aküyü doldurma

opelim2008

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar 97 vectranın 75 amperlik aküsünü bilgisyar kasasının içindeki 400watlık güç kaynagı doldururmu acaba ?

:eek: ilginç bir yöntem...

:D yadigar 2 kasa var elimde güç kaynaklarını değerlendirim bilgisi olan paylaşsın bende merak ettim :)

valla birol abi bende böle akü doldrmak icin devre arıydum bi arkadas dediki 200wattlık 12 volt luk bi dc akım yeter dedi bende dedim pc de 400 watlıgı varken hem hazırda üküde zayıflamısken dolduruyim dicektim :)

12V tam doldurmaz. Şasj Voltajı 13.5 Volt tur.
Ama akü kendini toparlayacak kadar %80 oranında şarj eder.

cengiz abinin dediği gibi minumum 13.5 14 volt amperi çok önemli değil 2 amper bile işini görür

akü şarj voltajı 14,4 volttur. bu gerilimde akü tam boşsa (10 volt civarı) önce 3,5 amperle, akü gerilimi 11 voltun üstüne çıkınca 7,5 amperle 13 voltun üstüne çıkana kadar doldurulmalı. bunun için güç kaynağının sanırım sarı kablosu kullanılmalı ama 12 volt olduğu için tam boş aküyü sadece marşa birkaç kez basacak kadar belki doldurur. ancak bu 12 voltluk kaynak 6 amperden az olmamalı yoksa marş bile basmaz. ucuz güç kaynaklarının 12 voltluk çıkışlarının 3 amperi geçeceğini sanmıyorum.

normal bir güç kaynağı ile aküyü şarj etmeniz biraz sakıncalı. çünkü akü şarj cihazları akım korumalı olarak üretilir. (kısa devre, aşırı akım çekilmesi vs ye önlem olarak.)

Ama yinede size şöyle bir yol göstereyim.
Akünüzü şar etmek için. Evinizde bilğisayarınıza baglı UPS güç kaynagı var ise
Güç kaynagının içindeki aküye baglı akü ucunu Akünüze takarak şarj olmasını saglyabilirsiniz.

Tüh Yhaa Stajda Ganimet Gibi Fsp Güç kaynakları Var :D Alırdık Bir kaç Günlüğüne :D

500 lük apc bile işini görür

Geri