Aku problemi.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yasin-v
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yasin-v

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam arkadaslar. Opel astra h 1.9 dizel 2009 model aracimda bugun eve geldim 2 saat soraanahtari taktigimda gostergedeki isiklar yanip hemen sondu mars basmadi. Baska aracla takviye yaptik calisdi. Ama farlar azalip artiyordu. Direksiyonu cevirdiyimde hatta farin isiklari ani sonuyordu bile. Direksiyonda ani sertlesiyordu. Biraz boyle dolastiktan sonra motoru kapattim yine mars basmadi. Sorum suki isiklarin boylesine azalmasi akunun bitik oldugundanmi kaynaklaniyor? Sarj dinamosu akuden pzgur calismiyormu? Gereken elektrigi vermezmi? Lutfen okuyan bilenlerden rica ediyorum cevap yazarsaniz sevinirim

Motor çalışırken gereken elektriği üretir ama farlar yanık ve ekstra elektirik tüketiminde yeterli gelmez bu iş şöyle bazen akü destek olur gündüz de dinamo destek olur yani sistem bir bütündür biri yada birkaçı işini aksatırsa böyle dengesizlikler ortaya çıkar

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Motor çalışırken gereken elektriği üretir ama farlar yanık ve ekstra elektirik tüketiminde yeterli gelmez bu iş şöyle bazen akü destek olur gündüz de dinamo destek olur yani sistem bir bütündür biri yada birkaçı işini aksatırsa böyle dengesizlikler ortaya çıkar

aku degisirsem duzelirmi sorunum?

Akü eve şarj dinamasini bir ölçütürun

Geri