Aklıma takıldı; Sedan araçlarda arka cam sileceği neden yok???

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar kendi aracım hb olduğu için bir alışkanlık olmuş yağmur yağdığı zaman sileceği çalıştırıp arka camı siliveriyorum.

ofisdeki araçlarımızın hepsi sedan, reno megan, clio, mercedes, vectra falan. piyasadaki diğer sedanlardada arka camlarda silecek yok. oysaki sedan arka camları daha yatay duruyor. birde alışıpda sedana binip arka camı silemeyince bir tuhaf oluyor.

Acaba bir nedenimi var yerlerimi dar silecek koymak için:D ne dersiniz?

sedanlarda giderken cam yatay yagmur gelmıyor dururken ıslanıyor hareket halınde yagmur almıyor fazla benımde dıkkatımı cekmıştı :)

blueye katılıyorum

sedanlarda giderken cam yatay yagmur gelmıyor dururken ıslanıyor hareket halınde yagmur almıyor fazla benımde dıkkatımı cekmıştı :)

İyi de hb araçlar için de geçerli bu. Hatta hb olanlar giderken de dururken de sedanlara göre çok çok daha az yağmur alır. Bana göre başka bir nedeni olmalı.

Ben de düşünür dururum bu konuyu. Ellere var da bize yok mu misali...:D

sanırım bagaj yapısından dolayı yağmurlu havalarda hb araçların arka kısmı komple çamur içinde kalıyor. sedanların böyle bi sorunu yok.

abı gecırlı sebeb vardır ama mantıken bana öyle geldı camın yatay oluşu aracın ona göre ruzgar yıyşınden kaynaklana bılır sedanda geri geri gıtmek daha kolay ama hb ıle görus acısı daralıyor mesela tempra da sılgı var sedanla hb arası karışım olmuş ya malıyet azalatmak ıcın yapılmış yada sedanlara gerek duyulmamiş gıderken görus acısı rahatsız etmıyor olabılır amma benım araba mesala hb cok yagmur alıyor gıderken ıllakı sılgıyı calıstırmam lazım yagmurda ara ara hakan abının dedıgı gıbı camur oluyor

Camın duruşuna bağlı yapıyorlar onları.

benim bildiğimde camın duruş açısına bağlı olarak koyuluyor yada koyulmuyor.

Hb araçlarda arka tekerlerden sıçrayan çamur,su, vs. arka cama da geliyor, sedanlarda böyle bir durum yok.

Hb araçlarda arka tekerlerden sıçrayan çamur,su, vs. arka cama da geliyor, sedanlarda böyle bir durum yok.
evet ugur abı cok camur oluyor cam kac tane hb arac elıme gectıyse hepsınde arka sılgec vardı camın duruşuna göre takılıyor galıba

Geri