akü bitmiş astra sedan 111.yıl

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SEREF22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SEREF22

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 2011 opel astra sedan benzinli 1.6 aracım var. 9 gün kapalı garaja bıraktım.Park ederken de tüm kontrollerimi yaptım. Dün çalıştırmak için gittiğimde kapılar açılmadı birden sinyaller yanıp sönmeye, plaka lambası yanıp sönmeye başladı, kontağı açıp çalıştırmak istediğim de maalesef bir belirti olmadı opel yardımı çağırdım geldiler ve akünün bittiğini söylediler şaşırdım kaldım nasıl olur dedim, yeni teknoloji arabalarda bu sıkıntının olabileceğini söyleyip haftada bir çalıştırmamı söylediler daha önce clio III dizel aracım vardı böyle bir sıkıntıyı yaşamadım hatta seyahatte olduğum sürelerde 15 gün çalıştırmadığım olmuştu. Opel yardımın söylediği gibi bu araçlarımızı haftada bir gün çalıştırmak mı lazım sizce.

benim paliom vardı, 2 ay yurt dışına gittim, havaalanı ooparkında bırakmıştım... geldim, bastım marşa ve geldim evime...
ama haftada bir 10 dakikada olsa çalıştırmak hem akü, hemde yağın motordun içinde gezmesi açısından iyidir...

Opoel servis büyük ihtimalle sana yalan söylemiş vardır bir sorunu elektrik ceken bir tesisatın vardır aracın 2011 model ama eklme birşeyler yaptıysa onlar cekiyor olabilir arac yeni akü yeni ve 9 günde akü bitirmesi ilginç ben bir ara 20 güne yakın hiç ellemedim hem buranın o soğuğunda 20 günün ardında tek marş çalıştı bence siz araca bir baktırın cengiz abi konuyu görürse sana net bir cevap o verebilir

servisin yalan söyleme ihtimali benim de kafama yattı.. eğer öyleyse ne ş... adamlar bunlar yaa , uğraşmamak için araç sahibini yanlış yönlendiriyolar..

zaten artık düşünüyorumda yetkili serviste bakıma bile gidilmez, sırf para kazanmak için aracın sağlam birşeyini 2 3 ay sonra bozulcak hale götürebilirler.. ki bunun benzeri, sırf kaskodan fazla para almak için ufak kazası olan arabalara balyozla girdikleri televizyona yansımıştı..

hocam bir de yanlış anlama ama yeni araç diye astra sedanı 1 hafta diyosa , o zaman full elektronik dolu insigniaları 2 günde bir çalıştırmak gereklidir heralde

Hafta sonu başka bir servise gidip baktırmak istiyorum benimde kafama yatmadı araç 1200 km de birden soğudum.

Servise çamur atmadan acaba diyorum parklar radyo vb şeyler açık kalmış olabilirmiacaba diyorum sonradan otomatik cam kaldırma falan ekledilermi acabaeğer kaçak varsa değiştirdikleri aküde bitecektir adamlar edvamlı grantiden akü değiştirmzki belkide akü sorunluydu neden hemen agresif yaklaşıyorsunuzki benimde aküm 8 ayda bitmişti garantiden değiştirdiler ve şimdi allaha çok şükür tık yok

Servise çamur atmadan acaba diyorum parklar radyo vb şeyler açık kalmış olabilirmiacaba diyorum sonradan otomatik cam kaldırma falan ekledilermi acabaeğer kaçak varsa değiştirdikleri aküde bitecektir adamlar edvamlı grantiden akü değiştirmzki belkide akü sorunluydu neden hemen agresif yaklaşıyorsunuzki benimde aküm 8 ayda bitmişti garantiden değiştirdiler ve şimdi allaha çok şükür tık yok
servise camur atmak en basit cevaptır doğru ama servisin dediğine sen cevap diyebiliyormusun yeni araclarda öyle oluyor ya yalana bak müşteri ile kafa bulmaktır bu sen sıfır akünün 9 günde bittiğini gördün mü hiç
ha evet olmuştur ama kacak vardır yada akü sorunludur olabilir ama adamlar aküyü inceleme yada kacak olup olmadığını kontrol etmeden sana aractan kaynbaklanıyor derse değil camur daha fazlasını hakediyor
aküyü kontrol edelim yada kacak vardır bironu araştırlaım dese eyvallahta bahaneye bak yeni araclarda öyle olurmuş işe bak senyaaaa

Yok yok bitmiyor öyle bende de var aynı araçtan ve ben de 1 haftadan fazla park edip bıraktım bitmedi. Üstelik yanlışlıkla navigasyon şarjını çakmakta takılı bırakmıştım.
Akü arızalı olabilir, kaçak akım da olabilir.

Arabanızda radyo ayarını ateşleme on şeklinde ayarlayın. Açık kalmış olabilir.Bu ayarı yapınca kontak kapandığında radyo da kapanıyor.

Tavan lambalarını açık unutsanız da kendi kapatıyor. Bu durumda kaçak kontrolü isteyin. Araba stop etmiş ve anahtar çıkarılmış şekilde, akü kutuplarından birini çıkarıp ampermetreyi seri bağladıklarında görülür. Cüzi bir akım çekmesi lazım.

9 günde bitmesi çok ilginç 2 sene önce kışın türkiyeye gelirken arabayı kıbrısta bıraktım ben dönene kadar 1 ay yattı gittiğimde sorunsuz bastım çalıştı

2011 model aracın 9 günde aküsümü biter

Geri