ağrı'ya tayinim çıktı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

san

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ağrıya tayinim çıktı..
ağrı nasıl bir ildir?
ulaşım imkanı nasıldır?
kışları nasıldır?
arabamı da götürmeyi düşünüyorum, dizel olması sebebi ile çekindiğim noktalar var, kışa girmeden önce bakımında nelere dikkat etmem gerekir?
çalışması konusunda problem yaşar mıyım?
kış lastiği almayı düşünüyorum, az kullanılmış kış lastiklerinin satıldığını duyudm, ikinci el almak mantıklı olur mu?
ağrı'yı bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum...

Görev ne. Haftaya cumada benim tayin yeri belli olacak. Doğu görevi için.. O taraflara çıkma ihtimali var.

agri hakkinda bilgi veremeyecegim ama .cok soguk havalarda alinacak önlemleri siralayabilirim benim kaldigim yer agri kadar soguk degildir ama soguktur.
1.kislik lastik secimini iyi yapmalisin eski ve cok asinmis olmasin..
2.antifiriz degeri yüksek olmasi lazim benimki -35 den fazla
3.havalar sogumadan cam suyunu tamamen bosaltip.eksi havalar icin olan özel camsuyu doldur ve hic normal su olmasin sadece o özel suyu doldur ve doldurduktan sonra biraz sik ön ve arka cama böylece borularada dolmasindan dolayi donma olmaz eger bir kez donarsa acmasi bahari bulabilir.bu sular -25-35- diye degerlendiriliyor en fazla hangisiyse onu al.
benim aklima ilk gelenler bunlar..

kışın çalışması sorun olur mu?
temiz dizeli nereden alabilirim?

usta al bı toros bnce orda aracını sat veya burda bırdak ugrasma hıc yanı hem parasını altın yaparsın senn gorev orda 2 sene deılmı 2 sene sonra cok gusel bı arac daha alırsın yanı hemde orda gıt gel ısınetoros cokta guzel yarar...

1 hafta öncesine kadar ağrıdaydım. kışı ağrıda geçirmiş biri olarak, kışın araç trafiğinin sadece minibuslerden oluştuğunu söyleyebilirim. yani kişisel aracını kimse kullanamıyor nerdeyse. -38 derecede istesede çalışmıyor zaten:) aracına kapalı park bulamazsan kar altında kalacağı için zaten kullanamayacaksın. benim tavsiyem aracını götürmemen olacaktır. götüreceksende en sert kış koşullarına göre hazırlaman gerekiyor. tahmin ettiğinizden sert ve pis bi iklimi var..
Ağrı havaalanı şu anda kapalı olduğu için erzuruma uçman gerekiyor. erzurum ağrı arası 3 saat civarı.. aracınızı kasım ayına kadar rahatlıkla kullanabileceğinizide ekliyimde siz ona göre karar verin..
yeni yeriniz hayırlı olsun...

Eşim Tuncelide görevli en son 4 ay önce flan araçla gittim..yollar arabayla bayaa tehlikeli ki benim gittiğim mevsim full kar buzdu ki kayseri malatya arası çok ama çok tehlikelidir.elazığdan sonra tunceliye gidişte çok zor ,uçak en iyi seçim diye düşünüyorum.uçak ankaradan elazığ var ordanda 1-2 saat içerisinde tunceli,hakkar,ağrı..

Onun haricinde, çok güzel yerler ben seviyorum ,insanları cana yakın içten ve çok saygılı..topraklarımız işte...

Arabanı götürme derim ben , orası hakkında tecrübeli bir insan olarak,kış çok sert geçiyor aracını çalıştırıp biryere gitmen çok zorki,büyük şehir trafiğine alışıksan kaza yaparsın..arabanın modeline bağlı olarak servis yok parça yok usta çok çok yok...göreviniz as ise ki en az 2 yıldır bence aracınızı bırakın..

Son düzenleme:
Hayırlı ugurlu olsun.Benim de Cuma günü belli olacak.

öncelikle hayırlı olsun ve kolay gelsin, Ağrı da 5 ay kadar bir süre bulunmuş biri olarak söyleyebileceklerim şunlar ;
Hava gerçerkten çok soğuk, kış ayların da yaklaşık - 30 derece
mazot kalitesi buralar da ki gibi değil elbette
özellikle dizel bir aracı oraya götürmemek en azından hemen götürmemek daha doğru olur diye düşünüyorum.

aracını götürme ve uçakla git gel tunceli erzincan yolu tehlikeli uçakla erzuruma in ordan ağrıya baska yol tavsiye etmem

Geri