık bitti:)

Savaş abi 93 model şahini 2004 yılına kadar yetkili servise götürdük, daha da götürürdük ama tüp takılınca bakmaz oldular...

Bu vectrayı bayandan aldık güya, elimi attığım yerden akıllı vida çıkıyor, neresi koptusa basmışlar vidayı.
Acaba o vidaları oraya arabanın eski sahibi olan bayan mı bastı? Bayanlar genellikle arabalarını tanıdıklar vasıtasıyla sanayiye onarım için gönderirler (kendileri gidemedikleri için), iş bitiminde araç teslim edilirken burnuna nasıl olsa anlamıyor diye yüklüce bir fatura uzatılır o garibimde sadece ödeme yapar. Onun acizliğinden faydalanan, o vidayı oraya atan fırsatçıların hiç mi kabahati yok?

Acaba o vidaları oraya arabanın eski sahibi olan bayan mı bastı? Bayanlar genellikle arabalarını tanıdıklar vasıtasıyla sanayiye onarım için gönderirler (kendileri gidemedikleri için), iş bitiminde araç teslim edilirken burnuna nasıl olsa anlamıyor diye yüklüce bir fatura uzatılır o garibimde sadece ödeme yapar. Onun acizliğinden faydalanan, o vidayı oraya atan fırsatçıların hiç mi kabahati yok?
Evet zaten ben de öyle düşünüyorum... Alırken kendisine birkaç şey danışayım dedim baktım galerici ondan daha hakim konuya.

Bu konu bence çok uzamış durumda. Şöyleki; beğenmediniz sattınız sizin tabirinizle Allah kurtardı. Bırakın artık kurtuldunuz nasıl olsa, siz alacağınız aracı seçin. Memnun olanda var olmayanda, memnun olanların kafası neden karışsınki.

Bu araçların yaşları bir hayli ilerlemiş durumda. Ömürleri boyunca bakım görmemiş aracı toparlamak çok güç bir iş. Bir yerini yaptırırsınız diğer bir yerden patlak verir. Aynı model aracı 11.000 tl ye de alırsınız 15.000 tl yede. Şimdi 11.000 tl ye alan bir kişi uyanıkmı oluyor yoksa ucuzamı almış oluyor.

Örnek vereyim; arkadaşım aracı ben 14.000 tl ye aldığımda kendisi 12.000 tl ye almıştı. Aynı model aynı seri rengine kadar aynı olan araçlar. İster inanın ister inanmayın arkadaşa maliyeti 17.500 tl oldu ve dahada masraf çıkartıyordu 13.500 tl ye sattı. İşte onu Allah kurtarmış olacakki sattığı kişide motor kitledi. Bende bu 3 sene içerisinde normal bakımını yaptırıp biniyorum ve Allah kurtarsın demiyorum, Allah kaza bela vermesin diyor severek biniyorum.

Saygılarımla...

her şeyin hayırlısı.
ben de 1 yıla yakın oldu yağ yakma hariç şu anda bi sorunum yok.

Geri