Acil Acil arkadaşlar yolda kaldım :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ukubilay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ukubilay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
akşam park ettiğim 2006 corsa silverline easytronic aracımı sabah geldiğimden çalıştıramadım ekranda F yanıp sonuyo A oluyo
Ama N olmuyo kutup başını soktum bekledım sonra gene taktım ama fazyda yok yağmurun altında oyle yatıyo araba sonra arkadaşlarla itelim dedik bu sefer fark ettık kı araç vitesde kalmış fakat boş al dediğimde geçmiyor ne yapıcam şimdi

park ve stop lambalarına, geri vites lambalarına bir bak, hepsi çalışıyormu?

stoplar ve far calısıyor ama geri vites lambası calısmıyor park sensoru var ordan anlıyorum gerıye taktım mı otmuyor ama ekranda R sabıt Yanıyo

geri vites lambasından dolayı olabilir problem.. lambaları değiştir çalışır araç, sonrada arıza kaydını sildirirsin..

ilgine teşekkür ederim
labmaları değiştir derken tam olarak ne yapmalıyım anlamadım

easytronic sanzıman beyni arızası tamir ediliyor. heryer farklı fiyatlara yapıyor ortalama 300tl gibi bi rakama yapılıyor.
ayrıca tech 2 ile arızanın silinmesi çözüm olabilir.

ilgine teşekkür ederim
labmaları değiştir derken tam olarak ne yapmalıyım anlamadım

eğer patlayan lamba varsa onu değiştir demek istedim.. (fren, park, geri vites) ayrıca tekrar dene F yazsada boş viteste marşa bas araç çalışabilir, benimde başıma geldi 2-3 denemede çalışmıştı araç.. servise gidip fren lambasını değiştirdim sorun kalmadı..

2005 model astra H Easytronic vitesli arçta karşılaşmıştım bu sorunla. Ekranda F çıkıyor ve çalışmıyorsa Vites arızası anlamına geliyor. Yaklaşık servisteki bedeli 3000 TL. İnşallah daha basit bişeydir.

arkadaşlar ilginize tşk aracı çekici ile yetkili servise aldırdık artık haber verilecek beyin arızası gibi duruyor biraz canım sıkkın bakalım hayırlısı artık

Geçmiş olsun
Bu modellerde çok duyulan birşey bu beyin arızası.
Beyin değiştirmeden çözenler vardı galiba ama tam bilmiyorum.
Araştırmak lazım biraz.

Geri