Aklıma takıldı; Sedan araçlarda arka cam sileceği neden yok???

bence ön cam gibi düşünün,sedanlarda arka cam da asagı yukarı ön cam kadar hatta dahadar eni boyuna göre, en boy orantısız olduğundan ya çift silecek takacaklar tıpkı ön camdaki gibi ki bu çirkin olur,ya ortaya tavana takacaklar ki o hiç olmaz e tek silecek de sağda ya da solda küçük kalacağı ve az alan temizleyeceği için arkaya silecek takmıyorlar. Tabii bu benim düşüncem belki başka bir sebebi vardır

306 sedanlarda var mesela masraftan kaçınmamışlar :)

Bence tarz meselesi yakışmadığı düşünüldüğü için konulmamıştır. Hb lerde arka silecek spor bi hava verdiği için konuluyor. Çok derin manalar aramaya gerek yok...

Bence görünüşle filan hiç alakası yok. Eğer gerçekten konulması gerekse bir şekilde konulurdur. Mesela temprada 306 sedanda var hiçde öyle abes durmuyor.
Yağmurlu havada doblo kullanırken arka sileceği 2-3 dk da bir hatta aşırı sağnak yağmur varsa ve otoban tarzı biryerde yüksek hızla gidiyorsam sürekli çalıştırma ihtiyacı hissediyorum çünkü arka cam sürekli ıslanıyor. Ama astrada Eğer dururken ıslanmadıysa cam kupkuru oluyor. Hatta dururken ıslanmış olsa bile giderken kuruyor. Bir kere bile silecek olsada çalıştırsam demedim. Çünkü ıslanmıyor :D

bu konu benim de dikkatimi çekmişti ve yağmurlu havalarda iki modelide gözlemledim. yağmurlu havalarda seyir halinde hb modellerin arkası komple çamur içinde kalıyor. sedanların ise sadece arka panel çamurlanıyor oda çok fazla değil. benim tahminim bundan dolayı hb lere silecek koyuyorlar.

Demekki sadece yağmur düşünülerek değilde, hb araçlarda ıslak zeminde giderken tekerlerden kalkan sprey etkisinin silinmesi için konuluyor gibi bir sonuç çıkıyor. bu biraz mantıklı gibi. ama bence çok yağmur yağdığında hatta yağmur durduğunda sedan araçlarda arka cam su içinde kalıyo silinmeye ihtiyaç duyuyor net görüş için.

Şuna katılmıyorum, bir arkadaş hb araçların görüş açısı daralıyor demiş. tam tersi bence hb araçların görüşü sedanlardan daha net ve geniş.

valla ben rezistansı açtımmı ne aynalarda ne arka camda su birikiyor. hemen kuruyor :) yoğun yağmurda değil tabiki ama arka camı fazla kullanmıyorum birde bu var :D aynlar işimi görüyor ki ben geri giderken bile büyük araç kullanıyor gibi aylardan takip ederim dönüp arkaya bakmam...

valla ben rezistansı açtımmı ne aynalarda ne arka camda su birikiyor. hemen kuruyor :) yoğun yağmurda değil tabiki ama arka camı fazla kullanmıyorum birde bu var :D aynlar işimi görüyor ki ben geri giderken bile büyük araç kullanıyor gibi aylardan takip ederim dönüp arkaya bakmam...

Bu konu benimde kafamı karıştırıyordu.Bende sprey etkisinde karar kılmıştım...Sedanlar durduğunda sorun oluyor sadece...Bahadır kardeşimin dediği gibi rezistant a bakıyo olay :) arka cam sileceği için 306 sedan we tempra tawsiye edilir :)

Sedan araçların arka tekerlerinden sıçrayan çamurlu su ya da sprey en fazla stopları arka tampunu kirletiyor arka camlarına hiçbir şekilde gelmiyor, bunun için de ihtiyaç duyulmuyor. Hb araçlarda ise arka cam dahil her taraf etkileniyor ve anında görüşü kapatıyor. Bu sebepten ötürü hb araçların arka camında silecek var. Bunun haricinde hiçbir sebep yok arkadaşlar.

Geri