ACİLLL motordan gelen gacırtı (sanırım motor!)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan garfiii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

garfiii

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar dizel motora hakim teknik bir arkadaşın acil yardımına ihtiyacım var,

dizel aracımı 2. el ve 1 ay olmadı aldım, hafif ve yavaş bir virajda (1-2. vitesle geçilen) yada dönerken bir kasis ya da manevra sırasında bir gacırtı gibi ses geldi bi kaç kere, ben frenle ilgili olabilir demiştim,

bugün, hemen hemen durur hızda sağa ve hafif yokuş bir yola çıkarken bir sürtme veya motordanmış gibi gelen bir gacırtı (zırıltı vs.) başladı ancak bu kez kesilmedi, gaza bastım olmadı, durdum olmadı en son stop edip çalıştırdım ve ses kesildi,

ilk kez dizel aracım oluyor ve hiçbir fikrim yok acil yardımlarınızı bekliyorum

teşekkürler

kardeş motordan olduğunu sanmıyorum olsa zaten hareket edemezsin büyük ihtimalle akis başlarında yada bilyada korkmana gerek yok fazla vakit kaybetme ustana git ....kolay gelsin

çok ilginç bu gün öğrendim ki klima kompresöründeymiş sıkıntı, ve değişmesi gerekecek

Gecmis olsun...en azindan korktugun gibi motordan degilmis :)
sevindim senin icin...

teşekkürler bir taraftan iyi hem motor değil hem de garantiden olacak sanırım, ama üzücü tarafı ekspertiz sırasında bunu farketmediler ve ben aracımı alalı daha 10 gün oldu,

şu işler bitsin de opel yetkili servisini deşifre edeceğim, çünkü bir de turbo selenoid valfinde de sorun çıktı, tek tesellim bunların kolayca ve garantiden yapılacak olması

sayın arkadaşım ben de yeni 2004 model corsa aldım diesel aracı servise satıcısıya birlikte götürdüm hem de uşak yetkili servisine. bana araçta sadece şarj dinamosunda ses var bilye değiştirirsen bu ses kesilir başka bi sorunu yok dediler. ama sonradan öyle sorunlar çıktı ki mesala aracın direksiyonundan ses geliyor bu bir. ikincisi aracım geç çalışıyor ki serviste bu konuda bir şey demediler. özel servise gittim. böyle kullanmaya devam edersen motor elden gider dediler. yaptırmak için yetkili servise gittim 1250 lira para istediler ki başlangıçta sorun yok demişlerdi. onu da başa bir özel serviste 80 liraya hallettim enjektörleri temizleterek. artık araç alırken kime güvenmek gerek bilmiyorum. yetkili servisler sadece para almayı biliyor. ekspersiz için benden 70 lira aldılar ve yalan söylediler.

Geri