Acil yardim lütfen

Engin kontagı açtığında yada çevirirken göstergede elektronik arıza işğın yanıp sönüyormu..?
Araçta LPG olsada araç ilk çalışırken benzin ile çalışıyor.
Arka koltuğu kaldır bi benzin pompasını göreceksin. ona biraz tıkla takılmış olabilir yada tıklarken kontaga bas bi dene.
ECU dan daha sonra şüpelenirsin.
Ama LPG den dolayı Ateşleme bobinin de zarar görmüş olabilir.
Opcom vardı heralde sende baglandığında ECU da hata kaydı varmı..?

Son düzenleme:
cengiz abi merhaba senden bi ses bekliodum zaten tşk ben baktım yazılım ve motor beyin uyarısı verio. canlara getirdim motor beyni değişecek ama sorun devam da edebilir karışmam dedi araç lpgli bir şey diyemem dedi ben opcoma taktım orda yazılım motor beyni ve benzin rolesi düşük voltaj uyarısı verdi
bazen sorun yok bazen marşa 20 kez basıorum motor ışığı sönüyor hareret ibresi ve rolanti çok oynuyor pompa ve bir çok şey denedim bulamadım 10 gündür perişanım abi yardımını bekliyorum tşkler
umarım derdimi anlatabildim kafam karışık ne nasıl yazdım anlamadım

Engin ecu soketlerini bi söküp taktın mı.
Bazen sorun yok demen sanki bi temessızlık var gibi geliyor. elektronik arıza olsa sürekli aynı olur arada düzelmez.
Einde TIS varsa benzin rölersi ve pompa tesisatına bakalım bi.
X53 Soketinin 28 ve 32 nci pinlerinden çıkıyor. kahve-yeşil , ve kırmızı-mavi

ECU nun 28 inci pini ile kontak voltajı röleyi çektiriyor.
Motor bölmesindeki F6 20A siğorta üzerinden ise röle kontağından
yakıt pompasına ve ecunun 32 nci pinine gidiyor. o siğortayıda bi kontrol et istersen
Yakıt pompa röleside yine motor kısmındaki röle kutusunun içinde.

65KB.
yaktpomp.jpg

48KB.
astrayaktpomp.jpg

sigortalara baktırdım sorun yok abi

ya ecu sorunu diyorlar ecu sorunluysa neden arada çalışsın arada dursun arızalıysa hiç çalışmaz kanımca. yanılıyor muyum arkadaşlar

çalıstıgı zaman tüpe geçirmeyin arabayı bikaç gün benzin de kullanın derim...

yaklaşık 1 haftadır benzinde kullanıyorum. sorun devam ediyor mardinde tech2 olsa yazılımı hemen yükleyecem de yok işte denerdik onu da

motor beynini imo vs değğiştirdim şimdi aracım dün geldi bana yedek anahtarımdaki chip değişmediğinden çalışmıyor ne yapabilirim 2. si lpg de kullanamadım sonra lpg taktırdığım yere gittim sızma varmış acaba eski sorunum beyin değilde gaz sızmasından olabilir mi ? yani boşuna mı o kadar masraf yaptım bilen yardımcı olursa sevinirim daha en başındayken beyni iade edeyim

Geri