• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Alarm sorunu lütfen bi tavsiye

foreverforyou

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
98 Astra Gl aracım var. Aracı aldığımda üzerinde kendi anahtarından kumandalı alarm vardı. Kapı kapama tuşuna iki kere basınca alarm devreye giriyordu. Ancak ne oldu oldu son bir aydır alarm kafayı yedi. Arabayı açıyorum ama alarm iptal olmuyor ötüyor. Aracın içinde kontağı çevirip çalıştırsam bile ötmeye devam ediyor.:confused:
Tabi ben ilk iş olarak alarmın ses veren diyafonunun kablosunu kestim. Şimdi ötmüyor ama ha bire olmadık zamanlarda dörtlüleri yakıp duruyor. Bu durum beni deli ediyor.:mad:
Bu sorunun sebebi ne olabilir? Bu sorunu alarmı tamamen söktürmeden çözebilir miyim? Alarmın beyni ile otomobilin beyni uyuşmuyor diyenler oldu, doğrumudur? Alarmın gerekli olduğunu düşünüyorum o yüzden alarmı eskisi gibi kullanabileceğim kalıcı bir çözüm istiyorum yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler?

Tekrar proğramla ?

Kontağı aç, 30 saniye bekle kumandanın kilitme düğmesinden aracı kilitle, tekrar aç, bu hareketi bir kaç defa yap.

Aynısı benim başıma gelmişti bu şekilde çözdüm

Tekrar proğramla ?

Kontağı aç, 30 saniye bekle kumandanın kilitme düğmesinden aracı kilitle, tekrar aç, bu hareketi bir kaç defa yap.

Aynısı benim başıma gelmişti bu şekilde çözdüm

Denedim ama programlanmıyor. Kontağı açıyorum 30 saniye sonra düğmeye basıyorum ama hiçbişey olmuyor. Kapı kilitlenmesi falan hiç bişey olmuyor. Aynı durum devam ediyor.:(

Alarm konusunda daha decrübeli olan arkadaşlar daha net cevap vereceklerdir.
Ama Kontağı açınca alarmı kesmesi gerek.
Kontak voltajı alarma gitmiyor olabilir.
Alarmın siğortalarını bi kontrol et.

98 Astra Gl aracım var. Aracı aldığımda üzerinde kendi anahtarından kumandalı alarm vardı. Kapı kapama tuşuna iki kere basınca alarm devreye giriyordu. Ancak ne oldu oldu son bir aydır alarm kafayı yedi. Arabayı açıyorum ama alarm iptal olmuyor ötüyor. Aracın içinde kontağı çevirip çalıştırsam bile ötmeye devam ediyor.:confused:
Tabi ben ilk iş olarak alarmın ses veren diyafonunun kablosunu kestim. Şimdi ötmüyor ama ha bire olmadık zamanlarda dörtlüleri yakıp duruyor. Bu durum beni deli ediyor.:mad:
Bu sorunun sebebi ne olabilir? Bu sorunu alarmı tamamen söktürmeden çözebilir miyim? Alarmın beyni ile otomobilin beyni uyuşmuyor diyenler oldu, doğrumudur? Alarmın gerekli olduğunu düşünüyorum o yüzden alarmı eskisi gibi kullanabileceğim kalıcı bir çözüm istiyorum yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler?

Ya biryerde şase vardır ya da alarmın beyni bozulmuştur. Alarmın beynine reset atın beyinde reset düğmesi olması lazım. :)

4'lüleri açık bırakıp anahtarla kapıları kitleyip alarmı devreye soktuğumda, tekrar kiliti açıp kapıları beklemeden açtığımda nadiren de olsa aynı sorunu yaşıyorum. Tekrar kilitleyip alarmı devreye alıyorum, tekrar kiliti açıp biraz bekleyince durum düzeliyor. Onun haricinde sorun yok. Benim tahminim 4'lülerle alarm devresi arasında bir sıkıntı olabilir. Alarm devredeyken 4'lüler de devrede olduğundan bu tesisatı bir kontrol ettir.

alarm beynini söküp bakmak lazım; lehim çatlağı olabilir; kumandada da sorun olabilir,tesisatta problem olabilir;merkezi kilit açma kısmının kablosu kopmuş olabilir; yada beyin bozulmuştur ;sirein kablolarını kesmektense keşke alarmın sigortasını çıkarsaydınız; şimdi hem gerektiği gibi çalışlmıyor hem de aküden boşuna elektrik harcıyor; alarm takan oto aksesuarcılara gösterirseniz onlar en pratik çözümü bulurlar ya da alarmın yenisini takarlar; yeniside 40-50 liradan başlıyor ama iyi alarmlar 70-80 civarı olmalı....

alarm beynini söküp bakmak lazım; lehim çatlağı olabilir; kumandada da sorun olabilir,tesisatta problem olabilir;merkezi kilit açma kısmının kablosu kopmuş olabilir; yada beyin bozulmuştur ;sirein kablolarını kesmektense keşke alarmın sigortasını çıkarsaydınız; şimdi hem gerektiği gibi çalışlmıyor hem de aküden boşuna elektrik harcıyor; alarm takan oto aksesuarcılara gösterirseniz onlar en pratik çözümü bulurlar ya da alarmın yenisini takarlar; yeniside 40-50 liradan başlıyor ama iyi alarmlar 70-80 civarı olmalı....

Açıklamaların için çok teşekkürler. Şu an Kilis teyim burda pek öyle işi bilen aksesuarcı olduğunu sanmıyorum. Yarın oto elektrikçiye götüreceğim inşallah halleder. En kötü ihtimalle alarmın sigortasını çıkarırım ve 1 ay sonra Mersin e gidecem orada yaptırırım diye düşünüyorum. Çok sağol...

Geri