acil yardim!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan agrebb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
En sık rastlanan gizli arıza; açık kalan bagaj lambasıdır.

Onu tam hatirlamiyorum yaklasik 4 yil onceydi. 0.2 veya 0.3 gibi bir sayi geliyor aklima ama ne kadar dogrudur bilmiyorum. ancak 15 gun arabayi calistirmazsam aku yine zayıflıyor

GM Discovery II+ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben teybi kontaga baglatmak istemiyorum.teybi söktükten 1 hafta gibi teyb bağlı olmadan durdu sıkıntı yoktu teybi temizlettik vb o cihaza bağladı yanılmıyorsam 1 i gösterdi bende fazla değil mi dedim elektrikçi normal hocam o kadar çeker dedi bu sebeble sormustum sağolun yinede

Bu konu ile ilgisi olabir belki başımdan geçen olayı anlatayım. Arabamı 2 gündür kullanmıyordum. dün yanından geçtim hiçbir sıkıntı yoktu. bugün arabama doğru giderken uzaktan 4 lülerin yandığını farkettim. Hemen gidip söndürdüm. astra h larda gizli menü var oradan akü voltajına baktım 12.1 di. yani bugün arabayla işim olmasa büyük ihtimalle akü bitene kadar yanacaktı. bir ihtimal böyle bir sorununuz da olabilir.

şarj dinamosunun diyotlarından kaçak yapabilir
lpg beyninden kaynaklı kaçak olabilir
torpido gözü lambasından yapabilir
olması gereken değer 50 mA civarı olmalı ortalama...

Elinde ampulle gezen değilde, ölçü aleti kullanmayı bilen bir elektrikçi çözer sorununu.
Ayrıca Voltaj değil Akım ölçecek..

Benimde aynı sorun olmuştu 3 ay önce akü bitmiştir diyerek güzelim aküyü attım yeni akü aldım 2 hafta sonra yeni akü de bitti akücü lamba ile baktı ve kaçak var arabanda dedi elektrikçi de lamba ile baktı senin akünde sorun var dedi...işin içinden çıkamadım eve yedek akü aldım :) 1 seferde takviye ile çalıştırmak zorunda kaldım....camlar aldığımda otomatik kapanmıyordu proğramladım 4 ü kapanıyordu cam modülü olabilir diyerek otomatik kapanmasını iptal ettim akü yine boşaldı,çift kilit olayını sürekli kullanıyordum forumdan birisinin çift kilitin aküyü zayıflattığını okumuştum ve o günden itibaren çift kilit kullanmıyorum 2 aya yaklaştı aküde bir sıkıntı olmadı.

Stepnenin altında elektrik vb varmi geçenlerde geri geri gelirken karanlıkta teneke varmış stepnenin altını (bagaj alt kısmı) vurdum belki orada birşey olabilir mi düşünüyorum da

Stepnenin altında elektrik vb varmi geçenlerde geri geri gelirken karanlıkta teneke varmış stepnenin altını (bagaj alt kısmı) vurdum belki orada birşey olabilir mi düşünüyorum da
oradan geçen herhangibir kablo yok bildiğim kadarıyla. kaçak testi yaptırın en kesin çözüm bu olur. linkini verdiğim konuda anlattığım gibi kendinde kaçak testi yapabilirsin. araca sonradan başladığın birşey yoksa kaçak testi yaparken birisi avometreyi takip etsin sende içeride direksiyon sol altındaki sigorta panelinden sigortaları tek tek söküp kontrol edin. tabi hepsini birden söküp kontrol etmeye çalışmayın. sonra yerlerini kaybedersiniz :) birini söküp degerlerde değişiklik varmı yokmu diye kontrol edip onu takın diğerini sökün. avometre de 0.02 gibi bir değer gördüğünüzde kaçak yok demektir. bunun üzerindeki değerler kaçak olduğunu gösterir.sigorta paneli. bu işlemi siz yapmayacaksınız elektrikçi ye bu şekilde kaçağı buldurun.
c1c5ecce2e6dcdc5adefdf26959350f8.jpg

HUAWEI MT1-U06 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri