akü niçin boşalıyor.

kahramantürk55

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
slm arkadaşlar geçenlerde arabamda hiçbir sorun yok iken sabah bıraktığım arabayı öğlen takviye bi akü ile çalıştırbildim.oto elektirikçisi baktı teyipte kaçak var dedi(bunu nerden anladı + kutup başını çıkarttı,kutup başı ile çıkartığı kablo arasına kontrol kalemine benzer bi alet taktı ve lanbası yanıyordu teyip i söktüğünde lamba söndü.)ve buna istinaden ben de akşam eve gidince teyip i söktüm lakin sabah gene aynı sorun nese zorla çalıştı.şarzlambası arızası felanda yanmıyor.sizce sorun ne olabilir kaçak felan,kafam karıştı.teşekkürler.

şimdi bi arkadaş otomatik cam kaldırmayı iptal et dedi,bunun sebebi nedir.şimdi anlamadığım olay teyp i sökünce lamba söndü yani kaçak teyp te idi lakin teyp sökük dolaştım akü gene eksilmişti.birde arkadaşın dediğide olabilir çünkü camlar tuhaflaştı bazen otomatik kapanıyor bazen içerden önce manuel olarak kapatıyorum.bu gün için hiçbir sorun yok arabada.

Son düzenleme:
arasına koyduğu kontrol kalemi eğer yanıyor ise araba devreyi tamamlıyor demektir. yani kaçak var demektir. akü eğer boşaldıysa sabah onun için çalışmamıştır. aküyü 24 saatliğine şarja verin sorun hallolur.

muhtemelen teybi direk bağlamışlar aküyü ne kadar şarj etsende yine boşalır teybi kontaka bağlat böylece kontağı çektiğinde teyp devre dışı kalır

muhtemelen teybi direk bağlamışlar aküyü ne kadar şarj etsende yine boşalır teybi kontaka bağlat böylece kontağı çektiğinde teyp devre dışı kalır

Çoğu araçta teyp direk aküye bağlıdır. Benim aracımda dahil. Hatta amplifikatör içnide direk aküden bağlantı çektik o sorun olmaz.

Yalnız ben pek anlamadım + kutup ucunu çıkarınca mı teypin lambası yanıyor? Kutup ucu çıkınca nasıl teyp in lambası yanar ki? Sonuçta aküden bir akım akışı olmayacak. Burayı biraz izah ederseniz daha iyi yardımcı olur. Aynı olay20 gün önce başıma geldi. Sabah kalktığmıda takviye ile aracı çalıştırabildim.Sanırım teypi açık unuttum sizinki de açık kalmış olabilir farkında olmadan.

Selam eğer arabanıza dörtlü cam kaldırma modülü taktırdıysanız söktürün ayrıca araçta cd çalar varsa cd çaların magazinini kullanmadığınız zamanlarda takılı bulundurmayın.selamlar

artı kutup başı çıkarılınca araya bir ampül koyuluyor. yani akü + ampül + kutup başı. yanar ise kaçak vardır.

arkadaşım ,aracın bagajındaki aydınlatma açık kalıyor olabilir, benim bagajdaki aydınlatma butonu bozulmuş ve akü bitiyordu,değişti problem kalmadı.

%90 ceyran kaçağı vardır. Yoksa akü kendiliğinden boşalmaz.Oto elektrikçiye gidersen iki dakikada anlar kaçak olup olmadığını.

Geri