açık kapı ikazı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan whiteman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Farlar açık kalırsa...

Ön konsolda, kapıları yada emniyet kemerini temsil eden bir ışık ikaz lambası yok, sade aracı istop edip şöför kapısını açtığında farlar açıksa farklı, kontak takılı ise farklı bir sesli ikaz alırsın bunun dışında yok...

Gökalp in dediği doğru tepe lambası ama oda çözüm değil, çünkü kapı tam kapanmasa bile ışıklar sönecektir...

Opel almakla iyi yapmışsın dostum ama inan opel kullanıcıları titizdir üreticilerde bunu bildiğinden olsa gerek,

1 - Benim kullanıcım zaten emniyet kemerini takmadan hareket etmez

2 - Kapısı tam kapanmadığında araçtan gelecek olan küçük tıkırtının kapıdan olduğunu anlayabilecek kadar hassas dır diyeyerek

Bu ikazları koymamış :)

Bu işin şakası ama inan ki bunları gün geçtikçe yaşayacaksın... Gerek olmasığını düşünüyorum hoş yaşadığım yerde bu ikazı veren araçlar var (Peugeot Partner , Reanult Megane II v.s) kemer ikazından sıkılan arkadaşlar, sürekli olarak kemerlerini takılı bırakır ve koltuklarına o şekilde oturur, sözüm ona akıl sıra araçtaki ikaz lambası veya sireni kandırılır.. :)

Gereksiz kandırmalara gerek yok diye düşündüler herhalde....

csoft' Alıntı:
Ön konsolda, kapıları yada emniyet kemerini temsil eden bir ışık ikaz lambası yok, sade aracı istop edip şöför kapısını açtığında farlar açıksa farklı, kontak takılı ise farklı bir sesli ikaz alırsın bunun dışında yok...
:good:

araba çalışıyoken yada farlar açıkk kaldıgında kapıyı açtıgımda sesli ve göstergede ikaz oluyo bende 2006 astra ama seninkini bilmiyorum

hiç bir uyarı yok ama şu kabloları anlamadım...

csoft' Alıntı:

Gökalp in dediği doğru tepe lambası ama oda çözüm değil, çünkü kapı tam kapanmasa bile ışıklar sönecektir...

Opel almakla iyi yapmışsın dostum ama inan opel kullanıcıları titizdir üreticilerde bunu bildiğinden olsa gerek,

1 - Benim kullanıcım zaten emniyet kemerini takmadan hareket etmez

2 - Kapısı tam kapanmadığında araçtan gelecek olan küçük tıkırtının kapıdan olduğunu anlayabilecek kadar hassas dır diyeyerek

Bu ikazları koymamış :)

Bu işin şakası ama inan ki bunları gün geçtikçe yaşayacaksın... Gerek olmasığını düşünüyorum hoş yaşadığım yerde bu ikazı veren araçlar var (Peugeot Partner , Reanult Megane II v.s) kemer ikazından sıkılan arkadaşlar, sürekli olarak kemerlerini takılı bırakır ve koltuklarına o şekilde oturur, sözüm ona akıl sıra araçtaki ikaz lambası veya sireni kandırılır.. :)

Gereksiz kandırmalara gerek yok diye düşündüler herhalde....

doğru karar vermişim o zaman
sürekli kemerimi takarım bu arada titizliktede haklıyım bam telime bastın kapıda tıkırtı var ama açık kalmasından değil elimi aynanın altına doğru bastırdığımda geçiyorrr

geriye bir tek merkezi kilit düğmesi kalıyor onu da artık manuel olarak mandaldan yapıyoruz ama bunun için de bi düğme olmalıydı bence

heralde araç içindeyken kapılar kilitlenmesin diye konulmamış olası kaza tehlikelerine karşı ama burası türkiye hatta istanbulda iyice tırsıyorum mutlaka kapıları kitlerim bilhassa kırmızı ışıklarda

arabayı stop edip kapıyı açtığında farlar açıksa veya kontak anahtarı takılı kaldığında sesli ikaz var ama hareket halindeyken yarım kapılı kapı uyarısını bulamadım kitapçıkta yazdığı gibi bir 4 lü tuşunun ledi yanıyormu diye denedim ama onda da bir hareket göremedim. Galiba araç çalışır vaziyette iken kapı tam kapanmamış ise herhangi bir uyarı veya ikaz bulunmuyor

arkadaşlar bu kapı açık uyarı sistemi nasıl olurda opellerde olmaz özellikle vectralarda (2001'e kadar olan modellerde) tempra ve benziri araçlarda bile hangi kapının açık olduğunu bile gösteriyordu. bu sistemi sonradan yapmak zormu acaba, bence çok önemli bu :confused:

doğru karar vermişim o zaman
sürekli kemerimi takarım bu arada titizliktede haklıyım bam telime bastın kapıda tıkırtı var ama açık kalmasından değil elimi aynanın altına doğru bastırdığımda geçiyorrr

geriye bir tek merkezi kilit düğmesi kalıyor onu da artık manuel olarak mandaldan yapıyoruz ama bunun için de bi düğme olmalıydı bence

heralde araç içindeyken kapılar kilitlenmesin diye konulmamış olası kaza tehlikelerine karşı ama burası türkiye hatta istanbulda iyice tırsıyorum mutlaka kapıları kitlerim bilhassa kırmızı ışıklarda

fazla düğme koymaktan kaçınmışlar. o tavan lambasının düğmesini bulana kadar resmen çatladım. merkezi kilit düğmesini de boş vermişler, kendi kapını kilitlediğinde hepsi kilitleniyor nasılsa. arkadaşlar bunların hepsi arabanın daha sade görünmesi için.:kop: :)

evet kaput açık kaldığında ciddi bir problemle karşı karşıya kalınabiliyor kapı ve kaput açık ikaz işaretleri kesinlikle olmalıydı bu lüks değil güvenlik bence !!

Merhabalar. Arka sağ kapi acik olduğu halde gösterge yanmiyor. Diğer kapilarin uyaeisini veriyor sebebini bilen var mi? Bir de astra h 2010 emniyet kemeri isigi veya uyari sesi yok. Sizde var mi?

Geri