dikkat ettim piknikçilerin geneli verme diyo zaten 

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
evet abi doğru söylüyorsundikkat ettim piknikçilerin geneli verme diyo zaten![]()
evet abi doğru söylüyorsun![]()
1- Alışverişlerde kapora caymalara, karşı tarafın mağduriyetinin önlenmesine karşı alınan maddi bir tedbirdir. Ahlaki açıdan vazgeçen taraf belirlenen miktarı karşı tarafa ödemek zorundadır.
2- İsteme şekli yanlış. İşine gelince güle oynaya parayı elden ver, işine gelmeyince bir özür bile dilemeden paranın hesabına havale edilmesini iste. Daha neler. Karşısında babasının uşağı mı varmış? Bankada geçen, senin için belki de çok önemli olan zaman kaybını ve havale bedelini kim karşılayacak?
3- Karşı tarafı mağdur eden kişi en azından bir özür diler, rica eder. Hem suçlu hem güçlü olup bir de ajitasyon yapmaz.
4- Binlerce lira ödeyerek araba almayı düşünen bir kişinin hesabı 100 lira ile sarsılmaz. Almayı tasarladığı araç 2-3 bin liralık bir araç değil. Bence Allah yüzüne gülmüş, o pişkinlikle noter masrafını da sana yıkmaya kalkabilirdi. Ben olsam bu saatten sonra daha fazla para da teklif etse o kişiye aracımı satmam. Bu tür adamların paraları bile sahte olur diye çekinirim.
5- Ben bu nedenle alışverişlerimde kapora olayına sıcak bakmam. Söz senettir derim. Söz verdiysem, zarar da etsem bu kuralım değişmez. Çok araba alıp sattım şimdiye kadar 1 kuruş kapora vermedim. İki seferinde de adamlar adettir diye zorla, sembolik de olsa kapora verdiler.