aküyü doldurma

ups ile araba aküsü şarj edilmez.

ups ile araba aküsü şarj edilmez.

Herşeye itiraz etme. Denedinmi.?

UPS lerin içinde de boyutuna göre 12V 7A akü buluur.
Burada önemli olan şarj voltajı dır. Voltaj akü voltajından yüksek olduğu sürece aküyü şarj etmek için gerekli olan şarj akımını verir.
Ben evin aydınlatmasında kullanıyorum, Evin aydınlatması 650VA UPS + 60Ah Akü üzerinden geçerek geliyor. Elektrikler kesilirse UPS ve 60AH Akü üzerinden evi beslemeye devam ediyor.
Bu şekilde farklı kullananlarda var. Şarj süresi akım sınırlamasından dolayı normal şarjdan biraz daha uzun olabilir ama şarj edilir...
Bi arkadaşım yine bu şekilde 5 saat 55 ekran TV yi çalıştırdı.
Benim elimde 650VA vardı ama bu şekilde baglantı yapacaksanız 1000VA UPS kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.

phot0003ca0.jpg

Ayrıca kuru akülerin İdeal şarj gerİlİmİ 20 c’de hücre başına 2.3 volt’tur,yani 12 Volt’luk bir akü için şarj gerilimi 13.8 Volt’tur.Ortam ısısı 30 C ise bu gerilim 13.5 volt’a, 40 C ise 13.3 volt'a düşürülmelidir.

Kaynak Gazi üniversitesi otomotiv bilim ve teknoloji toplulugu.
2sarj_1.jpg

Bunlar fantazi olsun diyemi bağlanmış sence..?
phot0047gl1.jpg

Son düzenleme:
yani edilirmiş:D

evet denedim. tamamen boşalmış ve yeni 60 amperlik mutlu aküyü 650 va lık bir ups aküsünün yerine bağladım dört günde dolmadı.

evet denedim. tamamen boşalmış ve yeni 60 amperlik mutlu aküyü 650 va lık bir ups aküsünün yerine bağladım dört günde dolmadı.

ben şarz amaçlı değilde 60 lık bir araba aküsünü, bataryası ölmüş ups ye bağladımdı. elektirikler kesilince 7-8 saat 37 ekran tv veya 5-6 saat bilgisayar çalıştrıyordum.
ama mutlaka amper olarak şarz süresi çok uzun olacaktır. yani o akünün tam şarz olması günler sürebilir.

Herşeye itiraz etme. Denedinmi.?

UPS lerin içinde de boyutuna göre 12V 7A akü buluur.
Burada önemli olan şarj voltajı dır. Voltaj akü voltajından yüksek olduğu sürece aküyü şarj etmek için gerekli olan şarj akımını verir.
Ben evin aydınlatmasında kullanıyorum, Evin aydınlatması 650VA UPS + 60Ah Akü üzerinden geçerek geliyor. Elektrikler kesilirse UPS ve 60AH Akü üzerinden evi beslemeye devam ediyor.
Bu şekilde farklı kullananlarda var. Şarj süresi akım sınırlamasından dolayı normal şarjdan biraz daha uzun olabilir ama şarj edilir...
Bi arkadaşım yine bu şekilde 5 saat 55 ekran TV yi çalıştırdı.
Benim elimde 650VA vardı ama bu şekilde baglantı yapacaksanız 1000VA UPS kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.

phot0003ca0.jpg

Ayrıca kuru akülerin İdeal şarj gerİlİmİ 20 c’de hücre başına 2.3 volt’tur,yani 12 Volt’luk bir akü için şarj gerilimi 13.8 Volt’tur.Ortam ısısı 30 C ise bu gerilim 13.5 volt’a, 40 C ise 13.3 volt'a düşürülmelidir.

Kaynak Gazi üniversitesi otomotiv bilim ve teknoloji toplulugu.
2sarj_1.jpg

Bunlar fantazi olsun diyemi bağlanmış sence..?
phot0047gl1.jpg

İki fotoğrafta bana ait, bambaşka forumlardan. :)

Biri evden, biri atölyeden. Ölmüş akü; UPS değil, yedi düvel bir araya gelse şarj tutmaz. Kullanılan akümülatörlere dikkat edin, hepsi tertemiz. :kop:

usta valla seni bulmuşken sorayım çünki çok merak ettim. bu bosch akünün kutupda araç çakmağı var, çakmak sıkıntısındanmı acaba?

usta valla seni bulmuşken sorayım çünki çok merak ettim. bu bosch akünün kutupda araç çakmağı var, çakmak sıkıntısındanmı acaba?

Çakmak çıkışı ile çalışan 220 volt inverter, oto buzdolabı, 12 volt havya v.b. cihazları otomobilin bagajında çalıştırabilmek için taktım.

enteresan ve güzel işler :)

Çakmak çıkışı ile çalışan 220 volt inverter, oto buzdolabı, 12 volt havya v.b. cihazları otomobilin bagajında çalıştırabilmek için taktım.

süpersin, kafalarımız aynı desene.

Geri