Acil yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan reis6314
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

reis6314

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar herkese mrb. 2001 astra G Elegans sahibiyim
Yaklaşık 2-3 aydır benim anahtarı uzaktan kapıları açmıyor.Yada şöyle söyleyeyim. Bir arkadaşım, Kapıları açmadığı zaman kapılar kapı halde kontağı aç (Gösterge ışıkları yansın) anahtarın kapıları kilitleme döğmesine bas bırak. bu arada merkezi kilit kapıları açıp kapatacaktır. Bu işlemi yapyıktan sonra uzaktan kumanda çalışıyordu. Şimdi aynı işlemi yapamıyorum.Uzaktan kumanda hiç çalışmıyor. Arabanın yanında kumandanın herhangi bir düğmesine bastığımda anahtarın üzerindeki ışık yanmıyor. Pili bitik değil, arabadan uzaklaştığında düğmeye bastığında ışık çalışıyor. Acaba arabamın beynine birşey mi oldu yardım lütfen

adı ustunde uzaktan kumanda yakından ışlemıyo demek ki :) :D :p :cool:
saka bir yana muhim bir sorun degildir programlama falan yapıyolar düzeliyor
ama uzaktan cekip yakından cekmemesi enteresan...

benimkinde de problem var yanmadığı zaman bir kere kaportaya vuruyorum sonra çalışıyor....

arabanın yanında çalışmayım uzakta çalışması bir tesadüf olmalı. bu durumda kumanda içerisinde pil yatağında bir temas kesintisi veya devre üzerinde bir çatlak ya da çürük lehim olabilir.

çok düşük akımlar ve gerilimlerle çalışan cihazlarda lehim çürüğü oluşması beklenmez ancak. bu anahtarlar taktir edersiniz ki bizim terimizle muhatap olabilmektedir. bu durumda özellikle yazın bu tür arızalar çoğalır. ya da daha önce ıslanmış hatta yıkanmış bu tür anahtarlarda böyle sorunlar sonradan ortaya çıkabilir.

anahtarın içini bu işe meraklı birinin incelemesi gerekir. eğer elinizden gelecekse bunu siz de yapabilirsiniz.

arkadaşlar uzaktan derken sadece ışık yanıyor. kapıları açıp kapatmıyor.

Allah anneli babalı büyütmeyi nasip etsin.Kardeş

Geri