Acil Yardım lütfen yarın sabah 300 km lik yola çıkacağım

marmarali83

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bu aksam üstü araçta bi gaz kokusu farkettim disaridandir diye onemsemedim .Yarım saat önce araçla biryere gitmem gerekti . Aracı stop ettim indim bi baktım tiiiissss diye bi ses geliyor teker patladı zannedip dinledim 3 saniye icinde ses kesildi .Sonra motor kaputunu açıp aracı çalıştırıp stop ettim bi baktım gaz kokusu var.
LPG filitresinin hortumu yaralı gibiydi kesip yeniden kelepceyle sıktım .Enjektör giriş hortumuda yaralı gibiydi onuda yaralı kısmını kesip kelepceledim .Ama kaçak yine kesilmedi .Yani kacaklar burdan değil. Regülatör den de gelmiyor .Gaz kelebeginin altından biyerden geliyor gibi .O kısımda gaz kaciracak hangi parça bulunuyor göremedim .Bu sıkıntı nedir sizce bilgisi yadafikri olan arkadaşların yardımını bekliyorum .
Yarın sabah servise gidecem tabiki ama hemen cozulebilecek Bir sorun mudur ,cozup yola cikabilirmiyim yoksa sabah erkenden başka aracmi bulmaya çalışayım .

Son düzenleme:
Yat kalk dua et ateş almamış araç... geçmiş olsun...

gaz kelebeğinin altında sıralı sistemlerde herhangi bir işlem yok. sıralı sistemlerde kontrol edilecek yerler

1 - arka depodan gelen 06 mm bakır boru ve gaz kesici rekorları
2 - gaz kesici - regülatör (beyin) rekor giriş
3 - regülatör - gaz filtre giriş
4 - gaz filtre - enjektör
5 - enjektörler - nozul grişileri

başka yerde gaz olmaz

ben de uzun süre kokuyla kullandım ama tabi sızıntının miktarı önemli... yol üzerinde bir yere gösterin ihmal etmeyin derim yine de...

Benim önceki bir aracımda da bu tür birşey vardı hatta akşam koyduğum gazı sabah depoda bulamıyordum, göstergede en az 1 lambası da sönüyordu.Ama ağır bir koku almadım.Kaçak gazı verdikleri depo girişinde çıktı, kapağı da yakıt istasyonlarında pompacı arkadaşlar tekrar takmadığı için, içine pislik kaçmış pimi ileri itelemiş içindeki gaz doğrudan dışarı. Sensörle hemen buluyorlar zaten. Geçmiş olsun.

Sürekli bi kaçak yoktu aracı stop ettikten sonra 3-5 saniye gaz geliyordu heralde boruda kalan gaz çıkıyordu. Bu sabah yola çıkmadan lpgciye gittim. Enjektör r gelen boruda kırık varmış. Tam Enjektör dibinde olmadigindan görmemişim. Enjektör e giren ve çıkan boruları map sensörü((adı buymus hetalde) giren boruları, Regülatör e giren gaz boruları nı yenilettirdim .Simdilik ne gaz kokusu var nede aracı stop edince gelen tiss diye ses. Borular motor sıcağından sertleşme yapmış ve kırılmaya başlamışlar .İnş .Bidaha bişey olmaz. Cevap yazan arkadaslara teşekkür ederim .Toplam 20 tl para verdim. Arada bir kontrol ettirmede fayda var.

Geri