adam kendi arabasına yol bilgisayarı ekranı yapmış !!!

emrastra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
bunu yapan kişinin renault kangosu var ....bu kişi elektronik programcısı arge olarak bir firmada çalışıyor...bizim astra g lere yapabilir mi diye mesaj attım bakalım gelirse artık bizimde bunun gibi renkli ekranımız olucak
http://www.dailymotion.com/video/xehd4z_17082010015_auto
http://www.dailymotion.com/video/xee69m_car-computer-2_tech

attachment.php

Ekli dosyalar

• acarputer.webp
    acarputer.webp
    18.1 KB · Görüntüleme: 136
Verileri nerden okuyacağını bildikten sonra gerisi çokta zor değil. Veriler dijital değilse Analog/Dijital dönüştürücü ile verileri dijitale çevirip, bir mikroişlemci ve bir ekran ile halledilir. Ancak daha önce renkli display uygulaması hiç yapmadığım için o konuda fikrim yok.
Verileri de takometreden alıyordur. Takometreye analog veri geliyordur büyük ihtimal.

Verileri nerden okuyacağını bildikten sonra gerisi çokta zor değil. Veriler dijital değilse Analog/Dijital dönüştürücü ile verileri dijitale çevirip, bir mikroişlemci ve bir ekran ile halledilir. Ancak daha önce renkli display uygulaması hiç yapmadığım için o konuda fikrim yok.
Verileri de takometreden alıyordur. Takometreye analog veri geliyordur büyük ihtimal.
ecudan geliyordur bence çünkü ortalama yakıt tüketimi de var....peki astra gler için böyle bir lcd ekran yapabilirmisin?

ecudan geliyordur bence çünkü ortalama yakıt tüketimi de var....peki astra gler için böyle bir lcd ekran yapabilirmisin?

Ortalama değerleri ECU'dan alıyordur evet. Mikroişlemci ve karakter/grafik lcd'ler ile çok çalıştım ancak böyle bir uygulama yapmadım. Yani ekran ve onun sürücüsü problem değil. Bunları halletmek kolay, ancak gerek ECU'dan gerek takometreden verileri almak problem olabilir. Aracın elektronik sistemine de hakim olmak gerekir. Yoksa en ufak bi hata ECU'nun bozulmasına sebebiyet verebilir. O yüzden araç elekroniği konusunda tecrübem yok. Bu konuda tecrübesi olanlar mikroişlemci yazılımı öğrenerek daha iyi işler çıkarabilirler.

Mesela bir hocamız sıralı LPG sistemlerinin yazılımlarını yazıyordu. Yazılım çok basit ama motor ve araç elektroniği bilgisi gerekiyordu...

Edit: Düzeltme

daha da ıyısını yapabılırler kanımca

Geri