akü konusunda yardım..soğuktan pert oldu da :D

aynen dediğin gibi oldu,3 ay önce akü değiştirmiş olmama rağmen(yiğit akü 75 amper) araba 4 gün kullanmadıktan sonra çalışmadı, takviyeyle arabayı çalıştırdıktan sonra aküyü aldığım yere gittim.
arabaya her türlü iftirayı attılar.:mad:araba yatıo mu? haftasonlar biniyorum dedim o yüzdendir dediler, 8 senedir bu şekilde biniyorum,sadece bir defa akü değiştirdim dedim, kaçak vardır dediler,alarmdandır(arabada alarm yok) immobiliserdandır, teyp açık kalmıştır falan bir sürü bahane, sonuç olarak şarj edilmesi lazımmış,tamam alın şarj olsun,25 lira ücreti var dediler biraz münakaşadan sonra ücretsiz olarak şarj etmeleri için bıraktım. yarın alıcam bakalım bir daha sorun olacak mı?

bosch aküde benimkini değiştirmeyecekti garanti bitmesin 1 ay var diye ama biraz dille biraz korkutmayla hallettim :rakir:

Benim arabada -20'lerde 12 saat yatınca bile akü kendinden geçiyor:) Yol bilgisayarının saat tarih ayarı bozuluyor ama bir marşta 1-2sn geçmeden hemen alıyor :)

tam dolana kadar sarj yaptir öyle bir dene.benimde basima gecen yillarda böyle bir olay gelmisti.servisten soguk havalarda arabaya cok az biniliyorsa kullanim süresi yeterli gelmiyor sarj edemiyor bir süre sonrada akü bosaliyor.eger kisin arabayi az kullaniyorsaniz bir kac ay sonra aküyü bir sarj edin demisti .bunun üzerine bende bir sarj aleti aldim:)

aküyü aldıgınız yere goturun garantıden işlem yapsınlar

ben çağırdım ustayı.takviye ile çalıştırdık aracı,yarım saat dolandım sonra toparladı akü kendini.eski performansını aratmıyor.

Son düzenleme:
Akuyu sarj ettirdim ve bugun taktirdim, bu seferde kisa farlar bozuldu. Far anahtarini acinca tik diye bir ses geldi sanirim sigortasi atti.
Yarin Opak'a goturucem elektrik kacagini kontrol etsinler hem de farlari yapsinlar.

geçmiş olsun lambalar yanıkken filan marşa bastınızmı lambaları kesebilir

Geri