acilllll !!! Arka lastik sürtmesi !!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kaya_44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kaya_44

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Selam arkadaşlar Opel corse d aracımı yeni aldım. Benden önceki kullanıcısı 16' jant yeni takmış ve üzerine 205/55/16 lastik takmış daha sıfır. Ancak lastikler geniş olduğundan arka lastikler araç esnediğinde çamurluğa sürtüyor. Arkadaşlar sıfır lastik jant alacak gücüm yok ve daha hiç yıpranmamış bu lastikleride heba etmeye içim el vermiyor. Arka amırtisöre Takoz attırmak çözüm olurmu aracın yol tutuşunu veya başka bir şekilde etkilermi? Şimdiden cevaplarınız için tesekkür ederim.

Şahsi fikrimdir. Aracın orijinaline dönmesi okadar mühendis bir araç uzerin de o kadar çalışma yapmakta. Ve her şeyi ona göre yapılıyor. Bizim ülkemiz de orasını burasını değiştirmek moda oluyor.

Nadir abi zaten bu araclar 16 jantla satiliyor fakat uzerindeki 195/55/R16 lastikler pek fazla bulunmadigindan biraz pahali kaciyor o yuzden arkadas 205/55/R16 secmis olabilir , benimde kis lastiklerim onlerde 205/55/R16 sadece onde oldugundan surtme yapmiyor , arkalarda surtme yapabilecegini duymustum demekki gercekmis . Neyse arkadasin konuya gelecek olursak ben olsam maddi durumum orta dereceyse arkalara iki adet ucuz yollu marka gozetmeksizin 195/55/R16 lastik alip arkadan cikanlari guzelce yaglayip ilerde ön lastiklerde kullanmak uzere bodruma kaldirirdim. Veya durumunuz cok kotuyse bir sure cikma lastik tercih konusu olabilir sanirim .

Son düzenleme:
Nadir abi zaten bu araclar 16 jantla satiliyor fakat uzerindeki 195/55/R16 lastikler pek fazla bulunmadigindan biraz pahali kaciyor o yuzden arkadas 205/55/R16 secmis olabilir , benimde kis lastiklerim onlerde 205/55/R16 sadece onde oldugundan surtme yapmiyor , arkalarda surtme yapabilecegini duymustum demekki gercekmis . Neyse arkadasin konuya gelecek olursak ben olsam maddi durumum orta dereceyse arkalara iki adet ucuz yollu marka gozetmeksizin 195/55/R16 lastik alip arkadan cikanlari guzelce yaglayip ilerde ön lastiklerde kullanmak uzere bodruma kaldirirdim. Veya durumunuz cok kotuyse bir sure cikma lastik tercih konusu olabilir sanirim .

Öncelikle teşekkür ederim. Bende düşünmedim deil bunu ancak bi dengesizlik olurmu acaba dedim çünkü ön lastik tabanı geniş arka dar alocak, bi sorun olurmu bilemiyorm,
Asağıdaki atmış olduğum resimi inceleyip düşüncenizi paylaşırsanız çok memnun olurum!!
Üzerindeki lastik Goodyear ve piyasa değerini tanesi 280₺ yani fiyattan kaçmadan ziyade janta uygun genişlikte bi lastik tercih edilmiş ben 195 taban alınca jantta nasıl durur çirkin kalcak gibi

Ekli dosyalar

• image.webp
    image.webp
    58.6 KB · Görüntüleme: 28
Bu jantlar ile nasil gorunur.bilmiyorum ama orj 16 jantlarda önler 205/55/R16 , arkalar 195/55/R16 iken ne arabada bi dengesizlik yapti nede goruntude en ufak bi cirkinlik , bu jantlar ile de cok kotu olacagini sanmiyorum.

Öncelikle teşekkür ederim. Bende düşünmedim deil bunu ancak bi dengesizlik olurmu acaba dedim çünkü ön lastik tabanı geniş arka dar alocak, bi sorun olurmu bilemiyorm,
Asağıdaki atmış olduğum resimi inceleyip düşüncenizi paylaşırsanız çok memnun olurum!!
Üzerindeki lastik Goodyear ve piyasa değerini tanesi 280₺ yani fiyattan kaçmadan ziyade janta uygun genişlikte bi lastik tercih edilmiş ben 195 taban alınca jantta nasıl durur çirkin kalcak gibi

Araç a arkadan baktığında on tekerlere göre 10 cm taban kisaligi olacak onuda eğilip arkadan dikkatli bakarsan anlarsın.Hic sorun olmaz lakin bizim araçların direksiyonu hassas olduğundan orjinal teker ebadlarinin kullanilmasini oneriyorlar. Lastik olarak Goodyear effective performance düne kadar en iyidi şimdi michelin crossclimate var tavsiyem budur.

Teşekkürler arkadaşlar bugün bi fiyat araştırması yapacağım 195/55/16 için

Geri