Adaletin bumu dunya?!?!?!?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kaanka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hakan ın ne demek istediğini anlıyorum, aslında hepimiz aynı şeyi söylüyoruz, hiçbirimiz oğlundan eşinden ailesinden parasını esirgemez.. hepimiz bu dünyada para kazanmaya çalışıyoruz, lanet olsun ki parasız yaşanmıyor, sağlığın bile başı para malesef...
ve bolca olunca da eziyet çekmek istemiyoruz insanoğlu olarak. bizim de hayallerimiz değil mi ordan burdan piyangodan para çıksa almazmıyız lüks bi araba, lüks bi ev...

ama işte burda kaan abinin de demek istediği gibi, yaşam bilinci, çaba sarfetmeden kazanılan paranın getirdiği umursamazlık... işte bu kısmı çok üzücü... ve buna engel olmak da mümkün değil... koskoca dünya, zengini de olacak fakiri de, kazanan da olacak harcayan da olacak... kimisi daha düzgün harcayacak, kimisi har vurup harman savuracak, kimisi yıllarca para biriktirecek yıllarını feda edecek, kimisi ölümlü dünya diyecek günü gününe yiyecek.. ve bu böyle devam edip gidecek...

Cengiz abi hiç debelenme en doğru teori benimkisi :) baksana konu nerelere geliyor :D

konuyla ilgisi yok ama benim bir arkadaşım var 40 kusür yaşında kazandığı bütün parayı anlık yiyen bir insan dünyada bir çaputu yokdur ama dünyayı gezdi karnaval vakdi brezilyaya gitti kübayı gördü taylada gitti hindistana gitti adamın dünyada gezmediği görmediği yer yok israile gidiyor israilden filistine geçmek çok çok zor bir şey israil askeri pasaportuna bir bakyor yemediği ülkenin mühürü yok sen necisin diyor ben yardım görevlisiym diyor unesco da israil askeri ok geç diyor kısa süreli filistini bile gezdi öyle yani adamın gezmediği bir kutuplar vardır yıllardır eski bir accordu var ne atar satar aşırıda memnundur.. :D

çalışır çalışdığınıda anlık yer öyle bir adam ama hep der benden zengini yok çünkü benim gördüğümü yaşadığımı trilyon verseniz yapamassınız der.. kalendar adam yani böyle insanlarda var..

hayat işde her tür farklı yaşayan var..

hakan ın ne demek istediğini anlıyorum, aslında hepimiz aynı şeyi söylüyoruz, hiçbirimiz oğlundan eşinden ailesinden parasını esirgemez.. hepimiz bu dünyada para kazanmaya çalışıyoruz, lanet olsun ki parasız yaşanmıyor, sağlığın bile başı para malesef...
ve bolca olunca da eziyet çekmek istemiyoruz insanoğlu olarak. bizim de hayallerimiz değil mi ordan burdan piyangodan para çıksa almazmıyız lüks bi araba, lüks bi ev...

ama işte burda kaan abinin de demek istediği gibi, yaşam bilinci, çaba sarfetmeden kazanılan paranın getirdiği umursamazlık... işte bu kısmı çok üzücü... ve buna engel olmak da mümkün değil... koskoca dünya, zengini de olacak fakiri de, kazanan da olacak harcayan da olacak... kimisi daha düzgün harcayacak, kimisi har vurup harman savuracak, kimisi yıllarca para biriktirecek yıllarını feda edecek, kimisi ölümlü dünya diyecek günü gününe yiyecek.. ve bu böyle devam edip gidecek...
Umut yazmayayım diyordum ama mecbur kaldım Kaanı en iyi ben anlarım ben tek erkek çocuk diye öylesine şımartıldım ki anlatamam bir dediğim iki edilmedi,ortaokuldayken bir arkadaşım vardı hep ona özenirdim o yaz tatillerinde simit,su vs satardı ben ona bir gün takıldım diye annem kıyameti koparmıştı hiç unutmam, kaldı ki biz zengin falan da değildik ama durumumuz kötü de değildi çok şükür, benim 1980 de taşıdığım şifreli okul çantası hala saklarım bugün için bile lüks kaçar banka müdürlerine dahi :D sonra ne oldu ben iş hayatına zorla 25 yaşında başladım kendi çabamla ve inan hep ailemi suçladım onların yüzünden hayatı çok geç tanıdım,onların yüzünden o yaşa kadar bir baltaya sap olamadım diye, şimdi benim çocuğum olursa param olsa da olmasa da veririm eline tepsiyi simit sattırırım yaz tatillerinde, çalışmanın ayıbı olmaz,çalışsın adam olsun varlığı,yokluğu bilsin diye ...belki ben o yüzden bu konuya yazmısımdır yoksa bana ne veledin ferrarisinden porchesinden, kısaca Kaan ile aynı fikirdeyim hayatı tanımadan yetişen çocuktan hayır gelmez zaten araştırma yapmışlar intihar vakalarının en çok gözlendiği durumlar bu yaş grubu ve bahse konu tarzda yasayan zibidiler,yok satanist olurlar,yok kokainman olurlar,zevki sefaya dalarlar, neyin ne olduğunu, hatta yaşamlarının gayesini bile unuturlar, insanlıktan çıkarlar,erkekse askerlikten kaçarlar :D gidene keriz gözüyle bakarlar vs.vs
e kendisine faydası olmayanın ülkesine milletine faydasından kim bahsedebilir,tabii herkes için aynını söyleyemeyiz neyse...onlara da istisnalar kaideyi bozmaz diyelim.
evet piyango bana çıksa paranın hakkını veririm ama ben veririm oğlum simit satmaya devam eder.....

cengiz abi seninle de kaan abiyle de aynı fikirdeyim biliyorsun yazdım zaten üstte...
en son yazdığım da "dünya bu, her çeşit insan var" demek istemiştim zaten..
boşverin kimin neyi olduğunu neyi çarptığını kimin parasıyla aldığını ya..

bizim gönlümüz zengin olsun, mutlu olalım, çevremizdeki insanları mutlu edelim...
bu hayatın sadece para harcamaktan ibaret olmadığının bilincinde olalım..

bana bu kadarı yeter.. borcum da olsun varsın, sırtıma yüküm de.. kalbim boşa çarpmıyor boşa nefes almıyorum ya.. yeter bana...

Ben Kaan abimin her dediğine harfiyen katılıyorum. Genç kardeşlerimi geçersek, hepimiz o yaşları yaşadık. O yaşta bir insanın bilinç düzeyi ne olabilir, hele de babası banka sahibi ve altında 350bin$ lık araba çekmiş birinin? O çocuğun altına o arabayı verirseniz basar tabi, "oğlum basma" deseniz döner "baba sağ şeritten 50 ile gideyim diye mi ferrari aldın bana?" der, mal mal yüzüne bakarsınız. Sonra da gider 200 le duvara da çarpar, kamyon altına da girer, duran araçlara da çarpar. Bana da babam 5 sene önce bir ferrari almış olsaydı eminim ben şimdi ölü olurdum... Kaç kere Broadway den canlı çıktığıma kendim şaşırdım çünkü.

Ben de isterim benim çocuklarım benim çektiğim sıkıntıları çekmesin. Ama hangi sıkıntıları? Bu demek değil ki aklı başında olmadığı bir zamanda altında bir ferrari olsun. Ben ferrarim olmadığı için sıkıntı mı çektim hayır?

Ya o çocuk ve arkadaşı o arabada ölseydi? Acaba buradaki yorumlar aynen böyle mi olurdu? O zaman bu yazıların yarısında "19 yaşında çocuğa ferrari verirsen olacağı bu" yazıyor olur muydu acaba?

Müthiş yorum Buğra. Bravo.

Geri