ACİL Hava filtresinin kücük olusu

Emre_H7070

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merabalar.Gecen hava filtresi taktırdım fakat bana biraz kücük gibi geldi.KN 2600 modeli bir büyüğünü taktırmak istedim fakat bogaz girişleri uyusmadı yani 2.0 araclar içinmiş.B(E)n(İ)m aracım ise 1.6 turbo aldıgım yer KN bunu düşünmüş gereği yok dendi.Büyük olursa arabada hiçbir sıkıstırma olmaz hatta performans kaybı bile olur dendi.Sizce turbo aracta daha büyük hava filtresi olması gerekmez mi?Yani sonucta turbo arac daha fazla hava beslemesiyle takviye gören araç?Yorumlarınızı bekliyorum

yanlışın var. o hava fıltresı ztaen olaganın ustunde hava emış gucune sahıp. daha buyuk hava fıltresı arabayı boğar. ayrıca turbonun hava emısı daha yuksek dıye bırsey yok zaten turbo basıncla yolluyor egzoz gazını geri.

E(V)wet büyüğünü de taktık bana biraz performance kaybı yasattı gibi geldi ne derece dogru bilmiyorum.

Merabalar.Gecen hava filtresi taktırdım fakat bana biraz kücük gibi geldi.KN 2600 modeli bir büyüğünü taktırmak istedim fakat bogaz girişleri uyusmadı yani 2.0 araclar içinmiş.Bnm aracım ise 1.6 turbo aldıgım yer KN bunu düşünmüş gereği yok dendi.Büyük olursa arabada hiçbir sıkıstırma olmaz hatta performans kaybı bile olur dendi.Sizce turbo aracta daha büyük hava filtresi olması gerekmez mi?Yani sonucta turbo arac daha fazla hava beslemesiyle takviye gören araç?Yorumlarınızı bekliyorum
aynı modelini aldım şimdide satıyorum;daha büyüğü aracı boğar
ses ve performans açısından en iyisi K&N'dir

Niye satıyosun ki bülent abi :S

bulent abının huyudur. alır satar. fazla takılmaz :D

PM'la da sormuştun, buraya da yazayım;

Turbo araçlarda motora giren havanın miktarı kadar soğuk olması da önemli. Turbo araçlarda kaput altı sıcaklığı yüksek olur, bu nedenle açık filtrenin yarardan çok zararını görürsün. Açık filtre kullanıyorsan intercooler uygulaması da yapman lazım ki filtrenin çektiği sıcak hava soğusun.

Teşekkürler peki benim aldıgım filtre yeterli midir sizce?

Geri