Aküme neler oldu..?

ceterisparibus

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Dün akşam araç çalışmadı, anahtar bile açmadı kapıyı. Aküm bitmiş, takviye yaptık, çalıştırdık.. Neyse, akü bitik..
Yaklaşık son 1-1,5 aydır hafta da en az bi kere araç ötüyodu.. Alarm falan yok. Korna ötüyodu, bi süre sonra susuyodu. Neyse akü zayıfmış, ondan yapıyomuş..
Sonuç olarak; akü 74 amper acdelco. 2008 ocak ayında alınmış, garanti süresi 3 yıl, yani 1 yıl daha garantisi mevcut. Bi akü normal şartlar altında bu kadar çabuk bitmez. Araçta amfi, woofer ve 4 adet mb quard 16 cm mid tiz takımı var.. Zaten önceki sahibi tesisat var diye, amperi yükseltmiş..

Sorum, stop halindeyken amfi-woofer yada xenon balastları acaba akım çekiyo mu, yada şarj dinamom mu arızalı..

Alarm çeker, oto-teyp çeker ama en iyisi diğer ekipmanı kontrol için bi elektrikçiye danış derim ama çekeceğini sanmam...

Kaçak olma ihtimali var Fatihcim,ama eğer yoksada o ekipmanların çekeceği akım çok az ondan bitmemeli.Araç çalışmıyorken aracında müzik dinliyorsan buda bir etkendir,camlarını kumandadan aracı kapadıktan sonra kapatıyorsan vs. bunların hepsi tüketim demek.Aynı zamanda bertonelerde cam kapı açıp kaparken bir kademe inip çıkıyor direksiz olduğundan.Eğer bu sistemde mekanik değilde elektronikse ki bence o şekilde oda belli bir güç çeker.Amper yükseltilmesi iyi olmuş daha uzun gider ama bendede vectrada kicker bass ve component iki anfi vardı ortalama 7-8 ayda bir zayıflıyordu,2 kere değiştirdim en akümü garantiden :) o şekilde önünü alıyordum başka türlü sorun oluyordu alakasız yerde bittiğinde çalışmadığında falan.

Sen bence akünü gidip yenisini iste değiştir,ardından sağlam bir elektrikçide test ettir bakalım akım araç çalışmıyorken fazlamı gözüküyor,ondan sonra onlar zaten bakacakları aracın noktalarını bilirler bulurlar herhangi bir kaçak söz konusu ise.Geçmiş olsun.

kanka, guc ceker diye biliyorum.
Aman unutma bu sorun ile ilgili Burak (bluefear) salter yaptirmis gucu kesmek icin o biliyo ona sor :) halledilir basit :)

bence aküde birşey var o akü 5-6 sene çalışır.bende delphi almıştım ölçtürdüm bitik çıktı aldığım yere gittim kavga döğüş değiştim

Abi eyvallah değiştireyim de, adamlar demez mi, tesisat var arabada o yüzden garanti kapsamında değil diye..

tesisati olmayan baska bir arkadasinin arabasina tak git degistirsinler gel geri kendi arabana tak ozaman:D garanti senin hakkin..

Dün akşam araç çalışmadı, anahtar bile açmadı kapıyı. Aküm bitmiş, takviye yaptık, çalıştırdık.. Neyse, akü bitik..
Yaklaşık son 1-1,5 aydır hafta da en az bi kere araç ötüyodu.. Alarm falan yok. Korna ötüyodu, bi süre sonra susuyodu. Neyse akü zayıfmış, ondan yapıyomuş..
Sonuç olarak; akü 74 amper acdelco. 2008 ocak ayında alınmış, garanti süresi 3 yıl, yani 1 yıl daha garantisi mevcut. Bi akü normal şartlar altında bu kadar çabuk bitmez. Araçta amfi, woofer ve 4 adet mb quard 16 cm mid tiz takımı var.. Zaten önceki sahibi tesisat var diye, amperi yükseltmiş..

Sorum, stop halindeyken amfi-woofer yada xenon balastları acaba akım çekiyo mu, yada şarj dinamom mu arızalı..

Aynı sorn benim dizel araçta da vardı.Tesisat yaptırdıktan sonra sürekli akü bitmeye başladı,teyp çekiyormuş halletik..Kaçak kontrolü yaptır,sorun çözülecektir.

Tesisat varmı derse,sadece komponent ve teyp de anfiyi karıştırma,bagajı açma açtırma hallolur :) Bende kapasitör vardı sivrizeka bir çalışan tesisat var değişime girmez demiştide oturup kapasitörü anlatmış ondan sonra ikna etmiştim :)

aynı sorun geçen hafta cumartesi benimde başıma geldi kapılar bile açılmadı sadece 5 gün yattı araba kullanılmadı o kadar pazar günüde gittim akü aldım mecburen pendik sanayiden mutlu akü aldım en iyisi bu dedi adam 95 liraya aldım eskisini geri verdim 20 ye saydı.

Geri