akü zayıf

zafzaf00

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar, arabada farları açınca iç aydınlatma lambaları ve teybin ışıklar kısılıyor. birde marş basarken teyp kapanıyor araba çalışınca açılıyor. bunlar akünün zayıflığından diye düşünüyorum. arabanın akü orj. akü. eskiden şarj ettiriyorduk. şimdi bunlar bakımsız akü . akümü değişecek. sabahlarıda bazen geç marş basıyor. bazen 2. de alıyor...

şarj dinamosunu ölçtürün aynı zamanda akünün durumunuda belki akü problemsizdir şarj yetersiz geliyordur test ettirmeden direk akü masrafına girmeyin bence.

iç aydınlatma lambalarından kastınız gösterge lambaları ise farları açınca teyple birlikte ışığının azalması bir özellik, gece gözleri yormaması için.
marşa bastığında teybin kapanması normal galiba çoğu araçta öyle, eğer bu bir sorunsa bendede var aynı sorun :D ama eski arabamda aküyü değiştirmiştim ve hatırladığım kadarıyla teyp marşta kapanıyordu ve şimdiki aracımdada öyle. bence buda bir sorun değildir ama tam bilmiyorum.
soğuk havalarda dizel aracın geç marş alması normal diye biliyorum.
bence bir sorun yok ama uzman cevaplasa daha iyi olacak sanırım, çorba ettim yine konuyu. . .:o

aküyü yinede sarz ettirebilirsin sorun kesinlikle olmaz, arabayi calistirirken isiklarin kasilmasi teyipin kapanmasi cok normal ama yinede akü degerlerini ölctürebilirsin.. opel servisinin tavsiyesi kisin az kullanilan arabalar havalar cok soguk sa 3-4 hafta da bir akü sarz edilse iyi olur diyorlar..

iç aydınlatma lambalarından kastınız gösterge lambaları ise farları açınca teyple birlikte ışığının azalması bir özellik, gece gözleri yormaması için.
marşa bastığında teybin kapanması normal galiba çoğu araçta öyle, eğer bu bir sorunsa bendede var aynı sorun :D ama eski arabamda aküyü değiştirmiştim ve hatırladığım kadarıyla teyp marşta kapanıyordu ve şimdiki aracımdada öyle. bence buda bir sorun değildir ama tam bilmiyorum.
soğuk havalarda dizel aracın geç marş alması normal diye biliyorum.
bence bir sorun yok ama uzman cevaplasa daha iyi olacak sanırım, çorba ettim yine konuyu. . .:o
:alkis:+ bu durumu bilgi ekranından takip edebilirsin. Farlar kapalı iken buranın ışığı daha parlak, farları açınca biraz sönük yanar.

Son düzenleme:
gögüs ışıkları ve teybin ışıklarının farları açınca kısılması normal; marşa basarken teybin kapanması da normal; kuru aküde şarja bağlanır; sarj sinamosunu ve sküyü ölçtürün ,dinamoda problem varsa tamir ettirin ya da değiştirin ve daha sonra aküyü şarja bağlatın; akünün zayıflamasında şarj dinamosu dışında farklı sebeplerde olabilir,örneğin araçta elektrik tesisatında araç kilitliyken akım çeken birşeyler olabilir; kilitliyken çekilen akım ne olursa olsun 0.05 amper civarı olmalı eğer daha fazla ise akünün boşalması normal; akünün bir kutupdaşını söküp araya digital ampermetre bağlayarak kilitliyken çekili akımı ölçtürmelisin; eğer kaçak varsa düzelttirip sonra aküyü şarja bağlatmalısın....

Demek durum normal. herhangi bir sıkıntı yok ama üst sınıf arabalarda bu ışık kararması yoktu sanki . bu nedenle sorayım rahatlayım dedim. rahatladım herkese teşekkürler...

En kısa yoldan şöyle söylim; Akünüz aracın orjinal aküsümü? Kaç senelik akü? Akü ömrünü tamamladığı zaman genelde araç marş basmıyor. Sizin şarj dinamosunda sorun olabilir.

Geri