Acaba ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan csoft
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dostlar benim dediğimde buna benzer bişiy....

Demek istediğim biraz daha farklı şimdi arkadaşlar bu araçlar arıza lambası yandığında ve sistem tam olarak kapandığında (İstop edildiğinde) bu arıza aracın üzerinde ki sistem tarafından unutulmuyor ise bir yerlerde kayıt tutuyor demektir..

Biraz daha açacak olursak bildiğiniz üzere Mp3 player diye bir alet var ufacık makina 1 gb (bu bir bellek değeri ve entegreden oluşuyor) benim anlatmaya çalıştığımda bu...

Sizin tech vs. bahsettiğiniz aletler bilgisayardaki programın(arayüz) aslında işlevselliği, iyide buna gerek kalmadan o araç içersinde saklanan verinin bir başka algoritması olması kanısındayım Astra-G web sitesinde bir takım algoritmik değerleri almıştım, işte bu araç hafızalama sisteminde tutulan bilgilere ulaşmak bu entegrelere doğru verinin gönderilmesi ile alakalı ve üreticiler bu yapı çözülmesin diye tech2 gibi sistemleri geliştiriyor çünkü bunu sadece bir yazılımla çözseler birileri bu yazılımın kodlarını çözecek ve aracın bilgisayar sistematiği deşifre olacak kaygısının taşınması...

Özetlersek;

Bir telefon defter programı düşünün adı ve soyadı bilgisini kayıt ettiğinizde bilgisayar için o ad soyad değil sadece data olarak Alfanumerik bir veridir, arama yaptığınızda bilgisayar size adını soyadını değil o alan içersinde uyan karakterleri bulup getiriyordur..

Aynı mantıkla Oksijen sensörü arıza yaptığında arac entegrelerine 675 diye bir kayıt açıldığını var sayalım sizin tech kısaca şu işi yapıyor araç hafıza entegresinde arıza datasını sorguluyor bu sorgudan dönen değerler (675 dedik) doğrultusun da gelen rakkamsal değerdeki karşılık olan Oksijen sensörü arızasını (bu karşılık değerlerde bilgisayara kurulan programda gizli) ekrana yansıtıyor...

Bu sebeple Astrammm isim li arkadaşımız her sene bedel ödeyip güncellemeler alıyor sebebi şu yeni modellerdeki arıza kodlarının değiştirilmesi güzel mantık değil mi ? Üretici firma bir arıza kodu ilave etse yada değiştirse yazılım geliştiren firmaya bak sadece o kodu dahil edecek sistemine ve her sene sizden dolar dolar ilavelerle götürecek, burda siz karlı değilsinizki hatta uçuk olacak belki ama bu adamların bu sektörden ettiği karı siz emek veren dostların ettiğini hiç sanmıyorum siz ter dökerek hak ediyorsunuz onlar hileli düşünürek...

Takdiri size bırakıyorum...

şimdi bir tech2 aldım...

Ebaya girip bir Tech2 aldım kullanan arkadaşlara bir sorum olacak,

fakat kafama bir şey takıldı bu aldığım ürünle birlikte bana ne gelecek, bir adet tech2 cihaz bir adet bağlantı kablosu, peki bilgisayara bir program yüklemem içinbirde cd gelecek mi yok sa bu tarz bir programı indireceğim bir link var mı gerçi bir iki tane buldum ama doğrumu bilmiyorum ?

Bulduğum program ScanMaster-ELM DEMO 1.4V. bunu indirip bilgisayara kurulumunu yaptım...

Bir başka sorumda bu ebay alış verişleri ne kadar sürede ulaşıyor daha önce kullanan var mı ?

zor bir işş kolay gelsinn

15-30 gün arasında ulaşır eline eger set olarak alıdıysanız mutlaka cd side gelecektir merak etmeyin yada orjinal bir ürün ise web sitesine girip kodunu yazıp programı ndirebilirsin

en kötü ihtiamlle cıkmaz sende sanayiden birinden rica edersin cd sini kopyalıyıp yedek alırsın olur biter

LND' Alıntı:
15-30 gün arasında ulaşır eline eger set olarak alıdıysanız mutlaka cd side gelecektir merak etmeyin yada orjinal bir ürün ise web sitesine girip kodunu yazıp programı ndirebilirsin

en kötü ihtiamlle cıkmaz sende sanayiden birinden rica edersin cd sini kopyalıyıp yedek alırsın olur biter
www.ebay.com sitesinden isterseniz çok zor gelirr ama www.ebay.de listesinden istersen 1 ayda gelirr.

bende öyle dedim zatii :):)

ben sipariş vermiştim 15.30 gün dediler ulaşması 22 günde mi ney ulaştı elime

csoft' Alıntı:
Ebaya girip bir Tech2 aldım kullanan arkadaşlara bir sorum olacak,

Bulduğum program ScanMaster-ELM DEMO 1.4V. bunu indirip bilgisayara kurulumunu yaptım...
bu prog. demo ise kırılması gerekir sanrım.Demo lar belli zaman sonra çalışmaz veya hata verir.Bence demo prog. degil orjinal sürüm bulman lazım.Formlarda kesin bulursun kırılmışını araştır bi.Demo kullanma derim

dediğin gibi DEMO bir yazılım irfan

Haklısın dostum da benim bilgisayarda demonun süresi dolmuyor, eğer kısıtlama yapmışlarsa kısıtlamalarıda kaldırıyor, malum ben bilgisayar işi ile uğraşıyorum ya...:D

Anladın sen onu..;)

Geri