Akü takviye

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emrahs82
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emrahs82

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Abiler merhabalar, kış şartlarında arabaya seyrek binelim dedik akü bitti :( babamın arabasından takviye yapayım dedim biri dedi olur biri dedi beyni sıfırlar başına bela alırsın (zaten takviye olayını da daha önce yapmışlığım yok) dedim en iyisi sizlere sorayım; bende astra g classic var takviye yapsak sıkıntı olur mu?

Olmaz, ben çok yaptım

Takviye konusunda önerilerim:

Önce çalışan eksi kutubu bağlayın, diğer aracın şaşesine eksiyi verin, direk aküye vermeyin.
Sonra çalışan araca artı kutbunu bağlayın, sonrada diğer araca. İki akü de aynı voltajda ise, yani ikiside araba aküsü ise hiçbir sorun olmaz.

Abiler teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

15 gün önce benim başıma gelmişti.serviste çalışan arkadaşlar takviye yapılacak araç çalışmasın siz sadece o arabanın aküsünü kullanın dediler. bazı modellerde beyin kendini korumaya alıyordemişlerdi.bizim öyle oldu neler yaptık arabayı çalıştıramadık. servisten arkadaşlar yeni akü takıp tech-2 cihazı ile beyine resetleme yaptılar.

1 ay önce kaputu actim aküye baktim yesil olmasi gereken gösterge simsiyahdi bende aküyü söküp bodrumumdaki calisma alanima indirdim elimde bulunan 12 volt 18 amperlik adaptörle akümü 30 ssat kadar sarj edip geri taktim simdi masallah sorunum yok. akümü bitirende araci kisa mesafe kullanip ses tesisatini cok calistirmak oldu koltuk isitmalar cocuk icin su isiticilari falan iste :) akü kutuplarini ters baglamadikdan sonra hicbir sorun olmaz

1 ay önce kaputu actim aküye baktim yesil olmasi gereken gösterge simsiyahdi bende aküyü söküp bodrumumdaki calisma alanima indirdim elimde bulunan 12 volt 18 amperlik adaptörle akümü 30 ssat kadar sarj edip geri taktim simdi masallah sorunum yok. akümü bitirende araci kisa mesafe kullanip ses tesisatini cok calistirmak oldu koltuk isitmalar cocuk icin su isiticilari falan iste :) akü kutuplarini ters baglamadikdan sonra hicbir sorun olmaz

Direk Adaptör yerine, adaptörden sonra sarjer kullanmanızı şiddetle öneririm. Aküye 1C den fazla akım basmanızı kesinlikle önermem.

benimde siyah yanıyor akü ışığı. bir hafta bekledikten sonra sabah marşa ilk bastığmda birz zorlanıyor. sonra sıkıntı olmuyor. gün içinde stop edip tekrar marşa basarkende sorun yok. umarıım marş motoruna falan zarar vermez. hiç akü alacak havamda değilim:)

benimde siyah yanıyor akü ışığı. bir hafta bekledikten sonra sabah marşa ilk bastığmda birz zorlanıyor. sonra sıkıntı olmuyor. gün içinde stop edip tekrar marşa basarkende sorun yok. umarıım marş motoruna falan zarar vermez. hiç akü alacak havamda değilim:)

Kışı atlatırsa, yazı hayli hayli atlatır, seneye kalır alman :)

Direk Adaptör yerine, adaptörden sonra sarjer kullanmanızı şiddetle öneririm. Aküye 1C den fazla akım basmanızı kesinlikle önermem.

bendeki adaptör akü sarj etme amacli yapilmis olanlardan sanayide kullanilan tip. bilgi icin tesekkürler.

Geri