ağrı kesiciler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan whiteman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

whiteman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş

hepımızın basına gelebılecek acı bır olay apranax ısımlı ılaç ıle ılgılı
arkadaslardan bırı hafta sonu baska bir arkadasın evıne gıdıyor çok
bası agrıdıgından arkadas ona apranax verıyor.
vatandas yutmadan önce ılacı agzında çıgnıyor bır kac dakıka sonra
suurunu kaybedıyor.çevresındekılerı tanımamaya baslıyor.apartopar
hastaneye kaldırıyorlar ve orada anlasılıyorkı sebep beyın kanaması.
nedenı ıse doktorların açıklamalarına göre agrı kesıcılerın
özellıkle apranax ve türevlerının çıgnenmesı ya da agızda bekletılmesı
apranax,aprol,aprowell,naprosyn,napradol,kapnax,apraljın,aleve,synax
,oprax,
kısaca etken maddesı naproksen sodyum olanlar çıgnenınce etken
madde beyne çok hızlı nüfuz edıyor ve ölümcül sonuçlara yol açabılıyormus.
aman dıkkat (alıntıdır yine de ne olur olmaz dikkatli olalım)

bu uzun zamandır ortada dolaşan bir hikaye...doğruluk payı nedir bilemiyorum ama yutularak alınması gereken ilaçların çiğnenerek veya yemeğe karıştırılmak suretiyle alınması gerçekten bazen sakıncalı olabiliyor. Zira ilaç etrafında yer alan tabaka mide asitine bir süre dayanabilecek şekilde üretiliyor ama direkt çiğnenince o tabaka işlevini yitiriyor...

duymuştum bunu yhaa sakat iş sakata gelmemekte lazım:(:(

E o zaman ben de atibiyotiklerin plastik kapsüllerini açıp masaya döktükten sonra güzel bir hat haline getirip burnuma çekmekten vazgeçsem iyi olacak galiba. :D

iki antibiyotiği karıştırmadığın sürece bence problem yok:)

benim msn de kullandıgım bir resim var erman abi onun gibi yapıyorsun fakat yanlış anlaşılabilir belki benden söylemesi millet hakkımda kötü şeyler düşünmeye başladı bu aralar:):)

"iki antibiyotiği karıştırmadığın sürece bence problem yok:)"

Yok, o zaman çok fena kafa yapıyor. :)

E o zaman ben de atibiyotiklerin plastik kapsüllerini açıp masaya döktükten sonra güzel bir hat haline getirip burnuma çekmekten vazgeçsem iyi olacak galiba. :D

Bence de Erman :D

Daha öncede duymuştum..Yutularak alınması gereken ilaçları çiğnenmesinin sakıncalı olduğunu...Ama diyeyim erman bi sakatlık olmasın...

Fazlası karaciğere zararlı arkadaslar.Zira bunların fazlası karaciğerde depolanıyor ve sürekli olarak bu deponun devam etmesi bir müddet sonra karaciğerde hasar yol acıyor.Sizinde tahmin ettiğiniz gibi karaciğerde olan hasarlar bazen tedavisi olmayacak kadar ileri gidebiliyor.Aman haa...

Cahillik işte arakadaşlar, ne yapalım...:) Enjektörle bi tarafımıza enjekte edilebildiğine göre burundan da çekilir diye düşünmüştüm. :D

Geri