...Acil yardım lütfen...

Birde çıkmacılara kendin gitme.Ustanı yolla.İşten anlamıyorsan çok farkediyor.

Valla Ustam daha çok bana nasıl ek masraf çıkaracağının derdinde :( O yüzden ben bu işte hem malzemeci ve çıkmacılarla hemde ustayla dans ediyorum gibi hissediyorum...Yarın bir yerden bir çıkma parça bekliyorum inşallah o olursa gayet iyi olacak :) Birde Bursa' da çıkma Corsa tamponu yok! Corsası olanlara duyrulur.Tamponlara dikkat edin arkadaşlar :D kıtlık var resmen ...

bende yansanayilerin herhangi bi çarpma anında cam gibi patladığını parçalandığını duymuştum, aman aman uzak dur demişlerdi. 100 liraya tamponmu olurmuş astra g ön tampon(yan sanayi) 100 tl idi o zamanlar.

Hmm demek o yüzden bazı basit çarpmalarda dahi bazı araçların tamponları porselen gibi dağılıyor, onlar da ucuzundan y. sanayi almış olmalılar yani.

Bence hepsinde yan sanayi olmayabilir. Bazı araba markalarının tamponlarının çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum. Ama şöyle bir şeyde var opelin orjinal tamponu 600 civarı yan sanayi 200 civarı arada ciddi bir fark var.

Yan sanayi olayında bence asıl maliyeti düşünmek lazım. Benim geçen ay Mazda'da yaşadığım bir yan sanayi ateşleme bobini olayı vardı.

yurt dışından eBay'den ucuza aldığım y.san bobinler sorun çıkarttı ve satıcıya şikayetimi ilettim. Satıcı bana "sorun çıkaran bobin seti sizde kalsın, ücretsiz bir set daha göndereceğiz" dedi!

Yani satıcı o yan. sanayi parçaları o kadar ucuza temin ediyor olmalıydı , benim şikayet edip satıcının güvenilirliğini azaltmamam için bana yeni bir seti bedava gönderebiliyordu.

Demek istediğim yan. sanayinin "ucuz" görünen fiyatları asıl maliyetine göre aslında kazık!

Kaba bir tahminle 200TL denilen bi yan. san tamponun "asıl" maliyeti 90 TL , 600 TL'lik orjinalin asıl maliyeti ise 400TL'dir. Yan sanayide kar 2 kattan fazla iken orjinalde %50'li düzeyde. Ve orjinal satıcı kartelini kırmak isteyen bir orjinal parça satıcısının oranı ise 50%'nin çok altındadır.

Yan sanayii almadım azmettim ve orjinalini buldum arkadaşlar :) İlginiz için teşekkür ederim.

Geri