Akaryakıttaki Kar Payları. Fiyat Artışınına Bir Sebep Daha...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan otto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

otto

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Akaryakıta gelen zamların yanı sıra karpaylarındaki artışa bakarmısınız;
akaryakıtın bukadar yükselmesinin sebebi yanlızca zamnlar değil akaryakıt dağıtım şirketlerinin kar paylarıda geçmişe göre nekadar artmış.:mad::mad::mad:

Kaynak:
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=682385

Ekli dosyalar

• benzin.webp
    benzin.webp
    18.2 KB · Görüntüleme: 31
bu dağıtım fiyatı. pompada daha da çoktur sanırım

Akaryakıt fiyatları arttıkça kar paylarıda artıyor. Akaryakıttaki fiyat artışları dağıtım şirketlerinin işine geliyor. Ayrıca kar paylarının bir kısmı promosyonlara gidiyor. (dağıtılan cep telefonları, puanlar vs.) Dağıtım şirketleri sadece bu promosyonları kaldırsa litrede 5-7 kuruşa kadar indirim yapabilirler. Yani dağıtılan promosyonların bedelinide vatandaş ödemiş oluyor...

onu bunu bilmem de bu işin cılkı çıktı artık akayakıta zam gelince herşey etkileniyor bu böyle gitmez

protesto amaçlı benzın alıp ödemeden mi kaçsam :D haberlere çıkarım. arka cama da yazayım ALIRSIN PARAYI :D

haberde promasyonlar olmasa 7 kuruş indirim olur demişler...Allah aşkına hangi 7kuruştan bahsediyorsunuz...Herkes bir telden çalıyor olan son kullanıcıya bizlere oluyor...

Son kullanıcıya olan olmaya devam edecek.. Devletimizin bu paradan vazgeçmeye zerre kadar niyeti yok; çünkü bizdeki devlet anlayışına göre bir hizmete-mala bir vergi konuldumu o vergi ne kalkar, nede indirilir. Cumhuriyet tarihinde bunun örneği yoktur. Teamüller gereği bu hep böyle oldu; en malum örnekte boğaz köprüsüne konulan geçiş ücretinin sadece 2 yıl olacağı, sonrasında kaldırılacağı idi. 2 yıl olarak mecliste yasalaşan bu ücret bile kalkmadıktan sonra, kimse petrol ürünleri ucuzlayacak diye beklemesin.

Türk otomobil ustaları boşuna debelenmiyor alternatif yakıt arayışları için yada mevcut yakıt tüketimini azaltmak için. Daha geçen gün biri daha çıkmıştı da, o2 tüpüyle bilmem kaç km yapmıştı. Yine bir başka usta eko66 diye bir icad çıkartmıştı da herkesin ilk eleştrisi "koskoca otomobil firmalarının bulamadığını bu adamcağızmı buldu" şeklinde olmuştu.. Koskoca otomobil firmalarının milletleri, 1lt benzine 2,7$ verseler idi , o firmalar o arabaları nelerle çalıştırılardı ALLAH bilir..

Ama ben türk ustalardan umutluyum; pek yakında bir cengaver çıkacak ve mucizevi keşfi ile dünyayı sarsacak.Akabinde de dünya petrol devleri duruma müdahale edip, türkiyedeki benzin mazot fiyatlarına TAM 1 YTL indirim yaptırıp ustanın pabucunu dama atacaklar. Elim bir kazada vefat eden ustayı ise kimse yad etmeyecek..

Geri