akü sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vedatnrw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vedatnrw

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaslar benim arabanin aküsü bitti bitti ama nasil akum bittmisti akücüye gittim ve ölctülerdedilerkiakü bitmis bozulmus yeni aku almalisin bende okdedim yeni akü aldim ve 6 gün sonra sifiraküde bittiaraba calisken arkadasla oturuyorduk ve eyip kapanim acilmaya basladi bende arabayi istop eddim ve birdaha calismadi arkadasin arabasiya jarz yaptik calisti sabah tekyar calismadi ve yolda giterken sani arab istop edecek gibi oluyor nden günde akü bitermi acab nede olabilir yarin yeni aküalacagim bkalim ne olacak....

Yeni akü alma zaten akü almışsın..
Belkide o akücü sadece aküye bakıp aracı kontrol etmeden size akü aldırmış
Sorun aküden değil. Ya marş dinamon yada aracında akım çeken bir ünite var.
Aracın
1-sarj voltajını
2-kapılar kilitliken kaç MA akım çekiyor onu ölçtür.

%90 aracında akım çeken bi ünite var araç bekledikçe akünü boşaltıyor.

birde ben opel firmasina gittim ve dediki lichtmaschine bozuk turkcesini bilmiyorum hani moturtaki lastigin takildgi yer yani arabayi calistirmak icin onuda degistir dedi ondan biter ve siss lambalarindan akucude versctekadan dedi yani bass icin taktigim verschteka musik sissteminden sadece 1000w acaba verschekadanmi yoksa lichtmaschinedenmi veya siislambalaindami anlamadim birturlu hepsinimi degisterecegim..

Lafla malzeme değitrecek olursan aracı baştan sona değiştirirsin.
Bunlar teknik konular konrol etmeden kafadan şudur budur diyerek olmaz.
opel frmasının dediği alternatör ün bozulmuştur. ama alternatörde sorun olsa araç çalışmaz akü ışığın yanar sürekli. Zaten şarj voltajını ölçünce saglammı değilmi anlaşılır.
Aklı başında bi elektrikçiye gidersen ölçüp hangi ünitenin akım çektiğini bulur zaten.
Akünü de şarja brak dolsun.

Son düzenleme:
tesekurler yardimlariniz icin sagol yarin ilk isim elektikciye gidip göstermek sagol yi fikir

Geri