Acil Olarak 3 Soru** (Çok Acil)

green__dewil

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Şub 2010
Mesajlar
21
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar Merhaba;

Geçtiğimiz gün emniyete gittim ve ruhsatı kendi üstüme almak için evraklarımı ve 46 tl ücretimi verdim. Geçen hafta çarşamba işlem için sabah 10 da evrakları teslim edip çıktım. Çarşambadan beri "Yarın gelin" diyip duruyorlar. Hergün gidiyorum ve günlük 3-5 saatimi alıyor. Bugun yeniden gittim. Yok ruhsatınız dedi. Orda başka bi polis bizi farketmeyip sanırım kaybolmuş diye arkadaşına söyledi. 6 Gündür ruhsatım olmadığından arabamı kullanamıyorum. Yasal işlem süreci varmıdır ruhsat çıkmasında örneğin 3-5 gün gibi. Yada kendi hataları oldugundan ruhsat yerine geçebilen geçici bir belge verebiliyorlar mı? Bilgi verirseniz yarın ona göre gidip gerekirse 2-3 kelime laf edebileyim. Yada işlem başlatabileyim.

2. sorum

Geçtiğimiz hafta cumartesi Ankara - Çankaya - Yıldızda Tuana halı sahaya gittim. 20,30-21,30 maçı yaptık güvenlik kulubesinin tam yanında arabamın sol arka kelebeğini patlatıp torpitodan 3 tane cüzdan 1 tane telefon çalmışlar. üstelik orada gören olmasın diye cüzdanları torpitoya keçiörende koydum. Anlayacağınız boş atıp dolu tutturmuşlar. Her neyse opel astra enjoyda çift kilit gibi bir özellik yokmu focuslardaki gibi. Focusta Kumandaya 1 kere basınca normal kilitleniyor. 2. uzun basışınızda çift kilit oluyor ve camı kırsa bile içeriden kapıları açamıyor. Anca camdan girer.

Son olarak 3. sorum

Astra 1,3 enjoyda bildiğim kadarıyla immobilizer özelliği olmalı. Ben bugun arabaya binip kapıları içten kumandayla kitledim. Daha sonra kontagı çalıştırdım. Araba hemen çalıştı. immobilizer özelliğinde kumandayla kitlenen kapılar kumandayla acılmadıgı süreçte motorun çalışmaması gerekmiyormuydu?

Arkadaşlar, 2. ve 3, sorum acil değilde. 1. soruma tecrubesi olan bilen varsa acil bilgi verirse çok sevinirim.

Gözünüzü Yordum.
Şimdiden vereceğiniz cevap ve okudunuz için teşekkür ederim.
 
ban 1 buçuk aya yakın bir sürede aldım :)) yemin ederim..bazı yeni uygulamalardan dolayı 10-15 günüm gitti..onu hallettim daha sonra gidiyorum yok gidiyorum yok..en sonunda isyan ettim..iyice araştırtdım benim ruhsat hacizlilerdeymiş.3-4 ay önce belediye ceza yazmış onuda emniyetten haciz koydurmuş :))) cezayı yatırdımda 3-4 gün sonra aldım :))
 
3 sorundaki özellik sanırım anahtar takılınca devre dışı kalıyo. sonuçta anahtarla arabayı çalıştırıyosun düz kontak yapmaya çalışmıyosun.
 
onu bilmiyorumda ben araba çalışırken yedek anahtarla dışardan kitleyemedim :) kitlenmedi
 
ben araciya verdim bütün islemlerimi yarim günde halletti ve aksam 5 te plakam ve ruhsatim hazir olarak teslim aldim. adamada 30 tl falan verdim. yani tüm islemler saat 11 den aksam 5 e kadar bitti ve ben noter disinda hicbiseyle ugrasmadim. sizin orda yokmu bu isleri yapan aracilar?
 
ben araciya verdim bütün islemlerimi yarim günde halletti ve aksam 5 te plakam ve ruhsatim hazir olarak teslim aldim. adamada 30 tl falan verdim. yani tüm islemler saat 11 den aksam 5 e kadar bitti ve ben noter disinda hicbiseyle ugrasmadim. sizin orda yokmu bu isleri yapan aracilar?

Var tabiki de şuan elimde ruhsat yok :) Çarşamba emniyete verdik. Yenisi alalım dedik. Eskiside yok, yeniside. Yani emniyet ruhsatımı kaybetmiş. :(
 
aracın eski plakası üstünde dolaysıyla plakadan kaydına ulaşabilirler noter satış kağıdın elinde yoksa(emniyete verdiysen) noterden kopyasını onaylatıp aracını yeni plaka ile alabilmen lazım keşke eski ruhsatın fotokopisini almış olsaydın daha kolay olurdu
 
arkadşım emniyetin sana evrakları alırken sıra numarasını kaşeleyip vermiş olması lazım. onunla trafikte rahatça dolaşabilirsin. en azında ben öyle yaptım ve herhangi bir sorun olmadı.
 
arkadşım emniyetin sana evrakları alırken sıra numarasını kaşeleyip vermiş olması lazım. onunla trafikte rahatça dolaşabilirsin. en azında ben öyle yaptım ve herhangi bir sorun olmadı.

Evet Şuan Onunla Dolaşıyorum. Bugünde Gittim Yine Bir Sonuç Yok.Bakalım Nereye Kadar Bu Şekilde Gidecek. Hayırlısı Olsun.
 
Geri
Üst