Akaryakıt Zamlarına Karşı İmza Toplama .!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ern1402
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
o zaman 8 yıllık eğitim mecburi değildi ya o yüzden herhal...

tmm arkadaslar böyle devam edelim herseyi kabullenmeye olmaz diyip susmak kolay gelsın bırı geldı olmadı su geldı olmadıı dun olmadı bugun olmadı kesın yarında olmaz diyip sizden sonra yetişecek nesillerede bunları ögretelım benımkı burda bır savas acma degıl mılletımız alışmıs gormuyorsunuz ıcbırseyı benzın istasyonları vergi dairesi gibi olmus adam yakıttan gelenı degıl devlete verecegı vergiyi hesaplıyor ndn cunku biz kabullenmısız o geldı bu geldı degışmedi diyip susmayı cok ıyı becerıyoruz böyle devam edelım asıl biz sorumsuzuz megerse anlamadıgım ne cokkk fikir varmıs burda zamanında deniz gezmişte böyle yapmıstı herkez karsı cıkmıstıı ama kazandı hayatına maal olsada şimdi yokki bir tanede deniz gezmiş yada onun yuregını tasıyan kım ne derse desın ben bu dusuncemı savunucam bizim yaptıgımız iş degıl olmaz demek kolaya kacmaktır yakında altımızda arabamızı degıl donumuzu alıcak kımse demıyor sıze alın elınıze sılahları yuruyunn bizim sectigimiz adam istedigi gibi isine geldıgı gibi yönetıyorr bizi farkında degılmısınız adam herseyıı satıyor paraya cevırıyor insani para veren basan makınalar gıbı göruyor ndn bu kadar körlestık arkadaslar zormu karsı koymak bir imza toplasan ne olurki yada baska birşey kımse olmezzz belki sonucta degişmez ama ben yaptım dersın secımde sandıga gıderken ona göre oy atarsın en azından hıcbırsey yapmasan bıle devlet derki hee mılletımız salak degıl artık uyumuyorr der yaaa vayy bee ben kabullenemiyorum yaa herkez kabullensın ben kabullenemiyorum koyun degılım ben her kurban geldıgınde kesıme gıdeyım 2 haftada bir zam görmeye ne kadar cok alısmıssınız hep böyle bana karsı durun eskileri hatırlayın o geldı olmadı bu geldı olmadı diyin acıp kıtap okusanız hersey sızın bildiginiz gibi degil unıversıtelerde hergun protesto oluyor hadı degıstırsın ndn degıştıremıyor tepkii var koyun degıl orda okuyanlar ne dyim alıştıysanız ne haliniz varsa görun buda son msjimdi...

üstad yanlış anlama biz aynı tarfatayız ...
- da burda dile getirilen bi öğrenilmiş -alışılmış çaresizlik durumu var herkes ondan şikayetçi
dedimya FATMAGÜL SENDROMU işte ( Stokholm sendromu da ben daha etkli olsun diye böyle yazdım )
yoksa senden farklı düşünmüyoruz yani hepimizin içinden geçenler aynı ama .- ama işte
serden geçmek o kadar kolay değil artık...

Son düzenleme:
üstad yanlış anlama biz aynı tarfatayız ...
- da burda dile getirilen bi öğrenilmiş -alışılmış çaresizlik durumu var herkes ondan şikayetçi
dedimya FATMAGÜL SENDROMU işte ( Stokholm sendromu da ben daha etkli olsun diye böyle yazdım )
yoksa senden farklı düşünmüyoruz yani hepimizin içinden geçenler aynı ama .- ama işte
serden geçmek o kadar kolay değil artık...

hayatta hıcbırsey kolay degıl nefes almak icin bile 40 takla atyorsun her işin bir zorlugu var ama biz kolayına kacıyoruzz ben bunu ögrendım neyle konusmıycam hocam herkez bıldıgını okusun

Bunun çıkmasına neden tepkilisin anlamadım???:(
Bu konu tamamen ayrı artı sebebi var..avrupada otomatikle ehliyet alan fitesli kullanamaz yani otomatiği yapan özürlüdür fitesli yakalanınca cezası vardır ama bu seni beni engellemez yani fitesli alan her ikisinide kullanır...
sorun engellilerin veya fitesli araba kullanmayı beceremeyenin yaptığı ehliyettir...ve onun için ileride trafikte engel kazaya sebebiyet vermemesi için alınan tetbir mesela gözlüklü ise buda yazar gözlüksüz kullanma cezaya tabirdir çinki madem numaralı gözlüğe ihtiyacı var göz problemi var gözlüksüz kazaya sebebiyet verdiğinde yanında gözlük yoksa suçlu duruma düşer..

* Bugün birçok ilde belediye otobüsleri bile otomatik vitesli. Piyasaya sürülen otomatik vitesli otomobillerin sayısı her geçen gün artarken uygulamayı destekliyorum, hatta otomatik vitesli araç kullanacak olanlara özel bir eğitim bile verilebilir. Mesela benim eşim otomatik vitesli aracımızla 5-6 yıldır şehiriçi/şehirdışı demeden trafikte yer alıyor, ama şimdiye kadar manuel vitesli aracımızın direksiyonuna bile geçmedi, çünkü manuel vites ile aralarında şiddetli bir geçimsizlik var :).
* Selim arkadaşımızın da belirttiği gibi ehliyet alırken bazı bilgiler ehliyete işlenmelidir (eski ehliyetlerde bununla ilgili bir yer vardı, şimdi de var mı bilmiyorum). Ehliyetinde "Gözlükle" araç kullanabilir ifadesi bulunan bir sürücü gözlüksüz olarak yakalanırsa cezayı yerdi, o nedenle eskiden arabalarımızda mutlaka yedek bir gözlük bulundururduk (önceleri gözlük kullanırdım, şimdilerde gözlük kullanmıyorum).
* Bir uygulamayı protesto etmek her vatandaşın doğal hakkıdır, ama bizler ırk olarak protesto etmesini bilmiyoruz. Protesto ederken kalkar esnafın camını çerçevesini kırarız, mallarını yağma ederiz, belediye otobüslerini yakarız, kaldırım taşlarını sökeriz yani kısacası başkalarına zarar veririz, peki zarar verdiklerimiz bizleri nasıl protesto edecekler. Yıllarca Ankara'da yaşadım, eşim Kızılay'daki bir sigorta şirketinde çalışırdı. Ödedikleri hasarın haddi hesabı yoktur, gün geldi saatlerce iş yerinde mahsur kaldı, gösteriler nedeniyle gidip alamadım bile. O günlerde kalma bir alışkanlıkdan olsa gerek kasko sigortalarıma mutlaka terör/gösteri/halk hareketleri için ek teminat koydururum. Yani protesto yapmak medeni bir şekilde olur, kırıp dökmek, başkalarına zarar vermek hak aramak değildir. Araçlara siyah kurdele bağlamak, arabalarımızın camlarına yazı asmak, ışıkları kapatmak başkalarına zarar vermeyecek tarzda, medeni bir protesto şeklidir ama inanki ses getirmez çünkü biz bunları zamanında çok çok yaptık, hiç birşey değişmediği için faydasız diyorum, her zaman söylenir, iktidarlara en güzel ve en etkili uyarı sandık başında yapılır.

* Bugün birçok ilde belediye otobüsleri bile otomatik vitesli. Piyasaya sürülen otomatik vitesli otomobillerin sayısı her geçen gün artarken uygulamayı destekliyorum, hatta otomatik vitesli araç kullanacak olanlara özel bir eğitim bile verilebilir. Mesela benim eşim otomatik vitesli aracımızla 5-6 yıldır şehiriçi/şehirdışı demeden trafikte yer alıyor, ama şimdiye kadar manuel vitesli aracımızın direksiyonuna bile geçmedi, çünkü manuel vites ile aralarında şiddetli bir geçimsizlik var :).
* Selim arkadaşımızın da belirttiği gibi ehliyet alırken bazı bilgiler ehliyete işlenmelidir (eski ehliyetlerde bununla ilgili bir yer vardı, şimdi de var mı bilmiyorum). Ehliyetinde "Gözlükle" araç kullanabilir ifadesi bulunan bir sürücü gözlüksüz olarak yakalanırsa cezayı yerdi, o nedenle eskiden arabalarımızda mutlaka yedek bir gözlük bulundururduk (önceleri gözlük kullanırdım, şimdilerde gözlük kullanmıyorum).
* Bir uygulamayı protesto etmek her vatandaşın doğal hakkıdır, ama bizler ırk olarak protesto etmesini bilmiyoruz. Protesto ederken kalkar esnafın camını çerçevesini kırarız, mallarını yağma ederiz, belediye otobüslerini yakarız, kaldırım taşlarını sökeriz yani kısacası başkalarına zarar veririz, peki zarar verdiklerimiz bizleri nasıl protesto edecekler. Yıllarca Ankara'da yaşadım, eşim Kızılay'daki bir sigorta şirketinde çalışırdı. Ödedikleri hasarın haddi hesabı yoktur, gün geldi saatlerce iş yerinde mahsur kaldı, gösteriler nedeniyle gidip alamadım bile. O günlerde kalma bir alışkanlıkdan olsa gerek kasko sigortalarıma mutlaka terör/gösteri/halk hareketleri için ek teminat koydururum. Yani protesto yapmak medeni bir şekilde olur, kırıp dökmek, başkalarına zarar vermek hak aramak değildir. Araçlara siyah kurdele bağlamak, arabalarımızın camlarına yazı asmak, ışıkları kapatmak başkalarına zarar vermeyecek tarzda, medeni bir protesto şeklidir ama inanki ses getirmez çünkü biz bunları zamanında çok çok yaptık, hiç birşey değişmediği için faydasız diyorum, her zaman söylenir, iktidarlara en güzel ve en etkili uyarı sandık başında yapılır.

Savaş abi doğru dediğin yerler var, ancak bizim milletimiz aç olduğu için en ufak bir yardıma bile oyunu veriyor.Tanıdığım kişiler var, adam işsiz güçsüz. Ama ufak bir yardıma hemen oy veriyor ve deli gibide destekliyor.Ama, ben "destekliyon abi güzel, herkes aynı kişiyi desteklemek zorunda değil tabi, ama neden oyunun karşılığı olarak iş istemiyon da, sadece yardıma tav oluyon" diyorum. Adam "UMURUMDAMI DÜNYA"misali öyle bakıyor yüzüme.Şimdi bu ve bunun gibiler nasıl sandıkta gidip bütün bu olumsuzluklara ya da yapılan yanlışlıklara cevap verir diye düşünebilirsin ki Savaş abi, sen söyle.

Zaten genel anlamda söylemek istediğim de bu, ama biraz noktasına virgülüne dokununca konu yanlış yerlere çekiliyor. Bu ülke vatandaşlarının büyük bir kısmı yaşadıklarından memnun, bu memnuniyetleri kamu oyu anketlerinde de görüyoruz, bu anketler doğrultusunda özgüveni artan siyasiler zamdan geri adım atarlar mı? İşte işin inceliği burada ;).

Geri