Adres değişikliği....Cezası..Dikkkatt

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sinan38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşların dediği gibi muhtarların hiçbir fonksiyonu kalmadı.

Yeni oturduğunuz ikamete ait herhangi bir faturayı üzerinize alıp nüfus müdürlüklerine ibraz etmeniz gerekiyor.

Vah halimize vay. Ne günlere geldik. İki tane fatura seçilmiş adamlardan daha havalı ve güvenilir durumda. Ya kardeşim madem devlet olarak bu adamlara güvenmiyorsun o zaman bu muhtarlıkları kapatsan ya. Bir sürü muhtar var, bir de bunlara ödenen az çok bir maaş. Devlet organlarına bu kadar güvenmeyen, en doğru benim diyen, ama her tarafı eğri büğrü olan bir iktidar daha görmedim. Bence meclis de özelleştirilmeli. Beni temsil etmeyen bir adamın meclis de ne işi olabilir ki?

2007 yılında ikametgahımı değiştirdim. Eski oturduğum yerdeki muhtardan aldığım nakil belgesi ile yeni taşındığım yerdeki muhtara giderek kayıt yaptırdım. Muhtarın verdiği belgelerin bir tanesini apartman yöneticisine, diğerini de karakola verdim. Bu tarihten sonra değişiklik yapıldıysa bilemem.

Bu arada muhtar ilçe nüfus memurluğuna yönlendirmedi. Asıl buraya da gidip kayıt yaptırmak gerekiyormuş (adrese dayalı nüfus bilgisi için). Kayıt yaptırmadığım için az daha seçimlerde oy kullanamayacaktım.
abi kusura bakma da oy kullandın da ne oldu sanki, boşa gitti :D yani oy açısından değil de ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı boşa gitti diyorum eminim ki sen,ben,hatta kimse bu durumda sürünmemizi istemezdi sebep olanların ALLAH müstehakını versin...

Cezayı duyurmuşlardı ama 350 tl oldugunu bilmiyordum, çok muş gerçekten.Eşimin kaydı hala eski evlerinde görünüyordu, evleneli 2 sene olmasına rağmen kaydı yeni yere aldırdık, nufus md.luğundeki memur bilgisyaradan 2 dk da halletti, kimsede ceza istemedi, iyi yırtmışız demekki

Vah halimize vay. Ne günlere geldik. İki tane fatura seçilmiş adamlardan daha havalı ve güvenilir durumda. Ya kardeşim madem devlet olarak bu adamlara güvenmiyorsun o zaman bu muhtarlıkları kapatsan ya. Bir sürü muhtar var, bir de bunlara ödenen az çok bir maaş. Devlet organlarına bu kadar güvenmeyen, en doğru benim diyen, ama her tarafı eğri büğrü olan bir iktidar daha görmedim. Bence meclis de özelleştirilmeli. Beni temsil etmeyen bir adamın meclis de ne işi olabilir ki?

yeni nüfus cüzdanı ve ikametgah il muhabiri içinde muhtara gidilmiyor artık, direk nüfus müdürlüğünden alıyorsunuz, bu arada nüfus cüzdanını kaybedenlere, ikametgahını yanlış beyanda bulunanlara, ve tabii ki değişikliklere bildirmeyenlere ceza var! dikkat :)

yeni nüfus cüzdanı ve ikametgah il muhabiri içinde muhtara gidilmiyor artık, direk nüfus müdürlüğünden alıyorsunuz, bu arada nüfus cüzdanını kaybedenlere, ikametgahını yanlış beyanda bulunanlara, ve tabii ki değişikliklere bildirmeyenlere ceza var! dikkat :)
Valla bazı kurumlar halen istiyor. İki sene evvel annemin nüfus kağıdı kaybolmuştu. Muhtardan belge istemişlerdi (bu sistem değiştiyse sevindim). Geçen ay İşbankası'nda bir işim vardı muhtardan ikametgah istediler :D. Karamsar olmamakta fayda var, sistem zamanla daha da oturur.

Bu arada imza ve profildeki resimlerine hasta oluyorum. Biri 26 M, diğeri Mercedes. Hayranı olduğum araçlardan resim görmek iyi oluyor :).

Vatandaştan para koparalımda nasıl koparırsak artık zihniyeti.

Bu arada imza ve profildeki resimlerine hasta oluyorum. Biri 26 M, diğeri Mercedes. Hayranı olduğum araçlardan resim görmek iyi oluyor :).

Sağol abi, biraz konu dışına çıktık ama neyse arkadaşlar kızmaz herhalde :) W201 var 15 senedir bizde orijinal 185 bin km de. Geçen parça sormaya Hasmere uğradım km ye inanmadılar ilk başta sonra sat bize dediler. Benim değil deyip sıyrıldım. Hiç problem çıkarmayan mükemmel araçlar ama ucuzlayınca, apaçilerin eline düşen araç çok oldu. Türkiye'de gerçek AMG çok az ama gir sahibinden com a hepsi AMG.

Kafama göre 26m i hala bulamadım ama bulursam garajda yeri hazır, revizyondan sonra yatacak oğlan büyüyene kadar. Almanya'da çok güzel 26mler var fakat getirtilmiyormuş :( .

av-1558.jpg

13nb.jpg

Aynı zamanda Ford sitesine de üyeyim denk gelirse seni haberdar ederim.

sağol abi ama yok düzgün birşey, değerini bilmeden bakımını yapmadan binmişler şimdi temizi yok denecek kadar az, hatta trafikten çekilmiş aracı bile satıyorlar az kalsın alıyordum, komser bir arkadaşa nerede üretildiğini öğrenmek için ruhsat nosunu öğrenebilir miyiz dedim sakın bulaşma araç hurdaya ayrılmış dedi ve bu araç hala satılık. düzgün olanlarda 2-3 tane var fiyatları oldukça uçuk. sayısaldan filan para çıksa hiç bakmayacam da :)

Geri