airbag sorunum var fikirlerinizi bekliyorum

opel hayranı

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 2007 model astra h aracımı geçen yıl aldım.aracın göğüs kısmında biraz kabarma vardı bugun ustaya sordum ve bana abi bu kaza yapmış ve airbagler patlamış sonrada yapılıp yapılmadıgını bilmiyorum ama gögüs kaplanmış anlayacagınız.muhtemelen airbagleride sökmüşlerdir.psikolojım bozuldu ögrenince yeni komple göğüs +2 airbag 1200euro diye gördüm bir sitede ne yapsam bilmiyorum.tam bir yıldır bir sorun olmadan bindim hala yok bir sorun ama sinek küçük mide bulandırır hesabı arkadaşlar 3 seçenek düşünüyorum 1)yeni göğüs+2 airbag almalı ÇIKMADA olabilir 2)aracı opel e götürüp bunu verip kredi ile başka bir araç almak 3)yada ileride butcem elverene kadar ve sorun çıkarana kadar binmek lütfen bilğiniz ve deneyimlerinizi bekliyorum ne yapmalıyım birde yaptırırsam fiyat konusunu bilen varmı arkadaşlar

İcinde airbaglerin olmadigindan eminmisiniz eger yoksada cikma airbag iki tanesini 1000 tl ye bulursunuz diye tahmin ediyorum

SGS3 mini cihazından Tapatalk 2 ile gönderildi

Airbag varmi yokmu tech 2 cihaziyla ogrenebilirsiniz ayrica sistem devredemi kaza aninda calisirmi gibi

SGS3 mini cihazından Tapatalk 2 ile gönderildi

cihaza baglattıgımda hiç sorun yok gözüküyor ama sordum airbag yoksa bile kabloları ona göre hileli şekilde baglamışlardır dedi açmadan anlamayız dediler

Geçmiş olsun. Aracınızda airbag olması lazım yoksa arıza lambası yanar. Eğerki airbag yoksa (öncelikli olarak yolcu airbag koymazlar) koltuğun altındaki soketler takılı değildir ki bu soketleri basit bir devre ile kapatıyorlar. koltuğun altındaki kabloloların boşta olup olmadığına bakın derim.

bence iyi bir usta anlar direksiyon kapağını acar torpidoyu söker alttan bişeyler yapar kemer gericiler kontrol edilir koltuğun altına bakılır bunları denemesi lazım

geçen iyi bir elektrikçiye gittim.Koltuk altındaki bölümü söktük direksiyon ve yolcu airbaglerinin kabloları kesilip iptal edilmiş(hileli şekilde)adam tekrar bagladı ama abi içerisinde airbağ varmı yokmu bilemiyorum yastık yerine söküp bakmam lazım dedi.
arkadaşlar çıkma gögüs ve 2 hava yastıgı araştırdım 2000 tl dediler orjinal göğüs sadece 1800 tl imiş valla ne yapayım bilmiyorum siz olsaydınız aracı satarmıydınız yoksa yaptırp bineyim mi 2007 astra lpg de var 27000 tl ye almıştım

Muhtemelen bu şekilde aldığınız fiyata satamazsınız.Yaptırıp satsanız yine bir şey fark etmeyecek,her halukarda arada ki bu tamir farkı sizin cebinizden çıkacak.Bence çıkma parçaları güzelce kontrol edin,içinize sinerse yaptırıp aracınızı kullanmaya devam edin.Hava yastığı önemli bir şey.Tabi bundan önce emniyet kemerini de ihmal etmemek gerek. ;)

Dogrusu 2000 tl az para değil beni çok düşündürüyor.birde malesef kahramanmaraşta pek parçacı yokkk.

Orası doğru,gerçekten de az bir para değil ama aracı satsanız o 2000 TL'lik değer kaybı yine olacak bu yüzden.Çok düşük bir ihtimal ama belki de hava yastıkları vardır içerisinde.Hileli bağlantı falan yapmışlar ama belli olmaz yine de.Bu şekilde kullanırım diyorsanız da bir önce ki mesajda da dediğim gibi emniyet kemerini asla ihmal etmeyin.Şehir içi falan fark etmez.Kazanın nerede ne zaman geleceği belli olmaz.Zaten şöyle bir şey var,emniyet kemerinin takılı olmadığı durumlarda hava yastığı yarardan çok zarar verebiliyor.

Geri