Akünün ömrü ne kadardır.....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sinan38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sinan38

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2004 de akü almıştım delphi marka ...zamanla 2009 oldu ve geçenlerde boşaldığını gördüm....zayıfladı gibi...sizce akünün ömrü nedir biglisi olan arkadaşlar var ise sevininrim....

iyi dayanmis...seninki ...normalde 3 sene iyi bagzen 4 sene....

Ortalama 4 sene kadardır. Ama kullanım, iklim koşulları ve aracın bakımına göre 2-8 sene arası kullananlar da mevcut. Bir de her ürün aynı performansı göstermeyebilir. Mesela benim araçta ilk akü (fabrikanın taktığı) 2,5 sene kadar kullanılmış, daha sonra ki akü 8,5 sene kullanıldı, şimdiki akü 2 seneyi geçti hizmet vermeye devam ediyor.

4. sene kışa girerken değiştirmek en güzeli .benzinlide süre biraz daha uzayabilir ama dizel araç daha çok marş gücüne ihtiyaç duyar

bende bu sabah kötü bir süprizle karşılaştım sabah arabam çalışmadı kısa süre sonra akünün bittigini anladım 7ci senesini doldurmuştu akü

akü şakaya gelmez, önereceğiniz markalar var mı?

Uyduruk kıytırık tipteki akülerde eski hurda kurşunlar kullanıldığı için bu akülerin hem fiyatları ucuz oluyor hem de ömürleri kısa oluyor. Kaliteli aküler üç aşağı beş yukarı aynı kalitede oluyorlar, daha kalitelisini yapmak için rekabet halindeler. Tercihlerde satış sonu hizmetler de önemli. Ülkemizde en geniş hizmet ağına sahip olanlar arasında Mutlu akü biraz daha fazla öne çıktığı için tercihler de genelde o yönde oluyor.

akü ömrü

araçta akü değişimini gerektirecek belirtiler nelerdir sizce gösterge panelinde araba çalışırken akü ışığının yanması şarj dinomosu arızasımıdır yoksa akü boşalmak üzeremidir bide sabahları çalıştırırken 2 veya 3 marşa basışta alması olabilirmi benim 2004 den beri 50000 km olan aracımda akü değiştirmedim ama düşünüyorum

akünün ömrünü bitiren en önemli etken gözlerdeki suyun azalması.
eğer arada bir kontrol eder ve eksildikçe saf su ile tamamlarsanız ve de aracın şarjında bir problem yoksa iyi bir aküyü 7-8 sene rahat kullanırsınız.
bakımsız akü laflarına bakmayın tam kapalı akü olmadıktan sonra bakımsız akü yoktur.
akü gözlerinini üzerine yapıştırılmış etiketleri sökerek gözlerdeki su seviyelerini ara ara kontrol edin eksik olanlar varsa tamamlayın. bu şekilde kullanırsanız akü ömrünü ikiye katlarsınız.

aracım 2003 model hala orjinal akü daha 2 kez marş basmadım

Geri