Acil Yardım - Araç Durması

dreamhits

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar,

2001 model Astram bu hafta 2. kere beni yolda bıraktı. Yolda giderken araba aniden duruyor. Frenlerde malesef tutmuyor salı günü ve bu akşam (20 dak. once) kaza atlattım arkadan araclar bana son anda çarpmadan sıyırdılar. El freni çekerek durabildim.

Acaba sorun neden olabilir? birden motor duruyor ve hemen calısmıyor.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

bir çok sebebi olabilir. egr, krank mili sensörü, rolanti motoru ...
en iyi yol, arabayı serviste tech2 ile kontrol etmek. arıza kodunu öğrenirseniz buradan yardım edenler çıkar.

bir çok sebebi olabilir. egr, krank mili sensörü, rolanti motoru ...
en iyi yol, arabayı serviste tech2 ile kontrol etmek. arıza kodunu öğrenirseniz buradan yardım edenler çıkar.

Yarın sabah gidecem bakalım nedenmiş sorun. Sanırım EGR gibi duruyor ama göreceğiz.

aynı sorun bizim arabada da vardı. bizim sorun krank mili sensörü çıktı. belli olmuyor bu mekanik işi :)
kolay gelsin

aynı sorun bizim arabada da vardı. bizim sorun krank mili sensörü çıktı. belli olmuyor bu mekanik işi :)
kolay gelsin

yanlız krang mili sensoru olsa arac sadece istop eder... arkadasın frenlerde bosalıyomus el freni ile durdurdum diyo.. bence baska bi sorun daha war...

motor çalışmıyorken frenler zaten tutmuyor. en fazla bir defa, ayak pedaldan çekilmeden basılırsa işe yarıyor. hafif gevşettiğin an pedal taş gibi oluyor. bence normal bir durum. her arabada oluyor bu.
ha bir de arıza lambası yandı mı acaba?

fren sertlesmesi ayrı tutmaması ayrı arkadasım....
arkadas fren tutmadı el freni ile durdum diyor...sertlestı demıyorkı

fren sertleşince tutmuyor otomatik olarak. yeni nesil arabalarda fren gücü ayakla sağlanmıyor. fren hidroliğini pompalayan sistem var. oda motor çalışıyorsa devrede. durum bundan ibaret.

iyide bahsettigimiz araba 2000 astra...benim bildigim aynı sistem...sertlesir ve daha cok yuk vermen gerekir...

ben de hiç tutmaz demedim ki. ama çok düşük bir seviyeye iner hidrolik basıncı.
tutuyorla tutmuyor arası. bana göre o durumdaki fren tutmuyor demektir. göreceli bir kavram gibi oldu ama neyse.

Geri